Τα καλύτερα αξιοθέατα του Σαν Φρανσίσκο

Μια λίστα με τους προορισμούς και τα ορόσημα που πρέπει να δείτε

Πολλοί από εμάς που προσγειώσαμε σε αυτό το θύλακα γνωστό ως Bay Area αναγνωρίζουμε άμεσα την καλή τύχη της ζωής σε ένα τόσο διαφορετικό και όμορφο τοπίο. Ακόμα και τότε, είναι δυνατό να βυθιστούμε στις πραγματιστικές πτυχές της ζωής - και να ξεχνάμε πόσο θεαματικές ακόμη και οι πιο συνηθισμένοι, υπερβολικά φωτογραφικοί και τουριστικοί προορισμοί εμφανίζονται σε εκείνους που φτάνουν στις ακτές μας για πρώτη φορά. Έτσι, σε μια προσπάθεια να ανακεφαλαιώσω μερικά από τα καλύτερα μου "πρωταρχικά" και τα πράγματα που συνεχίζουν να φοβούνται τους επισκέπτες, εδώ είναι ένας κατάλογος με κουκκίδες των "musts" κάθε επισκέπτης για πρώτη φορά στο σπίτι ή ο επανειλημμένος επισκέπτης πρέπει να βιώσει στη γη μας.

  1. Είναι ένα Σαν Φρανσίσκο δεν-brainer, αλλά μερικοί άνθρωποι δεν περπατούν πραγματικά το Golden Gate Bridge κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους. Περπατήστε ή ποδήλατο, ανεξάρτητα από τον καιρό. Η ομίχλη προσφέρει το δικό της μυστικιστικό ταξίδι από το τέλος Fort Point - στο Fort Baker στη βόρεια πλευρά της γέφυρας.

  2. Τρώτε στρείδια, σούπα, σοκολάτα και τυρί στο Κτήριο Σαν Φρανσίσκο. Ελέγξτε τα είδη διατροφής από τοπικούς προμηθευτές σε όλη την αγορά.

  3. Περπατήστε στο τελεφερίκ. Ξεκλειδώστε την κορυφή του σήματος στο Nob Hill για ένα κοκτέιλ ηλιοβασιλέματος. Στη συνέχεια, πιάσε ξανά στο Cafe Buena Vista για έναν ιρλανδικό καφέ - τον πρώτο ιρλανδικό καφέ που ανακατεύτηκε ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  4. Πάρτε μια κρουαζιέρα στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο και ένα ταξίδι στο Αλκατράζ - μια νυχτερινή περιήγηση ειδικά συνιστάται

  5. Περάστε στο North Beach και εκτιμήστε την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο Σαν Φρανσίσκο. (Η σύνδεση περιλαμβάνει επίσης και άλλους ιταλικούς τόπους συναντήσεως εκτός της North Beach.)

  6. Κάντε μια οργανωμένη περιήγηση με τα πόδια (δωρεάν ή με πληρωμή) - συμπεριλαμβανομένων μερικών απίστευτων γαστρονομικών τροφίμων ή περιπάτων σοκολάτας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια αυτόνομη περιήγηση στο παλιό μονοπάτι των Βαρκελώνων που σας μεταφέρει σε πολλές γειτονιές της πόλης - και μέχρι τον Coit Tower. Η βάση του πύργου έχει ένα πανόραμα των τοιχογραφιών WPA. Η κορυφή του πύργου προσφέρει απεριόριστη θέα στο Σαν Φρανσίσκο και τον κόλπο.

  1. Επισκεφθείτε το Σαν Φρανσίσκο Presidio και δείτε τι γίνεται με μια στρατιωτική εγκατάσταση που έγινε φυσική.

  2. Επίσης, στο Presidio, εάν δεν έχετε κάνει τη βόλτα με το ποδήλατο μέσω του Crissy Field στη γέφυρα Golden Gate, νοικιάστε ένα ποδήλατο και το κάνετε - ή περπατήστε από το Crissy Field Center στην καμπάνα στην βάση της γέφυρας. Έχετε έναν καφέ και δείτε τη χαρακτηριστική τέχνη του αναμνηστικού πάρκου. Είναι μια απίστευτη θέα στη γέφυρα. Και καθώς περπατάτε από τη βάση των πύργων γεφυρών, μπορείτε να εξερευνήσετε το Fort Point πιο κάτω από τη γραμμή και να παρακολουθήσετε τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Ή πεζοπορία / ποδήλατο σε ένα σύντομο λόφο για να πάρετε μια ακόμα καλύτερη θέα της Χρυσή Πύλη από ψηλά.

  1. Επισκεφθείτε τη Λεγεώνα της Τιμής και τη συλλογή Ροντέν. Στη συνέχεια πέστε κάτω από το Coastal Trail προς το Lands End, σχεδιάζοντας να φτάσετε κοντά στο ηλιοβασίλεμα για εκπληκτικές ευκαιρίες φωτογραφίας. Σε ορισμένες χρονικές περιόδους του έτους, καφέ πελεκάνους πετούν πάνω από το Land Look βλέμμα ακριβώς όπως ο ήλιος κατεβαίνει. Είναι ένα θαυμάσιο όραμα - οι σκιάσεις του pterodactyl που στρέφονται απλά πάνω από το κεφάλι. Σε μια ήρεμη νύχτα, τα φώτα του Cliff House αντανακλούν στα νερά των λουτρών Sutro. Είναι μαγικό.

  2. Αν συμβεί να φτάσετε στο Cliff House νωρίτερα την ημέρα, φροντίστε να πληρώσετε το μικρό ποσό για να δείτε το Camera Obscura. Είναι μία από τις περίπου 20 κάμερες που απομένουν στον κόσμο - ένα παράδειγμα πρόωρης φωτογραφικής τεχνολογίας. Θα δείτε ένα πανέμορφο, δυναμικό πανόραμα της Ocean Beach μέσα.

  3. Ρίξτε μια ματιά στο ψαράδικο ψαροχώρι - και πείτε γέλιο στα θαλάσσια λιοντάρια στην προβλήτα 39. Αλλά σπάστε την μούχλα τουριστών και μείνετε πιο κοντά στο κέντρο της πόλης. Αξίζει μια επίσκεψη στο Wharf για να δείτε μερικά από τα αναγνωρίσιμα εικονίδια του Σαν Φρανσίσκο. Μία αποκήρυξη: Όποιος έχει συνδεθεί με την ξηρά μπορεί να απολαύσει την ατμόσφαιρα του Fisherman's Wharf. Απλά να γνωρίζετε ότι είναι σίγουρα ένας τουριστικός προορισμός με ατμόσφαιρα παραθαλάσσιο θέρετρο.

  4. Σταματήστε στον ελεύθερο σταθμό καλωδιακής τηλεόρασης και το μουσείο για να δείτε τα πραγματικά καλώδια και τις λωρίδες λειτουργίας του συστήματος τελεφερίκ του Σαν Φρανσίσκο. Το μουσείο έχει επίσης αντικείμενα και ιστορικές πληροφορίες.

  1. Ελέγξτε τα μηνιαία εκθέματα στα θεαματικά μουσεία του Σαν Φρανσίσκο που καλύπτουν όλο το φάσμα - από τα κλασικά έως τη σύγχρονη εποχή μας. Οι ίδιες οι δομές ενσωματώνουν καινοτόμα σχέδια και αρχιτεκτονικούς γενεαλογίες. Δείτε: Μουσεία του Σαν Φρανσίσκο (Α έως Ω) .

  2. Επισκεφθείτε την Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνιας και το Μουσείο de Young και χρησιμοποιήστε τα ως σημείο εκκίνησης για μια βόλτα στο Golden Gate Park. (Δείτε ένα χάρτη του Golden Gate Park με αξιοσημείωτα αξιοθέατα.)

  3. Ενώ στο δυτικό άκρο του Golden Gate Park, σταματήστε στο Beach Chalet για μια μπύρα. Ελέγξτε τις τοιχογραφίες WPA που καλύπτουν τους τοίχους της εισόδου.

  4. Επισκεφθείτε τα όχι τόσο μυστικά σοκάκια της αποστολής που στεγάζουν τις ζωηρές τοιχογραφίες της περιοχής. Περπατήστε στη γειτονιά για να δείτε έναν πλούσιο χρώμα στους τοίχους και απολαύστε μερικά από τα καλύτερα φαγητά στην πόλη στα αγαπημένα εστιατόρια του Mission District .

  1. Πάρτε τα παιδιά στο Exploratorium στην περιοχή Μαρίνα του Σαν Φρανσίσκο. Είναι μια εκπληκτική, πρακτική εμπειρία επιστήμης για παιδιά και ενήλικες. (Δείτε μερικά ακόμα παιδικά αξιοθέατα στην πόλη.)

  2. Κάντε μια βόλτα νότια της αγοράς (SoMa) και μέσω των κήπων Yerba Buena. Σταματήστε στο Σύγχρονο Εβραϊκό Μουσείο για να δείτε το δραματικό σχέδιο Daniel Libeskind. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο είναι ένα hop και ένα skip από εκεί, όπως και πολλά μικρότερα μουσεία στην περιοχή.

  3. Ενώ στο Yerba Buena Gardens, απολαύστε το απογευματινό τσάι στο σαλόνι Tea Lounge Samovar στη βεράντα, με θέα στους κήπους. Ή μπορείτε να πιείτε μια άλλη από τις αγαπημένες αίθουσες τσαγιού του Σαν Φρανσίσκο όταν πετάτε στις γειτονιές.

  4. Περπατήστε στην περιοχή Haight Ashbury για τα εκπληκτικά βικτοριανά κτίρια που θα βρείτε εκεί. Εάν αναζητάτε το καλοκαίρι της αγάπης, θα είστε απογοητευμένοι. Αλλά μπορείτε να πάρετε το Flower Power Tour για μια μικρή διορατικότητα στις ρίζες της γειτονιάς.

  5. Πάρτε μια ασύγκριτη θέα της πόλης από Twin Peaks. Ή να πάρετε μια αυτο-καθοδηγούμενη περιήγηση σε ένα άλλο σημείο θέαμα - Grand View Park στο εσωτερικό ηλιοβασίλεμα.

23. Εξερευνήστε τη χρηματοπιστωτική περιοχή του Σαν Φρανσίσκο κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής ημέρας όταν είναι το πιο πολυσύχναστο - και όταν όλα τα εστιατόρια της περιοχής είναι ανοιχτά.

24. Ενώ βρίσκεστε στην οικονομική περιοχή, δοκιμάστε την πεμπτουσία του Σαν Φρανσίσκο, ρίχνοντας το στο Tadich Grill στο 240 California (κοντά στην Battery). Απολαύστε ένα φλιτζάνι σνακ και ένα ποτό στο μπαρ.

25. Αν είστε fan του μπέιζμπολ, το AT & T Park είναι ένα από τα μεγάλα ρετρό ballparks στις ΗΠΑ - αξίζει μια επίσκεψη για την ατμόσφαιρα και μόνο.

26. Εάν είστε εδώ για μεγάλο χρονικό διάστημα, επωφεληθείτε από τα όμορφα πάρκα και τους χώρους πρασίνου ( Best Parks του Σαν Φρανσίσκο ). Αν είστε εδώ το χειμώνα με ένα αυτοκίνητο, επισκεφθείτε μερικούς από τους υγροτόπους του Bay Area για μοναδική θέα στη φύση. Έχουμε μια γεννεά από μεταναστευτικά πουλιά που κάνουν τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο το χειμερινό τους σπίτι.

27. Εάν έχετε χρόνο να κάνετε επιχείρηση έξω από το Σαν Φρανσίσκο, μην χάσετε το Marin Headlands και την πλούσια διαδρομή του. Σε όλο το Bay Area, θα βρείτε πρώην στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπως το Hill 88 και το Battery Townsley - και οι δύο προσβάσιμες από το Trail Wolf Ridge και Rodeo Beach.

28. Πάρτε μια γεύση της πόλης διαβάζοντας μερικούς από τους τοπικούς bloggers του Σαν Φρανσίσκο, πολλοί από τους οποίους τεκμηριώνουν τα ταξίδια τους γύρω από την πόλη με φωτογραφικές και μαγειρικές παρατηρήσεις.