Εξοικονομήστε χρήματα και χρόνο σε ένα τρένο νύχτας

Οι κρατήσεις νυχτερινών τρένων εξοικονομούν χρήματα και χρόνο, αλλά είναι όλο και πιο δύσκολο να βρεθούν. Με τα ταχύτερα τρένα και τις πιο οικονομικές αεροπορικές εταιρείες, υπάρχει λιγότερη ζήτηση για οδοιπορικές διαδρομές.

Αξίζει να προσπαθήσετε να βρείτε ένα νυχτερινό τρένο κατά μήκος της διαδρομής σας. Εάν έχετε προγραμματίσει ένα ταξίδι πολλών εβδομάδων, γνωρίζετε ότι το κόστος του ξενοδοχείου μπορεί να σπάσει τον προϋπολογισμό.

Ακόμη και τα οικονομικά ξενοδοχεία που αγοράζουν μπορούν να κοστίζουν $ 100 USD / νύχτα σε πολλά μέρη. Παράγοντας με κόστος 14 διανυκτερεύσεων και το αποτέλεσμα μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιο το βράδυ.

Ένας τρόπος μείωσης αυτών των δαπανών είναι να αναζητήσετε μερικές νυχτερινές διόδους. Αυτό λειτουργεί ιδιαίτερα καλά αν ταξιδεύετε στην Ευρώπη.

Νύχτα τρένα μπορούν να βρεθούν σε πολλά μέρη, αλλά ένα μεγάλο μέρος της εστίασης εδώ στην Ευρώπη, όπου το μεγαλύτερο ταξίδι τρένο προϋπολογισμού συμβαίνει.

Λάβετε υπόψη ότι αν χρησιμοποιείτε μια επιλογή όπως το Eurail Select Pass, το κόστος των διανυκτερεύσεων δεν θα περιλαμβάνεται στο δελτίο. Ο ύπνος όρθιος στο κάθισμά σας είναι άβολος αλλά ελεύθερος.

Αυτή η ιδέα του νυχτερινού ταξιδιού δεν θα ευχαριστήσει όλους. Για να είμαι ειλικρινής, κάθε νυχτερινό τρένο που έχω κλείσει ήταν θορυβώδες, κούνημα και ενοχλητικό. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που θα ήταν εξίσου κακοί σε ένα κάμπινγκ ή ξενώνα.

Αν είστε πρόθυμοι να είστε λιγότερο άνετοι με αντάλλαγμα κάποια οφέλη από τον προϋπολογισμό, διαβάστε παρακάτω. Εάν η κατανομή των διακοπών σας είναι περιορισμένη, υπάρχει ένα τεράστιο όφελος που συνδέεται με την επιβίβαση στην αμαξοστοιχία, ας πούμε, το Παρίσι (όπου ο μεγαλύτερος αριθμός νυχτερινών αμαξοστοιχιών αναχωρούν), πηγαίνοντας για ύπνο και βγαίνοντας το επόμενο πρωί στο Βερολίνο.

Τρία είδη διανυκτερεύσεων

Το ένα είναι ελεύθερο, το άλλο είναι μια συμφωνία, και ένα τρίτο μπορεί να είναι λίγο ακριβό. Καθένα είναι συχνά φθηνότερο από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Ο πιο άνετος τρόπος για να πάτε είναι να νοικιάσετε ένα κρεβάτι, το οποίο είναι ένα μικρό διαμέρισμα με δύο έως τέσσερις κουκέτες και ακόμη και ένα μικρό νεροχύτη. Οι ρυθμίσεις αυτές μπορούν να υπερβούν τα $ 150 / νύχτα.

Αν χρειάζεστε ιδιωτικό απόρρητο, ίσως είναι η καλύτερη επιλογή. Δεν είναι ο φθηνότερος τρόπος.

Οι Couchettes, σε μεγάλο βαθμό ένα ευρωπαϊκό φαινόμενο, ανήκουν στην κατηγορία $ 50 USD / bunk. Αυτά είναι πιο διαδεδομένα από το κρεβάτι, και λιγότερο ιδιωτικά. Γενικά, οι κουκέτες είναι unisex και διαθέτουν έξι κουκέτες (τρεις σε κάθε πλευρά). Αυτή η επιλογή συνδυάζει την οικονομία με την ασφάλεια: οι κουρευτές συνήθως ανατίθενται σε έναν αγωγό, ο οποίος κρατά τους κλέφτες και τους συνοριακούς πράκτορες μακριά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτός ή αυτή θα κρατήσει το διαβατήριό σας και θα σας ξυπνήσει εγκαίρως για μια απρόσμενη αναχώρηση.

Πολλά ευρωπαϊκά τρένα είναι διατεταγμένα σε διαμερίσματα, προσφέροντας τρεις θέσεις σε κάθε πλευρά και μια πόρτα ή κουρτίνα που χωρίζει την περιοχή από το διάδρομο της αμαξοστοιχίας. Αυτά τα καθίσματα ολισθαίνουν για να σχηματίσουν ένα είδος κρεβατιού. Είναι συχνά δυνατό σε λιγότερο συσσωρευμένες αμαξοστοιχίες να βγάλετε ένα από αυτά τα διαμερίσματα για δικά σας. Δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για τον ύπνο με αυτόν τον τρόπο.

Υπέρ και κατά

Η εξοικονόμηση κόστους είναι σημαντική, ειδικά σε ένα εκτεταμένο ταξίδι. Η αντικατάσταση τριών διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο (που θα μπορούσε εύκολα να ανέλθει σε $ 500 USD) με διαμονές τρένων θα πρέπει να μειώσει τα έξοδά σας στα μισά για εκείνες τις νύχτες.

Το πιο σημαντικό, σκεφτείτε για την εξοικονόμηση χρόνου. Θα είστε κύριος της ημέρας να δείτε, να φάτε, να πίνετε και να είστε ευτυχισμένοι.

Αυτό κάνει το ταξίδι σας αποτελεσματικό.

Η άφιξή σας νωρίς στον νέο σας προορισμό φέρνει επίσης πλεονεκτήματα. Θα είστε πρώτοι στη γραμμή στο μουσείο, το ταξιδιωτικό γραφείο ή το οικονομικό ξενοδοχείο της επιλογής σας.

Πρώτα απ 'όλα, να θυμάστε ότι οι τιμές κρεβατιών και κρεβατιών που αναφέρονται εδώ είναι επιπλέον του κανονικού σας εισιτηρίου. Τα περάσματα όπως το Eurail και το BritRail δεν σας δίνουν δικαίωμα σε δωρεάν καταλύματα.

Οι κλέφτες πέφτουν μερικές φορές θύματα των οδοιπόρων, ειδικά όσοι προσπαθούν να κοιμηθούν "δωρεάν". Εάν αυτό είναι το σχέδιό σας, βρείτε έναν τρόπο για να ασφαλίσετε τις αποσκευές σας - συνδέστε τον με τον αστράγαλο σας εάν πρέπει! Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριο και τα χρήματά σας είναι πολύ κοντά σας.

Πρέπει να ζυγίσετε τη γραφική έκκληση μιας συγκεκριμένης διαδρομής με την ανάγκη σας να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα. Μην κοιμάστε μέσα από τις Άλπεις ή τα Φιορδ, αλλά δεν πρέπει να περάσετε μια ολόκληρη μέρα των ευρωπαϊκών διακοπών σας κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο στη βιομηχανική καρδιά της Γερμανίας.

Έχω ήδη αναφέρει ίσως τα πιο προφανή μειονεκτήματα - θόρυβο και κίνηση! Τα τρένα επιταχύνουν και επιβραδύνουν τη νύχτα. Τα φρενάκια ψαλμωδούν. Αυτές οι δυνάμεις μπορούν να σας ξυπνήσουν συχνά.

Τέλος, μην το επιχειρήσετε αν δεν είστε κάπως υπομονετικοί με τους ξένους. Το ροχαλητό και ο βήχας μπορεί να είναι ένα πρόβλημα σε ένα στενό διαμέρισμα.

Υπάρχουν κάποιες πρακτικές πτυχές που ισχύουν για ταξίδια με τρένα που ίσως δεν έχετε συναντήσει. Λάβετε υπόψη τα ακόλουθα κατά την προγραμματισμένη εκδρομή νυκτερινής σας αμαξοστοιχίας.

Ανακαλύψτε τη θέση των αυτοκινήτων κρεβατιών πριν από την επιβίβαση

Έμαθα αυτό τον σκληρό τρόπο. Έχουμε επιβιβαστεί κοντά στο πίσω μέρος ενός μακρινού και υπερσύγχρονου τρένου που αφήνει τη Νάπολη για το Μιλάνο. Οι άνθρωποι κοιμόντουσαν στους διαδρόμους, στις αποσκευές και σε όλους. Έπρεπε να ανασηκώσουμε τα δικά μας αντικείμενα πάνω από τα σώματα και τις αποσκευές καθ 'οδόν προς το αυτοκίνητο της κρεβατοκάμαρας, όπου ήμασταν οι τελευταίοι που φτάσαμε. Ρωτήστε έναν αγωγό που τα αυτοκίνητα είναι οι στρωτήρες και κάνετε το περπάτημα σας στην πλατφόρμα του σταθμού.

Αποφύγετε διαδοχικές νύχτες στο τρένο

Μερικές φορές δεν μπορεί να βοηθηθεί, αλλά κάνει την προσπάθεια. Το σώμα σας θα σας ευχαριστήσει γι 'αυτό.

Βγείτε από το τρένο και κλείστε ένα δωμάτιο

Σε δημοφιλείς πόλεις όπως το Άμστερνταμ ή το Λονδίνο , τα καταλύματα προϋπολογισμού γεμίζουν γρήγορα - μερικές φορές πριν το μεσημεριανό Επωφεληθείτε από την κατάσταση "πρώιμου πουλιού". Μόλις τελειώσετε, είναι πιθανό ότι θα είστε ακόμα κοντά στο μπροστινό μέρος των γραμμών.

Κράτηση στρωμάτων και κουρευτών τουλάχιστον μερικές ημέρες νωρίτερα

Είναι γενικά φθηνότερο να το κάνετε από το δρόμο παρά μέσω του ταξιδιωτικού πράκτορά σας στο σπίτι, αλλά μερικές φορές τα λίγα επιπλέον δολάρια αγοράζουν την ειρήνη του μυαλού. Εάν θέλετε μια δεσμευμένη κουκέτα, είναι πολύ επικίνδυνο να περιμένετε μέχρι το τρένο πρόκειται να φύγει. Ο ελεύθερος χώρος μπορεί να είναι σπάνιος, ειδικά στην εποχή αιχμής.

Ειδοποιήστε τον αγωγό για τη σκοπούμενη στάση σας

Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τους προσκεκλημένους με κουκέτες και κρεβατοκάμαρες. Μερικοί θα ξυπνήσουν ακόμη και με πρωινό τσάι και κουλουράκι. Αλλά αν σκοπεύετε να κοιμηθείτε σε ένα κάθισμα ή σε ένα τυπικό διαμέρισμα, πείτε σε έναν αγωγό ή σε κοντινό επιβάτη ότι θα εκτιμούσατε μια ώθηση όταν η αμαξοστοιχία προσεγγίζει τον προορισμό σας. Καλύτερα, επενδύστε σε ένα συμπαγές συναγερμό ταξιδιού.

Μην ξεχάσετε να διατηρήσετε τα τιμαλφή σας ασφαλή και τη στάση σας στην "ευέλικτη" λειτουργία. Ένα νυχτερινό τρένο ίσως να μην σας κάνει ευτυχισμένους, αλλά θα σας περιποιηθεί τον προϋπολογισμό σας και θα σας δώσει μια σειρά ταξιδιωτικών ιστοριών για να πείτε πότε θα φτάσετε στο σπίτι σας.