Ένας οδηγός επισκεπτών για τον κήπο και το παζάρι Yuyuan στην παλιά Σαγκάη

Γνωστό από πολλά διαφορετικά ονόματα όπως οι Yu Gardens, Yuyuan, Yuyuan Bazaar, Nanshi και Old Town, η περιοχή που περιβάλλει τον πιο διάσημο κλασικό κήπο της Σαγκάης είναι το Tourist Central. Σμήνη εγχώριων και ξένων τουριστών κατευθύνονται προς την περιοχή για να γεμίσουν τον πολιτισμό τους. Η περιοχή μπορεί να είναι kitschy, αλλά είναι πάντα διασκεδαστικό. Όλα τα είδη θησαυρών βρίσκονται σε αυτή τη μικρή περιοχή που κάποτε ήταν θολωτός θύλακας κινέζικου μόνο όταν η Σαγκάη χωρίστηκε σε ξένες παραχωρήσεις (πριν από το 1949, βλ. Ιστορία της Σαγκάης ).

Yu Garden Τοποθεσία

Ο ίδιος ο κήπος, Yu Yuan, (豫园 "yoo yooahn", που σημαίνει κυριολεκτικά Yu Garden), βρίσκεται στο κέντρο του Nan Shi (南市, nahn shih). Το Nanshi είναι το παραδοσιακό όνομα για το παλιό τμήμα της πόλης. Οι κινεζικές πόλεις ήταν παραδοσιακά περιτοιχισμένες και τα τείχη της Nanshi χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα. Οι τοίχοι είχαν σπάσει το 1912. (Ένα μικρό υπόλοιπο του αρχικού τείχους παραμένει στο δρόμο Renmin, αν σας ενδιαφέρει να το δείτε).

Μέσα στον κήπο είναι το παζάρι και γύρω από το παζάρι είναι ένας λαβύρινθος παλαιών λωρίδων και σοκάκια όπου ζουν οι ντόπιοι - αν και αυτές οι παλιές λωρίδες είναι πλακόστρωτες για κατεδάφιση, έτσι η περιοχή είναι σίγουρα στον χάρτη ανάπτυξης.

Σε έναν χάρτη της πόλης, η παλιά πόλη είναι αρκετά εύκολο να βρεθεί καθώς οι δρόμοι Renmin και Zhonghua κάνουν έναν κύκλο γύρω από την περιοχή.

Η παλιά πόλη βρίσκεται νότια της οδού Yan'an και του Bund.

Χαρακτηριστικά περιοχής κήπου Yu

Εδώ είναι μια γρήγορη λίστα με τα κύρια πράγματα που μπορείτε να δείτε στην παλιά πόλη και το παζάρι, αλλά μεγάλο μέρος της διασκέδασης είναι μόνο να περιπλανηθείτε στις λωρίδες.

Ενεργοποιήστε τον εαυτό σας με ένα χάρτη. Πολλά από τα μικρά σοκάκια δεν έχουν επισημανθεί, αλλά τελικά θα βρείτε έναν κεντρικό δρόμο.

Να πάρει εκεί

Καλύτερο να πάρετε ταξί. Πολλοί από τους δρόμους είναι μονόδρομοι ή μπλοκαρισμένοι τα σαββατοκύριακα. Το ταξί θα σας ρίξει στην περιοχή και στη συνέχεια μπορείτε να περιπλανηθείτε. Θα γνωρίζετε ότι είστε στο σωστό μέρος όταν βλέπετε την κλασική κινεζική αρχιτεκτονική.

Πόσο χρόνο πρέπει να περάσετε

Σχεδιάστε να περάσετε μια ωραία μισή μέρα περιπλάνηση, ειδικά αν θέλετε επίσης να δείτε τον κήπο και να κάνετε κάποια ψώνια. Είναι ωραίο να πηγαίνουμε το πρωί και στη συνέχεια να σταματήσουμε κάπου για ένα γεύμα.

Συμβουλές για την επίσκεψη στον κήπο Yu και στην Παλιά Πόλη