Τι είναι το βάρος γλώσσας και πώς το μετράτε;

Συνοπτικός οδηγός για το βάρος γλώσσας και μέτρηση του

Εάν είστε RVer και δεν καταλαβαίνετε το βάρος γλώσσας, δεν πρέπει να είστε RVing. Το βάρος της γλώσσας είναι ένα από τα αναπόσπαστα μέρη της ρυμούλκησης οποιουδήποτε ρυμουλκούμενου . Είτε είστε αρχάριος είτε έμπειρος RVer, γνωρίζοντας ποιο είναι το βάρος της γλώσσας, πώς να το υπολογίσετε και πώς να το προσαρμόσετε είναι απαραίτητες για να παραμείνει ασφαλές κατά τη ρυμούλκηση.

Τι είναι το βάρος γλώσσας;

Το βάρος της γλώσσας είναι η δύναμη που ασκείται από τη γλώσσα του ρυμουλκούμενου στο γόνατο του ρυμουλκού σας.

Το βιομηχανικό πρότυπο για το βάρος γλώσσας είναι οπουδήποτε μεταξύ εννέα τοις εκατό και 14 τοις εκατό του συνολικού βάρους του ρυμουλκούμενου σας (GTW.) Το βάρος γλώσσας σας επιτρέπει να ελέγχετε το ρυμουλκούμενο όταν πιέζεται, γεγονός που κάνει την οδήγηση ασφαλέστερη. Όταν το βάρος γλώσσας υπολογίζεται ακατάλληλα, συμβάλλει στη ρυμούλκηση του ρυμουλκούμενου και προκαλεί ατυχήματα κατά τη ρυμούλκηση.

Διαβάστε περισσότερα: Μάθετε περισσότερα σχετικά με το βάρος ρυμούλκησης, τα αρκτικόλεξα ρυμούλκησης και πολλά άλλα με αυτόν τον οδηγό σχετικά με την ικανότητα ρυμούλκησης .

Τεχνικές πτυχές του βάρους της γλώσσας

Για το πιο έμπειρο RVer, το γλωσσικό βάρος είναι μοχλός. Ο άξονας του ρυμουλκούμενου είναι ο στροφικός μοχλός και εκεί ο μοχλός περιστρέφεται όταν ρυμουλκείται. Αυτό επιτρέπει σε ένα ρυμουλκούμενο να γυρίσει και να προσαρμοστεί στις συνθήκες του δρόμου, την ταχύτητα και τον άνεμο χωρίς να χτυπήσει μπρος-πίσω σε όλο το μέρος. Όταν το βάρος της γλώσσας σας είναι επίπεδο, θα αποφύγετε την πιο κυρίαρχη. Εάν το βάρος γλώσσας είναι ελαφρύ, το βάρος μετατοπίζεται πίσω από τον άξονά σας. αν το βάρος της γλώσσας είναι βαρύ, μετακινείται μπροστά από τον άξονά σας.

Αυτό επηρεάζει το πώς ο RV ή το ρυμουλκούμενο σας σβήνει, σταματά και κινείται στο δρόμο.

Οπτικοποίηση του βάρους γλώσσας

Όταν σκέφτεστε το βάρος της γλώσσας, μπορεί να μην ξέρετε τι ψάχνετε ή σε, ειδικά ως αρχάριος RVer. Ο ευκολότερος τρόπος για να προσδιορίσετε αν το βάρος γλώσσας είναι ένα ζήτημα είναι να κάνετε ένα βήμα πίσω από τη ρύθμιση σας μετά τη ρύθμιση του χαστού σας.

Κοιτάξτε το ρυμουλκούμενο και το ρυμουλκούμενο. Αν είτε κλίνει προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, τότε το βάρος της γλώσσας σας είναι ανομοιογενές και θα έχετε προβλήματα κατά τη ρυμούλκηση.

Προσδιορισμός του βάρους της γλώσσας

Υπάρχουν λίγοι τρόποι να υπολογίσετε το σωστό βάρος γλώσσας για τη ρύθμιση RV σας. Ανάλογα με ποιον μιλάτε, θα ορκιστούν με μία μέθοδο και θα καταρρίψουν ένα άλλο. Είναι σημαντικό να βρείτε τον σωστό τρόπο για να καθορίσετε το βάρος της γλώσσας για εσάς. Παίρνει κάποια πρακτική για να πάρει το δικαίωμα ζύγισης, αλλά είναι σημαντικό να αφιερώσετε το χρόνο για να μάθετε πώς να το υπολογίζετε και να το προσαρμόζετε.

Pro Tip: Να θυμάστε ότι το σωστό βάρος γλώσσας θα πρέπει να είναι μεταξύ 9% και 14% του GTW, ανάλογα με τη ρύθμιση. Ελέγξτε με τις οδηγίες του κατασκευαστή του RV και του οχήματος ρυμούλκησης για το σωστό βάρος.

Διαβάστε περισσότερα: Πρέπει να καταλάβετε το βάρος, το ξηρό βάρος και άλλα; Διαβάστε αυτό τον οδηγό στο βάρος του σκάφους .

Η εξίσωση για τον υπολογισμό του βάρους της γλώσσας είναι απλή:

GTW X τοις εκατό (συνιστάται από τον κατασκευαστή) = Βάρος γλώσσας

Μέτρηση και ρύθμιση του βάρους γλώσσας

Όπως είπαμε προηγουμένως, υπάρχουν διάφοροι τρόποι προσαρμογής του βάρους της γλώσσας. Μόλις είστε έμπειροι, θα είστε σε θέση να το κάνετε με το μάτι στις περισσότερες περιπτώσεις. Προς το παρόν, θα θελήσετε να βρείτε μια πιο άνετη μέθοδο για τη ρύθμιση.

Βάρος κλίμακας γλώσσας για τη μέτρηση του βάρους γλώσσας

Εάν ταξιδεύετε και ελέγχετε το βάρος κάθε φορά, μπορείτε να το κάνετε ευκολότερο στον εαυτό σας αγοράζοντας μια κλίμακα βάρους γλώσσας. Οι κλίμακες βάρους γλώσσας είναι συμπαγείς εξειδικευμένες συσκευές που παίρνουν τις εικασίες εκτός μέτρησης. Αυτός είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσετε το βάρος της γλώσσας αν δεν μπορείτε να το φτάσετε σε ένα εμπορικό σταθμό ζύγισης.

Εδώ είναι πώς μπορείτε να μετρήσετε το βάρος γλώσσας με μια κλίμακα βάρους γλώσσας:

Οι περισσότερες κλίμακες βάρους γλώσσας μπορούν να χειριστούν έως και 2.000 λίβρες ή περίπου ένα ρυμουλκό 20.000 λιβρών . Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τη χωρητικότητα της κλίμακας πριν αγοράσετε και ακολουθήστε τυχόν οδηγίες για τη χρήση της κλίμακας που σχετίζεται με τη ρύθμιση ρυμούλκησης.

Κλίμακα μπάνιου για τον υπολογισμό του βάρους της γλώσσας

Εάν το συνολικό βάρος του ρυμουλκούμενου σας είναι μικρότερο, όπως 3.000 λίβρες ή ελαφρύτερο, ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κλίμακα μπάνιου για να μετρήσετε το βάρος της γλώσσας σας. Αυτή η μέθοδος είναι λίγο πιο περίπλοκη από την κλίμακα βάρους γλώσσας, αλλά είναι εύκολη όταν το κολλάτε.

Pro Συμβουλή: Χρησιμοποιώντας μια κλίμακα μπάνιου για να υπολογίσετε το βάρος της γλώσσας μπορεί να γίνει, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο ακριβής όσο η χρήση μιας κλίμακας βάρους γλώσσας ή η επίσκεψη ενός εμπορικού σταθμού βάρους. Κρατήστε αυτό κατά νου αν πλησιάζετε στο όριο βάρους σας.

Βεβαιωθείτε ότι η κλίμακα του μπάνιου σας ανταποκρίνεται στην πρόκληση της υποστήριξης του βάρους ή αλλιώς θα έχετε μια σπασμένη κλίμακα και καμία ανάγνωση. Συνιστούμε να επενδύσετε σε μια κλίμακα μπάνιου για να μετρήσετε το βάρος της γλώσσας σε σχέση με τη χρήση του από το μπάνιο σας.

Θα χρειαστείτε μια κλίμακα λουτρών, ένα τούβλο, δύο τεμάχια σωλήνων και ένα τεμάχιο ξυλείας 2 'x 4' τέσσερα έως πέντε πόδια.

Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να χρησιμοποιήσετε μια κλίμακα μπάνιου για να μετρήσετε το βάρος της γλώσσας:

Επαγγελματική κλίμακα βάρους για να βρείτε το βάρος της γλώσσας

Αυτό περιλαμβάνει μερικά βήματα, αλλά είναι απλούστερο από τη χρήση κλίμακας μπάνιου. Μετακινήστε το ρυμουλκούμενο σας σε εμπορική κλίμακα σε στάση φορτηγού ή στο κέντρο παροχής υλικού.

Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε σε ένα εμπορικό σταθμό βάρους για να μετρήσετε το βάρος της γλώσσας σας:

Παίξτε γύρω με αυτές τις διαφορετικές μεθόδους για να μάθετε ποιο από αυτά σας ταιριάζει καλύτερα. Χρειάζεται κάποια πρακτική με κάθε μέθοδο για να την κατεβάσετε σωστά. Μόλις βρείτε τον αποτελεσματικότερο τρόπο μέτρησης του βάρους γλώσσας για τη ρύθμιση ρυμούλκησης, η ρυμούλκηση του ρυμουλκούμενου σας θα είναι ασφαλέστερη για εσάς. Πριν το ξέρετε, θα είστε μια μηχανή μέτρησης βάρους γλώσσας!

Η ρυμουλκούμενη κίνηση είναι ένας θανάσιμος κίνδυνος στο δρόμο. Όταν το ρυμουλκούμενο σας είναι εκτός ελέγχου, θα συγκρουστεί με άλλα οχήματα ή θα σας τραβήξει από το δρόμο. Σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, αυτό μπορεί να είναι τραγικό. Η κατανόηση του βάρους της γλώσσας είναι απαραίτητη για να παραμείνετε ασφαλείς κατά τη ρυμούλκηση ενός οχήματος, ανεξάρτητα από το πού πηγαίνετε ή τι ρυμουλκείτε.

Διαβάστε περισσότερα: Θέλετε να αποφύγετε το ρυμουλκό του τρέιλερ; Θα πρέπει να διπλασιάσετε τις αλυσίδες ασφαλείας για να το κάνετε; Διαβάστε αυτόν τον οδηγό για τις αλυσίδες ασφαλείας .