Πρέπει να Διπλασιάσετε τις Αλυσίδες Ασφαλείας κατά τη ρυμούλκηση ενός ρυμουλκουμένου;

Μια ματιά στον διπλασιασμό των αλυσίδων ασφαλείας κατά τη ρυμούλκηση

Η ασφάλεια είναι ένα μεγάλο μέρος του RVing και οι RVers ρυμουλκούμενα ρυμουλκούμενα ή άλλοι τύποι RVs πρέπει να σιγουρευτούν ότι το φορτίο τους είναι ασφαλές. Όταν συνδέετε το ρυμουλκούμενο ή το ρυμουλκούμενο σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε διάφορα ασφαλιστικά ταμιευτήρων για να βεβαιωθείτε ότι το ρυμουλκούμενο σας παραμένει εκεί όπου υποτίθεται και δεν πηγαίνει αναπηδώντας σε αντίθετες λωρίδες κυκλοφορίας. Ένα από αυτά τα αποτυχημένα χρηματοκιβώτια που πρέπει να εξοικειωθούν με όλα τα RVers είναι η χρήση αλυσίδων ασφαλείας.

Ας δούμε πώς πρέπει να ασφαλίσετε τις αλυσίδες ασφαλείας σας καθώς και να απαντήσετε σε ερωτήσεις σχετικά με τον διπλασιασμό κάθε αλυσίδας ασφαλείας. Όσο πιο ασφαλείς είναι οι πρακτικές RVing, τόσο πιο διασκεδαστικό μπορείτε να έχετε στο δρόμο, γνωρίζοντας ότι εσείς και ο RV είστε ασφαλείς.

Πώς να ασφαλίσετε τις αλυσίδες ασφαλείας

Οποιοσδήποτε ρυμουλκούμενος RV ή αναβολέας πρέπει να έρχεται με το δικό του σύνολο αλυσίδων ασφαλείας. Εάν αγοράσατε ένα χρησιμοποιημένο μοντέλο που δεν έρχεται με αλυσίδες, η ασφάλειά τους θα πρέπει να είναι μία από τις πρώτες σας εργασίες. Μην διακινδυνεύετε ακόμη να βγείτε έξω από το χώρο στάθμευσης χωρίς αλυσίδες που είναι στερεωμένα και ασφαλισμένα.

Οι περισσότερες αλυσίδες ασφαλείας είναι απλές. Πρέπει να υπάρχουν δύο αλυσίδες ασφαλείας που έρχονται με άγκιστρα S ή άλλο τύπο προσάρτησης. Βιδώστε τις αλυσίδες από το ένα άκρο, όπως το ζευκτήρα σας, στο άλλο άκρο, όπως ο συζεύκτης.

Οι αλυσίδες ασφαλείας πρέπει πάντα να περνούν το ένα πάνω στο άλλο. Η διέλευση των αλυσίδων ασφαλείας δημιουργεί ένα άλλο ασφαλές για αποτυχία και μπορεί να λειτουργήσει ως καλάθι για να πιάσει το ρυμουλκούμενο ή ρυμουλκούμενο, αν το ρυμουλκούμενο σας αποσυνδεθεί με κάποιο τρόπο από το χορτάρι του .

Μπορεί να υπάρχουν άλλοι τριτογενείς τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσαρτήσετε τις αλυσίδες σας με ασφαλέστερο τρόπο, αλλά πρέπει πάντα να περνούν το ένα πάνω στο άλλο.

Οι αλυσίδες ασφαλείας σε ένα ρυμουλκούμενο πρέπει να διπλασιαστούν;

Εάν ένα σύνολο αλυσίδων ασφαλείας είναι ασφαλές, δεν θα ήταν ασφαλέστερο ένα επιπλέον σύνολο αλυσίδων ασφαλείας; Δυστυχώς, η απάντηση δεν είναι απλή ναι ή όχι.

Τα περισσότερα πατήματα είναι απλές συσκευές και μπορούν να φιλοξενήσουν μόνο ένα σύνολο αλυσίδων. Προσπαθώντας να εξαναγκάσετε ένα επιπλέον σύνολο αλυσίδων σε ένα χτύπημα που προορίζεται μόνο για ένα σετ μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει περισσότερη βλάβη παρά καλή, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει χαλαρές ή ανύπαρκτες συνδέσεις και να προσθέσει άγχος που μπορεί να σας προκαλέσει την εκτόξευση αλυσίδων από τις ασφαλείς συνδεδεμένες περιοχές . Ακόμη και αν πολλές αλυσίδες εμφανίζονται ασφαλείς, μπορεί να γίνονται σπασμένοι και χαλαροί ενώ βρίσκονται στο δρόμο. Εάν το ρυμουλκούμενο ή το τράβηγμα έχει μόνο χώρο για ένα σύνολο αλυσίδων, μην το σπρώχνετε, κολλήστε με μια κανονική ενιαία διασταυρούμενη αλυσίδα.

Αν το κούμπωμα είναι τοποθετημένο στο σημείο όπου μπορείτε να προσθέσετε ένα επιπλέον σύνολο αλυσίδων τότε θα πρέπει να το κάνετε όλα, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ένα επιπλέον σύνολο αλυσίδων σε πολλές τρύπες δεν θα είναι στην πραγματικότητα ασφαλέστερο, αλλά μάλλον περιττό. Εφ 'όσον οι αλυσίδες είναι σε θέση να φιλοξενήσουν το βάρος του ρυμουλκούμενου σας εάν χρειαστεί, δεν πρέπει να έχετε πρόβλημα ασφαλείας. Έτσι, αν το ρυμουλκούμενο σας διαθέτει άφθονο χώρο ή είναι ακόμα έτοιμο για ένα επιπλέον σύνολο αλυσίδων, μπορείτε να το διπλασιάσετε, απλώς μην προσπαθήσετε να αναγκάσετε τίποτα ή να δημιουργήσετε το δικό σας σύστημα.

Αντί να διπλασιάσετε τις αλυσίδες ασφαλείας, θα μπορούσατε να δείτε αν το ρυμουλκούμενο ή το τράβηγμα έχει οποιοδήποτε πρόσθετο πρόσθετο ασφαλείας ή υπάρχουν εξαρτήματα aftermarket που μπορούν να κάνουν το τρέιλερ σας πιο ασφαλές.

Ανατρέξτε στις οδηγίες του κατασκευαστή σας, στο εγχειρίδιο ρυμούλκησης του οχήματος και στους πόρους τόσο σε απευθείας σύνδεση όσο και εκτός σύνδεσης, για να μάθετε τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλίσετε ότι η αναρρίχηση του τρέιλερ θα παραμείνει στη θέση σας κατά τη διάρκεια των περιπέτειών σας.

Τελικά, ο διπλασιασμός των αλυσίδων ασφαλείας σας μπορεί να προκαλέσει περισσότερη βλάβη παρά καλό, ειδικά εάν το γάντζος κατασκευάζεται για ένα ενιαίο σύνολο αλυσίδων ασφαλείας. Μάθετε πώς μπορείτε να ασφαλίσετε και να διασχίσετε τις αλυσίδες σας για να βεβαιωθείτε ότι το ρυμουλκούμενο σας παραμένει εκεί που πρέπει να παραμείνει στο δρόμο.