Πώς να φτάσετε στην Πάδοβα στην Ιταλία και τι να κάνετε εκεί

Η πόλη αποτελεί μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε τη Βενετία και την περιοχή του Βένετο

Η Πάντοβα βρίσκεται στην περιοχή Vento της Ιταλίας , περίπου 40χλμ. Από τη Βενετία και φιλοξενεί τη Βασιλική του Sant'Antonio, τις τοιχογραφίες του Giotto και τον πρώτο βοτανικό κήπο της Ευρώπης.

Πώς να φτάσετε στην Πάδοβα

Μπορείτε να πάρετε το τρένο στη Βενετία και να είστε στην καρδιά των πραγμάτων σε λιγότερο από μισή ώρα. Η Πάντοβα είναι επίσης μια δημοφιλής στάση στο δρόμο προς Βερόνα, Μιλάνο ή Φλωρεντία.

Δείτε επίσης:

Προσανατολισμός στην Πάντοβα

Η Πάντοβα είναι μια περιφραγμένη πόλη που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Bachiglione μεταξύ Βερόνας και Βενετίας . Αν έρχεστε με το τρένο, ο σταθμός (Stazione Ferroviania) βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της πόλης. Οι βασιλικές και οι βοτανικοί κήποι βρίσκονται στο νότιο άκρο της πόλης. Το Corso del Popolo ή η νότια περιοχή Viale Codalunga θα σας μεταφέρουν στο παλιό κέντρο της πόλης.

Δείτε επίσης: Ξενάγηση στην Πάδοβα

Πάδοβα Αξιοθέατα σε ένα Nutshell

Ανάμεσα στο σιδηροδρομικό σταθμό και το κύριο τμήμα του ιστορικού κέντρου της Πάντοβα βρίσκεται το παρεκκλήσι Scrovegni, το οποίο ανακαινίστηκε το 1305. Μην χάσετε τις τοιχογραφίες του Giotto μέσα.

Η πανηγυρική Βασιλική Pontificia di Sant'Antonio di Padova , η οποία μερικές φορές ονομάζεται La Basilica del Santo, δεν είναι η κύρια εκκλησία της Πάντοβα - μια τιμή που πέφτει στον καθεδρικό ναό Duomo, που ονομάζεται επίσης καθεδρικός ναός-βασιλική της Παναγίας της Παδίας. Αλλά το Sant'Antonio είναι αυτό που πρέπει να επισκεφθείτε. Η κατασκευή άρχισε γύρω στο 1232, ένα χρόνο μετά το θάνατο του Sant'Antonio. τα λείψανά του βρίσκονται στο μπαρόκ παρεκκλήσι του Treasury.

Υπάρχει ένα μουσείο μέσα, το Anthonian Museum. Υπάρχει και άλλη έκθεση όπου μπορείτε να μάθετε για τη ζωή του Αγίου Αντωνίου και τη συνέχιση του έργου του σήμερα. Υπάρχουν δύο μοναστήρια για να επισκεφθείτε. Πραγματικά, είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά θρησκευτικά συγκροτήματα που θα επισκεφτείτε.

Χώροι για βόλτα: το πανεπιστήμιο στην ανατολική πλευρά της Via III Febbraio (το θέατρο ανατομής, που χτίστηκε το 1594, είναι το παλαιότερο του είδους του και μπορεί να επισκεφθεί την περιήγηση στο Palazzo Bo), την Piazza Cavour, την καρδιά της πόλης Prato Della Valle , η μεγαλύτερη δημόσια πλατεία στην Ιταλία.

Όταν ήρθε η ώρα για ένα ποτό, κατευθυνθείτε στο Pedrocchi Café του 18ου αιώνα. το κομψό μπαρ και εστιατόριο έπαιξε ρόλο στις ταραχές του 1848 κατά της μοναρχίας του Αψβούργου.

Μεταξύ του Sant'Antonio και του Prato della Valle είναι το φανταστικό Orto Botanico της Πάντοβα, το οποίο θα δείτε στη δεύτερη σελίδα.

Το σύμβολο της Πάντοβα είναι το Palazzo della Ragione. Είναι η καρδιά της παλιάς πόλης, που περιβάλλεται από πλατείες της αγοράς piazza delle Erbe και την πλατεία dei Frutti .

Που να μείνω

Προτιμώ να μείνω κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό όταν φτάνω με το τρένο. το ξενοδοχείο Grand'Italia βρίσκεται ακριβώς μπροστά. Το τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο Art Deco είναι κλιματιζόμενο και διαθέτει δωρεάν πρόσβαση στο Internet.

Συγκρίνετε τιμές άλλων ξενοδοχείων σε Padova για TripAdvisor

Κοντά στη βασιλική: Το Hotel Donatello βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Βασιλική του Sant'Antonio και διαθέτει εστιατόριο που ονομάζεται Ristaurante S. Antonio.

Padua φαγητό και εστιατόρια

Παρόλο που μπορεί να προσβάλει τις ευαισθησίες σας, οι Πουδανίτες έχουν φάει άλογο εδώ και πολύ καιρό, αφού οι Λομβάρδες ήρθαν, κάποιοι με λένε. Εάν δεν το ξέρετε, δοκιμάστε το Sfilacci di Cavallo, το οποίο γίνεται με το μαγείρεμα του ποδιού για μεγάλο χρονικό διάστημα, στη συνέχεια το κάπνετε, στη συνέχεια χτυπάτε το μέχρι να σπάσει σε σπειρώματα. Μοιάζει με κλωστές σαφράν στην αγορά.

Το Risotto είναι η πρώτη επιλογή επιλογής για τα ζυμαρικά, αλλά υπάρχουν αρκετά bigoli (παχιά σπαγγέτι με μια τρύπα στο κέντρο) πιάτα που είναι δημοφιλή, σάλτσα με παξιμάδι ragu ή αντσούγιες. Τα ζυμαρικά και τα φασόλια, ένα ζυμαρικό και φασολάδα, αποτελούν πιάτο της περιοχής.

Είναι επίσης δημοφιλής η πάπια, η χήνα και η πικσιόν (squab ή περιστέρι).

Το φαγητό στην Πάντοβα είναι μια περικοπή πάνω από το μέσο εισιτήριο στη Βενετία. Το καλύτερο φαγητό είναι απλό και φτιαγμένο από φρέσκα υλικά.

Το αγαπημένο μας εστιατόριο στην Πάδοβα είναι το Osteria Dal Capo στη Via Dei Soncin, απέναντι από την πλατεία Duomo. Η Via Dei Soncin είναι ένας στενός δρόμος που μοιάζει με δρομάκι ακριβώς απέναντι από την πλατεία από το μπροστινό μέρος του Duomo. Η πινακίδα στην πόρτα λέει ότι το Dal Capo ανοίγει στις 6μμ, αλλά το αγνοεί, δεν θα σε εξυπηρετήσει μέχρι τις 7:30 μ.μ. Μέσες τιμές, καλό κρασί. Το μενού αλλάζει καθημερινά και διαθέτει χαρακτηριστική κουζίνα του Veneto.

Αγγλικά μιλιούνται, αν και είναι καλύτερα αν γνωρίζετε λίγο ιταλικά.

Πριν το δείπνο μπορείτε να δοκιμάσετε ένα aperitivo (κοκτέιλ, δοκιμάστε την τυπική ιταλική σούδα Campari) σε μία από τις δύο καφετέριες που συναγωνίζονται για τους πελάτες της Piazza Capitaniato στα βόρεια του Duomo. Ένας που θα παρατηρήσετε προσελκύει τους νέους λαούς, ο άλλος το μεγαλύτερο πλήθος. Υπάρχει ένα μπαρ κρασιού πιο βόρεια στη Via Dante.

Απλά ανακαλύφθηκε στο τελευταίο μας ταξίδι ήταν Osteria ai Scarpone. Θα τα βρείτε στη Via Battisti 138. Τα bigoli με τη μέλισσα είναι φανταστική.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Πάδοβα: The Orto Botanico (Βοτανικοί Κήποι)

Φανταστείτε ότι σήμερα μπορείτε να περιπλανηθείτε στους Βοτανικούς Κήπους της Πάντοβα και να επισκεφθείτε μια παλάμη που φυτεύτηκε το 1585. Στο Arboretum, ένα τεράστιο πλατάνιο ήταν γύρω από το 1680, ο κορμός του κοίταξε με μια απελπιστική απεργία.

Στον βοτανικό κήπο της Πάντοβα τα φυτά ομαδοποιούνται για να σχηματίσουν συλλογές με βάση τα χαρακτηριστικά τους. Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες συλλογές είναι:

Πληροφορίες για τους Βοτανικούς Κήπους που επισκέπτονται την Πάντοβα

Οι βοτανικοί κήποι βρίσκονται νότια της Βασιλικής του Αγίου Αντωνίου. Από την πλατεία μπροστά από τη Βασιλική, περπατήστε νότια στο δρόμο που μοιάζει με το μπροστινό μέρος της Βασιλικής.

Ώρες ανοίγματος

1η Νοεμβρίου - 31 Μαρτίου: 9.00-13.00 (Δευτέρα έως Σάββατο)
1η Απριλίου - 31 Οκτωβρίου: 9:00 - 13:00. 15.00-18.00 (καθημερινά)

Περίπου τρία ευρώ.