Πώς να έχετε πρόσβαση στο δωρεάν Wi-Fi στα αεροδρόμια της Σαγκάης

Υπάρχει δωρεάν Wi-Fi στο Διεθνές Αεροδρόμιο Shanghai Pudong (PVG) και στο αεροδρόμιο Shanghai Hong Qiao (SHA). Ωστόσο, εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη σύνδεση στο διαδίκτυο στην Κίνα, η πρόσβαση στο δίκτυο Wi-Fi μπορεί να είναι πολύ δύσκολη.

Για τηλέφωνα με τοπικές κινεζικές κάρτες SIM

Εάν ζείτε στην Κίνα ή έχετε μια τοπική κινεζική κάρτα SIM στο κινητό σας τηλέφωνο , το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε το κατάλληλο ασύρματο δίκτυο ανάλογα με το πού βρίσκεστε.

Στη συνέχεια, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης. Θα στείλετε αυτόματα σε μια σελίδα που απαιτεί να πληκτρολογήσετε τον αριθμό του κινητού σας. (Εάν η σελίδα εμφανίζεται όλα στα κινέζικα, το κουτί που πληκτρολογείτε στο κινητό σας είναι το πρώτο. Οι χαρακτήρες Mandarin θα μοιάζουν με 手机 号码 .)

Κάντε κλικ στο κουμπί και περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα. Θα πρέπει να λάβετε ένα μήνυμα κειμένου με κωδικό PIN που είναι από 4 έως 6 ψηφία. Ακόμη και αν δεν μπορείτε να διαβάσετε το μήνυμα κειμένου, θα δείτε μια συμβολοσειρά 4 ή 6 ψηφίων. Αυτός είναι ο κωδικός πρόσβασης (ή το όνομα στο Mandarin.) Αντιγράψτε και επικολλήστε τον κώδικα ξανά στη σελίδα του προγράμματος περιήγησης (στο δεύτερο πλαίσιο κειμένου όπου αναφέρεται 密码 ) και πατήστε ξανά υποβολή.

Θα πρέπει τώρα να συνδεθείτε και να μπορείτε να απολαύσετε δωρεάν Wi-Fi.

Για τα υπερπόντια τηλέφωνα (Περιαγωγή)

Εάν περιαγείτε από το εξωτερικό, δυστυχώς να φτάσετε στο διαδίκτυο δεν είναι μια εύκολη διαδικασία.

Θα πρέπει να σαρώσετε το διαβατήριό σας ή την ταυτότητά σας σε ένα ειδικό μηχάνημα μέσα στο τερματικό του αεροδρομίου. Έτσι πρώτα, θα πρέπει να βρείτε ένα γραφείο πληροφοριών μέσα στο τερματικό - προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία του check-in. Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Pudong, το γραφείο πληροφοριών βρίσκεται στο κέντρο των θυρίδων εισιτηρίων στην είσοδο.

Στο αεροδρόμιο Shanghai Hong Qiao, το γραφείο πληροφοριών βρίσκεται στην περιοχή του τερματικού σταθμού κοντά στις μεγάλες οθόνες - προτού πάτε στο μετρητή check-in.

Οι συνομιλητές του γραφείου πληροφοριών μιλούν αγγλικά και μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πρόσβαση. Αφού σαρώσετε το έγγραφό σας, θα σας δοθεί ένα PIN. Στη συνέχεια, μπορείτε να ακολουθήσετε τις ίδιες οδηγίες που περιγράφονται παραπάνω για τα τοπικά τηλέφωνα. Αν αισθάνεστε αβέβαιοι, ζητήστε από έναν από τους συνοδούς να σας μεταφέρουν σε μια μηχανή και να σας οδηγήσουν στη διαδικασία.

Για Υπολογιστές και Συσκευές

Θα χρειαστείτε ακόμα έναν κωδικό PIN για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο με τις συσκευές σας, έτσι ώστε να ισχύει η ίδια διαδικασία όπως και για τα τηλέφωνα.

Χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο στην Κίνα

Οι αγαπημένες σας εφαρμογές κοινωνικών μέσων και ειδησεογραφικές περιοχές εμποδίζονται κυρίως στην Κίνα - η κινεζική κυβέρνηση δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε ιστότοπους και εφαρμογές όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram, το New York Times και το The Wall Street Journal . Για να συνεχίσετε να έχετε πρόσβαση σε αυτούς τους ιστότοπους ενώ ταξιδεύετε στην Κίνα, θα πρέπει να τοποθετήσετε λογισμικό εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) στο τηλέφωνο, τον υπολογιστή και τις συσκευές σας. Αν γνωρίζετε ότι πρόκειται να ταξιδέψετε στην Κίνα για κάποιο χρονικό διάστημα, τότε μπορεί να αξίζει να αναζητήσετε την αγορά λογισμικού VPN.

Το άλλο δυνητικό πρόβλημα που μπορεί να διαπιστώσετε με το διαδίκτυο στην Κίνα είναι η ταχύτητα, η οποία είναι πολύ αργή και μπορεί να είναι απογοητευτική στην καλύτερη περίπτωση, να σκοντάφει στη χειρότερη περίπτωση.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει λογισμικό για την επίλυση αυτού του προβλήματος.