Ένας οδηγός για το ταξίδι της Ιταλίας με τρένο

Το σιδηροδρομικό σύστημα της Ιταλίας είναι αρκετά εκτεταμένο και λιγότερο δαπανηρό από τα περισσότερα ευρωπαϊκά σιδηροδρομικά συστήματα. Οι φίλοι σας μπορούν να σας πουν ότι ο μόνος τρόπος να δείτε την Ιταλία είναι με το αυτοκίνητο, αλλά δεν θα βαρεθείτε με τα μέρη που μπορείτε να δείτε με το τρένο για ένα μήνα.

Η σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων, όπως προβλέπεται από τα νέα τρένα της Ιταλίας, μπορεί να σας φέρει από το κέντρο της πόλης στο κέντρο της πόλης σε πολύ λιγότερο χρόνο από πόρτα σε πόρτα από τη λήψη μιας πτήσης. Θα πάρετε για να δείτε το σκηνικό περνούν, εργάζονται, ή jabber με τους άλλους επιβάτες και τουρίστες, ενώ τα μίλια πετούν.

Για λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με το σιδηροδρομικό σύστημα της Ιταλίας και για αγορά εισιτηρίων, ανατρέξτε στον ιστότοπο Trenitalia. Μπορείτε να δείτε τα δρομολόγια, να λάβετε ειδικές προσφορές και να διαβάσετε τα "Hot-News" καθώς και πληροφορίες σχετικά με τρένα και πλοία. Αν σχεδιάζετε ένα ευρωπαϊκό ταξίδι με το τρένο, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον ιστότοπο του Γερμανικού DB Bahn, ο οποίος αναγνωρίζεται από τους ταξιδιώτες ότι έχει τις πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με τις σιδηροδρομικές μεταφορές στην Ευρώπη.

Κατανόηση των γραμμών τρένων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ιταλικό σιδηροδρομικό χάρτη παραπάνω για να σχεδιάσετε τις ιταλικές διακοπές σας. Δείχνει τις σημαντικότερες ιταλικές πόλεις και τις σιδηροδρομικές γραμμές που τις συνδέουν. Για παράδειγμα, ημερήσιες εκδρομές στο Μιλάνο και τη Βενετία από τη Ρώμη είναι εφικτές με τρένο.

Οι γραμμές σε πορφυρό χρησιμοποιούνται για τα τρένα υψηλής ταχύτητας όπως η σειρά Frecce που αντικαθιστούν κυρίως τα τρένα Eurostar Italia και IC (Intercity). Οι πορτοκαλί γραμμές είναι κατάλληλες μόνο για βραδύτερα τρένα.

Η διαδρομή Τορίνο- Βενετία από μόνη της περνά μέσα από πολλές συναρπαστικές πόλεις, όπως το Μιλάνο , τη Μπρέσια , τη Βερόνα και την Πάδοβα, για να αναφέρουμε μερικές.

Ιταλικά σιδηροδρομικά περάσματα και εισιτήρια

Σε γενικές γραμμές, το ταξίδι με τρένο στην Ιταλία είναι λιγότερο ακριβό από άλλες χώρες της Ευρώπης. Οι περισσότεροι έμπειροι ταξιδιώτες αγοράζουν μόνο εισιτήρια σιδηροδρόμων από σημείο σε σημείο. Θα χρειαστεί να ταξιδέψετε πολύ μακριά σε κάθε μία από τις τέσσερις ημέρες ταξιδιού σας για να κάνετε το Ιταλικό Σιδηρόδρομο μια αξιόλογη επένδυση. Ακόμα, εάν δεν μιλάτε ιταλικά, μπορείτε να επιλέξετε τη διευκόλυνση ενός σιδηροδρομικού περάσματος.

Μια καλύτερη συμφωνία για τους ταξιδιώτες που πηγαίνουν στη Γαλλία και την Ιταλία μπορεί να είναι το combo pass. Θυμηθείτε, με αυτά τα περάσματα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις ημέρες ταξιδιού σας για μεγαλύτερες διαδρομές για να κάνετε το πέρασμα του σιδηροδρόμου να αξίζει το κόστος.

Πιο συγκεχυμένη είναι η έκδοση εισιτηρίων στα γρήγορα τρένα όπως τα τρένα Frecce (Frecciarossa, Frecciargento και Frecciabianca), όπου θα χρειαστεί επίσης να αγοράσετε μια υποχρεωτική κράτηση θέσεων. Μερικοί ταξιδιώτες επιθυμούν να έχουν τα εισιτήρια για αυτά τα τρένα στις τσέπες τους πριν φύγουν για τις διακοπές τους χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθούν με έναν πράκτορα εισιτηρίων που μιλά μόνο ιταλικά. Ένας εύκολος τρόπος να κάνετε αυτό είναι μέσω της Select Italy, όπου μπορείτε να ελέγξετε τα προγράμματα και να αγοράσετε εισιτήρια με αυτόματες κρατήσεις θέσεων κατευθείαν.

Το νέο παιδί στο μπλοκ είναι το Italo, το ανεξάρτητο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας που σας μεταφέρει γρήγορα ανάμεσα σε μεγάλες πόλεις, ταξιδεύοντας μέχρι και 360 χλμ. / Ώρα. Η Ρώμη στη Φλωρεντία θα σας ταξιδέψει λίγο λιγότερο από μια ώρα και μισή στα Italo Trains.

Τα νησιά

Τα τρένα στα νησιά της Σαρδηνίας και της Σικελίας είναι γενικά βραδύτερα από τα τρένα στην ηπειρωτική Ευρώπη.