Πώς να συνδέσετε ένα τράβηγμα ρυμουλκούμενου

Τα χτυπήματα είναι δύσκολα . Είναι βασικά συστατικά για κάθε RVer που ταξιδεύει στους δρόμους. Εάν η αναποδογυρίδα έρχεται ανενεργή κατά τη διάρκεια της οδήγησης, η πιθανότητα ζημιών και τραυματισμών αυξάνεται όχι μόνο για εσάς, αλλά και για όσους βρίσκονται στο δρόμο. Εάν έχετε οδηγήσει ποτέ ένα RV και αισθάνθηκε τον πανικό που έρχεται όταν το χτύπημα έρχεται ανενεργό, ξέρετε πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι να φτάσετε στην πλευρά του δρόμου. Θα σας δείξουμε πώς να συνδέσετε ένα ρυμουλκό για να αποφύγετε την καταστροφή στο δρόμο.

Προειδοποίηση: Προτού χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό για να συνδέσετε ένα ρυμουλκούμενο με ρυμουλκούμενο , λάβετε υπόψη ότι αυτά τα βήματα ποικίλουν ανάλογα με την απόσταση. Ανατρέξτε στις κατευθυντήριες οδηγίες του κατασκευαστή που συνοδεύουν την ανασήκισή σας για ασφαλέστερα αποτελέσματα.

Συνδέστε ένα ρυμουλκούμενο

Αντικαταστήστε το όχημα ρυμούλκησης έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφο με το ρυμουλκούμενο σας. Ανασηκώστε το ζεύκτη γλώσσας του ρυμουλκούμενου αρκετά ώστε να καθαρίζει την ίδια τη μπάλα. Θα χρειαστείτε μια υποδοχή ρυμουλκουμένου για να το κάνετε αυτό. Μόλις ρυθμιστεί, θα χρειαστεί να μετακινήσετε το όχημα ρυμούλκησης και πάλι για να το κεντράρετε με τον ίδιο τον RV. Θα γνωρίζετε ότι βρίσκεστε στο σωστό μέρος όταν ο ζευκτήρας επικεντρώνεται στην μπάλα.

Απενεργοποιήστε το όχημα ρυμούλκησης, χρησιμοποιήστε το φρένο έκτακτης ανάγκης και επιστρέψτε το κεφάλι προς τα εμπρός. Σπρώξτε την υποδοχή του ζεύκτη πάνω από τη σφαίρα αναρτήσεως μέχρι να βρεθεί το βάρος του RV. Θα το ξέρετε όταν το νιώθετε, όλα θα εγκατασταθούν στη θέση τους. Τώρα, κλείστε το σφιγκτήρα ζεύξης. Ανάλογα με τον τύπο του ζεύκτη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ακροδέκτη ή μια κλειδαριά.

Εξασφάλιση ενός αναρτήρα ρυμουλκούμενου

Η χρήση αλυσίδων ασφαλείας είναι ασφαλής κατά την ρυμούλκηση. Είναι συνήθης πρακτική για τους RVers. Οι αλυσίδες ασφαλείας σάς επιτρέπουν να ασφαλίσετε τον αναβολέα, έτσι ώστε αν παραμείνει αναποδογυρισμένο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μπορείτε να το φτάσετε στην πλευρά του δρόμου χωρίς να χάσετε το ρυμουλκούμενο σας.

Μια τυποποιημένη αλυσίδα μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε κατάστημα βελτίωσης στο σπίτι ή στο κατάστημα ειδών RV.

Ανάλογα με τον τύπο του hitch που έχετε, θα χρειαστείτε οπουδήποτε από τα πόδια από τα πόδια έως τα 15 πόδια της αλυσίδας για να ασφαλίσετε το γόνατό σας.

Θέλετε να διασχίσετε την αλυσίδα πάνω και κάτω από τον αναρτήρα του ρυμουλκούμενου σας, διασφαλίζοντας ότι ο σταυρός εμφανίζεται στον συζεύκτη σφαιρών και σφιγκτήρα, ασφαλίζοντας τον στη θέση του με κλειδαριές.

Τώρα, θα μπορείτε να συνδέσετε και να ελέγξετε όλες τις ηλεκτρικές συνδέσεις που έρχονται με το ρυμουλκούμενο σας. Θέλετε να διασφαλίσετε ότι τα φώτα και τα φρένα θα λειτουργούν στο ίδιο το ρυμουλκούμενο εάν υπάρχει.

Συμβουλευτική συμβουλή: Ορισμένες πολιτείες απαιτούν από το ρυμουλκούμενο να έχει φώτα εργασίας πίσω. Ελέγξτε τους κανονισμούς στην περιοχή σας και επενδύστε σε ένα ελαφρύ κιτ, αν είναι απαραίτητο, για να αποφύγετε την πώληση.

Για να βεβαιωθείτε ότι ο αναβολέας σας είναι ασφαλής, χαμηλώστε την υποδοχή του ρυμουλκούμενου και δείτε αν κινείται η μπάλα. Εάν συμβαίνει αυτό, το γόνατό σας δεν είναι ασφαλές. αν δεν συμβαίνει, το ρυμουλκούμενο σας είναι ασφαλές και έτοιμο για να χτυπήσει το δρόμο.

Και πάλι, αυτά τα βήματα θα ποικίλουν ανάλογα με τον τύπο του αναβολικού που έχετε, το ρυμουλκούμενο και άλλους παράγοντες. Ανατρέξτε στις οδηγίες του κατασκευαστή σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης της προειδοποίησης του ρυμουλκούμενου πριν από την πραγματοποίηση του ταξιδιού σας.

Τι να κάνετε αν ένα ρυμουλκό ρυμούλκησης έρχεται αρνητικό

Ακόμη και αν έχετε ακολουθήσει τις οδηγίες του κατασκευαστή σας και έχετε εξασφαλίσει την αγκύλη του ρυμουλκούμενου σας, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να ανατραπεί το χτύπημά σας.

Αν το ρυμουλκό σας έρχεται ανενεργό, στις περισσότερες περιπτώσεις, το ξέρετε. Θα το νιώσετε. Αυτό συμβαίνει λόγω των οδικών συνθηκών, των ανεπαρκώς ασφαλισμένων τσιμπίδων και άλλων παραγόντων, όπως είναι οι ισχυροί άνεμοι ή το χτύπημα από άλλο όχημα. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε αν συμβεί είναι να προσπαθήσετε να μην πανικοβληθείτε.

Θέλετε να φτάσετε στην άκρη του δρόμου όσο πιο γρήγορα και με ασφάλεια. Θέλετε να επιβραδύνετε, να χρησιμοποιείτε τα φρένα σας με σιγουριά και να τραβάτε. Βάλτε τα τέσσερα μέσα σας.

Ποτέ δεν θέλετε να κάνετε μια απότομη στάση, χτυπήστε τα φρένα σας ή προσπαθήστε να συνεχίσετε στον προορισμό σας σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Αφού σταματήσετε, φροντίστε να ενεργοποιήσετε το φρένο έκτακτης ανάγκης. Αν χρησιμοποιήσατε αλυσίδες ασφαλείας και το ρυμουλκούμενο σας αρχίζει να περιστρέφεται, αυτό μπορεί να σας δώσει αρκετό χρόνο για να στερεώσετε το ρυμουλκούμενο πίσω στη θέση του χρησιμοποιώντας το ρυμουλκούμενο για να το ζυγίσετε.

Από εκεί, μπορείτε να συνδέσετε την οπή ξανά, να ελέγξετε για τυχόν ζητήματα που την προκάλεσαν και να χτυπήσετε ξανά το δρόμο.

Η σύνδεση του αναρτήρα του ρυμουλκούμενου από την αρχή είναι ο νούμερο ένα τρόπος να αποφευχθεί η ανατροπή του στο δρόμο. Παρόλο που δεν είναι αλάνθαστο, η χρήση αλυσίδων ασφαλείας ως ασφαλούς αποτυχίας είναι απαραίτητη για να σας κρατήσει, το ρυμουλκούμενο σας και η οικογένειά σας ασφαλής, να συμβεί το χειρότερο κατά τη διάρκεια του RVing.