Μουσείο Πικάσο στο Παρίσι: Πλήρης οδηγός επισκεπτών

Ανοίγει εκ νέου μετά από πενταετές κλείσιμο και σημαντική αναθεώρηση

Το Musee National Picasso στο Παρίσι είναι λιγότερο διάσημο από το τεράστιο ομόλογο του στη Βαρκελώνη, αλλά διαθέτει μια από τις πιο εκτενείς συλλογές έργων του καλλιτέχνη της Ισπανίας: μετά από μια σημαντική ανακατασκευή, το μουσείο περιλαμβάνει 40 δωμάτια και περίπου 400 έργα τέχνης σε μόνιμη οθόνη, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 250 πίνακες ζωγραφικής. Αυτά κυκλοφορούν τακτικά, αντλώντας από μια εντυπωσιακή μόνιμη συλλογή περίπου 5.000 έργων συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των 1.700 σχεδίων, σχεδόν 300 γλυπτών και έργων σε διάφορα άλλα μέσα.

Τα αριστουργήματα περιλαμβάνουν τον άνθρωπο με κιθάρα και μελέτες για το φημισμένο Demoiselles d'Avignon (το πρωτότυπο για το τελευταίο κρατείται από το MOMA στη Νέα Υόρκη).

Αυτό το ήσυχο μουσείο, το οποίο πολλοί τουρίστες δεν ξέρουν ποτέ, υποβλήθηκε πρόσφατα σε μια πλήρη αναθεώρηση και άνοιξε εκ νέου τον Οκτώβριο του 2014 μετά από ένα τεράστιο πενταετές κλείσιμο. Η αναδιοργάνωση είδε το μουσείο να προσθέσει δύο νέα επίπεδα, να μεταμορφώσει το επίπεδο του υπογείου για να αναπαράγει τους χώρους εργασίας του Picasso και ένα ολοκαίνουριο φουαγιέ / αίθουσα υποδοχής στην περιοχή που προηγουμένως χρησίμευε ως στάβλοι. Επιπρόσθετα, αυτό που κάποτε χρησίμευε ως σοφίτα φιλοξενεί σήμερα σημαντικά έργα από τους Braque, Matisse και Derain - και όλα από την συλλογή του Picasso. Συνολικά, ο τεράστιος εκθεσιακός χώρος μετράει τώρα 3.000 τετραγωνικά μέτρα.

Συνολικά, η ανανεωμένη συλλογή και ο χώρος έχουν δεχτεί καλά οι επισκέπτες και οι επιμελητές. Το νέο μουσείο είναι ελαφρύτερο, φωτεινότερο και επιτρέπει στο έργο του αξιοσημείωτου καλλιτέχνη να λάμψει όπως ποτέ άλλοτε, πολλοί επικριτές σημείωσαν.

Από την άλλη πλευρά, κανένα από τα έργα που εμφανίζονται στη μόνιμη συλλογή δεν φέρει κανένα σχόλιο ή ετικέτα - κάτι που κάποιοι επισκέπτες έχουν περιγράψει ως απογοητευτικό.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το ποικίλο και συναρπαστικό έργο του Picasso, φροντίστε να χαράξετε κάποια στιγμή για αυτή την αξιοσημείωτη συλλογή.

Διαβάστε το σχετικό χαρακτηριστικό: Top Ten Museums στο Παρίσι

Τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας:

Το μουσείο βρίσκεται στην καρδιά της ιστορικής συνοικίας Marais στο 3ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Πρόσβαση:
Hôtel Salé
5, rue de Thorigny
Μετρό / RER: St-Paul, Rambuteau ή Temple
Τηλ .: +33 (0) 1 42 71 25 21

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα (στα αγγλικά)

Ώρες λειτουργίας και εισιτήρια:

Το μουσείο είναι ανοιχτό από Τρίτη έως Κυριακή και έκλεισε τη Δευτέρα, στις 25 Δεκεμβρίου, 1 Ιανουαρίου και 1 Μαΐου.

Τρίτη - Παρασκευή: 11:30 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Σαββατοκύριακα και αργίες (εκτός από τις ημέρες που αναφέρονται παραπάνω): 9:30 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Τελευταία είσοδος στο Μουσείο στις 5:15 μ.μ. Φροντίστε να φτάσετε αρκετά λεπτά νωρίτερα για να εξασφαλίσετε την είσοδο.

Ανοιχτά καθυστερημένα βράδια: Το μουσείο είναι ανοιχτό μέχρι τις 21:00 κάθε τρίτη Παρασκευή του μήνα.
Στις καθυστερημένες νύχτες, την τελευταία είσοδο στο Μουσείο στις 8:15 μ.μ. (και πάλι, σας συνιστώ να φτάσετε αρκετά λεπτά νωρίτερα για να αγοράσετε εισιτήρια σε πολύ χρόνο.

Αξιοθέατα και αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση:

Μάθε περισσότερα:

Διαβάστε περισσότερα για τις μόνιμες συλλογές στο Musee Picasso εδώ (βλ. Highlights)