Θαυμάσια πράγματα που πρέπει να κάνετε αυτό το χειμώνα στη Νοτιοανατολική Ασία

Χτυπάτε τα χειμωνιάτικα μπλουζάκια και αποδράστε από το χαραγμένο μπάνιο

Η Νοτιοανατολική Ασία είναι ένα εξωτικό μέρος για επίσκεψη το χειμώνα απλώς και μόνο επειδή δεν κρύβεται, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που κάνει η Βόρεια Αμερική ή η Ευρώπη. Ταυτόχρονα, η πρόσφατη πανταχού παρούσα ζωή της Νοτιοανατολικής Ασίας μεταξύ των ταξιδιωτών μπορεί να σας κάνει να νομίζετε ότι δεν υπάρχουν καμιά πέτρα που να αφήνεται άθικτη ανάμεσα στις ζούγκλες και τους ναούς της. Εδώ είναι πέντε μέρη για να ξεφύγουν από το κρύο και την επιχείρηση του πεπατημένου μονοπατιού στη Νοτιοανατολική Ασία αυτό το χειμώνα.

Το άλλο διάσημο ηφαίστειο των Φιλιππίνων

Όταν σκέφτεστε τα ηφαίστεια στις Φιλιππίνες , το μυαλό σας, χωρίς αμφιβολία, κατευθύνεται στο Pinatubo, του οποίου η έκρηξη του 1991 υπονόμευσε ολόκληρο τον κόσμο-μέρη του κυριολεκτικά. Παρόλο που βλέπετε την ψυχρή κορυφή του Pinatubo και πεζοπορείτε είναι μια μεγάλη εμπειρία χειμερινών ταξιδιών, υπάρχει ένα εξίσου ενθουσιώδες ηφαίστειο πολύ πιο κοντά στο ξενοδοχείο σας στο Μανίλα.

Επιπλέον, το Ta'al είναι δύο προορισμοί σε ένα: μια λίμνη μέσα σε ένα ηφαίστειο μέσα σε μια λίμνη και μια αποικιακή πόλη κληρονομιάς, που φιλοξενεί έναν από τους πιο επιδεικτικούς καθολικούς καθεδρικούς ναούς στο νησί Luzon. Ακόμα καλύτερα είναι το γεγονός ότι το Ta'al βρίσκεται μέσα στην εύκολη ημερήσια απόσταση της Μανίλα, αλλά αισθάνεται αρκετά μακριά για να μπορέσετε να το κάνετε σε μια απόδραση το Σαββατοκύριακο - ή ακόμα και περισσότερο.

Φανταστική σκηνή φαγητού δρόμου του Ανόι

Το Hanoi πρόσφατα γιόρτασε τα 1000α γενέθλιά του, τόσο πολλοί τουρίστες που επισκέπτονται την πρωτεύουσα του Βιετνάμ επικεντρώνονται στην ιστορία της, από τη λίμνη Hoan Kiem έως το Μουσείο Εθνολογίας, στο Ναό της Λογοτεχνίας.

Για μια πικάντικη-ζεστή έκπληξη στο Βιετνάμ αυτό το χειμώνα, περάστε το χρόνο σας στο Ανόι εξερευνώντας την απίστευτη σκηνή τροφίμων του δρόμου. Είτε κάνετε αυτό ανεξάρτητα, με τη διαμονή σας στη νυχτερινή αγορά της πόλης, είτε κάνετε κράτηση για μια περιοδεία φαγητού ή ακόμα και μια μαγειρική κλάση, η θερμοκρασία σας είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί, ακόμα κι αν είναι ψυχρή μέρα ή νύχτα.

Μια κρυμμένη πεζοπορία στο Μπαλί

Κράτηση διαμονής σε ξενοδοχείο στο Jimbaran, το Μπαλί έχει τη δυνατότητα να είναι συνηθισμένο - το Jimbaran βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από διάσημες παραλίες όπως η Kuta και η Nusa Dua, τα οποία είναι σίγουρα εξαιρετικά μέρη για να ξεχάσετε το χιόνι πίσω στο σπίτι. Μια εναλλακτική λύση είναι να μισθώσετε έναν οδηγό για την ημέρα και να κάνετε πεζοπορία στο Kinatamani, είτε ζυγίζετε τις πλαγιές του βουνού Batur, θαυμάστε τα καταπράσινα νερά της λίμνης Batur ή επισκεφθείτε τα τοπικά χωριά της πόλης Trunyan.

Προφανώς, ενώ μια κρυφή πεζοπορία στο Μπαλί είναι μια μεγάλη ιδέα, θα πρέπει να λάβετε μέτρα για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα καταλήξετε "κρυμμένο" στο νησί. Μείνετε συντονισμένοι με ενημερώσεις σχετικά με την ηφαιστειακή δραστηριότητα στο νησί (το όρος Batus, για παράδειγμα, είναι ένα ενεργό ηφαίστειο) και εάν υπάρχει πιθανότητα έκρηξης, σχεδιάστε να πετάξετε αλλού.

Angkor Τι;

Εάν υπάρχει ένας τόπος οι επισκέπτες στο κοπάδι της Καμπότζης, είναι Angkor Wat. Ενώ ο πειρασμός θα είναι απλώς να επισκεφθείτε τον κύριο ναό Angkor, δώστε οδηγίες στον οδηγό σας να επισκεφθείτε μερικούς από τους λιγότερο γνωστούς ναούς του Αρχαιολογικού Χώρου Angkor - απλά να του πείτε να οδηγείτε το "Μικρό Κύκλωμα" ή αν έχετε το σύνολο ημέρα, το "μεγάλο κύκλωμα". Τη νύχτα, πάρτι στην ζωντανή Pub Street, των οποίων τα μπαρ, τα εστιατόρια και το περίεργο "Fish Massage" θα σας ξεχάσουν όλα για το κρύο που αφήσατε πίσω.

Αν έχετε περισσότερο χρόνο στην Καμπότζη, φροντίστε να ελέγξετε τους προορισμούς πιο μακριά. Η ιστορία της Καμπότζης αφθονεί στην πρωτεύουσα της Πνομ Πενχ, ενώ παράκτια Sihanoukville είναι η πύλη της επιλογής σε παράδεισο νησιά όπως Koh Rong.

Δείτε μια πάλη Buffalo στο Koh Samui

Το Koh Samui είναι διάσημο για τις παραλίες του, οπότε αν ψάχνετε για μια πραγματικά μοναδική εμπειρία στο νησί του παραδείσου αυτό το χειμώνα, θα πρέπει να σκεφτείτε έξω από το κουτί. Βέβαια, οι αγώνες βουβαλιών στο νησί μπορεί να έχουν σκεφτεί περισσότερο την Ισπανία από το Σιάμ , αλλά εδώ είναι παράδοση τουλάχιστον όσο έχουν στην Ιβηρική χερσόνησο. Μερικοί από τους καλύτερους αγώνες είναι επίσης ο πιο χαμηλός-κλειδί, ζητήστε έτσι μια τοπική πού να πάτε για τη δράση.

Εάν βρίσκεστε στο κυνήγι για ένα διαφορετικό είδος "άγριας" δράσης ενώ στο Koh Samui, μπορείτε να κάνετε μια μονοήμερη ή διήμερη εκδρομή στο κοντινό Koh Phangan, το οποίο φιλοξενεί τα περίφημα "Full Moon" πάρτι της Ταϊλάνδης.