Ένας οδηγός νέου κατοίκου για την υποβολή αίτησης για άδεια οδήγησης της Minnesota

Είμαι νέος κάτοικος, χρειάζομαι μια νέα άδεια στη Μινεσότα;

Ναι, εάν μετακομίζετε από άλλη πολιτεία ή άλλη χώρα στη Μινεσότα και θέλετε να οδηγήσετε ένα όχημα εδώ. Έχετε 60 ημέρες από τη μετακίνηση εδώ για να υποβάλετε αίτηση για άδεια οδήγησης της Minnesota.

Για αυτές τις 60 ημέρες, μπορείτε να οδηγήσετε με άδεια από άλλη πολιτεία των ΗΠΑ ή τον Καναδά, αλλά είναι λογικό να ξεκινήσετε τη διαδικασία αίτησης το συντομότερο δυνατό.

Διαφορετικοί κανόνες ισχύουν για τους εμπορικούς οδηγούς.

Επίσης, ισχύουν ειδικοί κανόνες για το ενεργό στρατιωτικό προσωπικό και τις οικογένειές τους.

Τι πρέπει να κάνω για να λάβω άδεια οδήγησης της Minnesota;

Θα υποβάλλετε την αίτησή σας στο Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, Οδηγών και Οχημάτων ή στο DVS.

Εάν έχετε έγκυρη άδεια από άλλο κράτος της Αμερικής, την επικράτεια των ΗΠΑ ή τον Καναδά ή εάν η άδεια αυτή έχει λήξει λιγότερο από ένα έτος, πρέπει να περάσετε ένα τεστ γνώσης και μια εξέταση οράματος .

Εάν μετακομίζετε από άλλη χώρα ή εάν έχετε άδεια από την Αμερική ή τον Καναδά που έληξε περισσότερο από ένα χρόνο πριν, θα χρειαστεί να περάσετε μια οδική δοκιμασία, μια δοκιμή γνώσης και μια εξέταση οράματος.

Πώς μπορώ να βρω ένα γραφείο DVS;

Κάθε γραφείο ασχολείται με μία ή περισσότερες αιτήσεις αδειών, γραπτές δοκιμές, δοκιμές δρόμων ή οχήματα. Αυτό θα είναι ενοχλητικό ειδικά αν προέρχεστε από ένα κράτος που έχει όλες τις υπηρεσίες σε ένα γραφείο.

Είναι πιο βολικό να πάτε σε ένα γραφείο που προσφέρει τη γραπτή δοκιμασία και δέχεται αιτήσεις άδειας, ώστε να μπορείτε να κάνετε τα πάντα σε μια επίσκεψη.

Ελέγξτε την ιστοσελίδα του DVS για το πλησιέστερο γραφείο που κάνει.

Τα γραφεία DVS έχουν επίσης αρκετά περιορισμένες ώρες λειτουργίας, επομένως ελέγξτε πριν επισκεφθείτε.

Τι ID θα χρειαστώ;

Για τη λήψη της γραπτής δοκιμής, της δοκιμής δρόμου και την υποβολή της αίτησής σας για άδεια, θα χρειαστείτε την κατάλληλη ταυτότητα. Ακολουθεί αυτό που θα αποδεχθεί το DVS.

Το πρωτογενές έγγραφο πρέπει να περιέχει το πλήρες νομικό σας όνομα και την ημερομηνία γέννησης. Παραδείγματα είναι ένα έγκυρο διαβατήριο, πιστοποιητικό γέννησης των ΗΠΑ ή μόνιμη κάρτα διαμονής.

Το δευτερεύον έγγραφο πρέπει να έχει το πλήρες όνομά σας. Παραδείγματα είναι μια κάρτα κοινωνικής ασφάλισης των ΗΠΑ, ένα σχολικό αντίγραφο ή πιστοποιημένο πιστοποιητικό γέννησης από άλλη χώρα.

Ο πλήρης κατάλογος των εγγράφων που είναι αποδεκτά ως πρωτογενής και δευτερεύουσα αναγνώριση διατίθεται στον δικτυακό τόπο της DVS.

Εάν το πλήρες όνομά σας είναι διαφορετικό από το όνομα στο αναγνωριστικό σας, πρέπει επίσης να προσκομίσετε αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τη νόμιμη αλλαγή ονόματος.

Τι συμβαίνει εάν έχετε έγκυρη άδεια από άλλο κράτος, αλλά δεν μπορείτε να την παρουσιάσετε με την αίτησή σας, τι θα συμβεί αν χάθηκε ή κλαπηθεί; Αντίγραφο της εγγραφής του οδηγού σας από το άλλο κράτος είναι αποδεκτό αντί της άδειας. Επικοινωνήστε με το DMV σε αυτήν την κατάσταση για να λάβετε τα αρχεία του οδηγού σας.

Η Γραπτή Δοκιμή

Θα χρειαστείτε το αναγνωριστικό σας για να πάρετε τη δοκιμή.

Η γραπτή δοκιμασία έχει 40 ερωτήσεις, όλες οι πολλαπλές επιλογές ή true-or-false.

Η δοκιμή βασίζεται στις πληροφορίες που περιέχονται στο Εγχειρίδιο οδηγών της Minnesota. Το εγχειρίδιο είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο, στο γραφείο γνώσεων DVS και στα γραφεία ελέγχου δρόμων.

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε να σας αποσταλεί ένα αντίγραφο.

Στις περισσότερες θέσεις εξέτασης στην περιοχή του μετρό, η δοκιμή είναι μηχανογραφημένη και διατίθεται σε διάφορες γλώσσες. Θα καθίσετε σε έναν υπολογιστή, θα ακούσετε την ερώτηση και θα κάνετε μια επιλογή στην οθόνη αφής. Η δοκιμή δεν είναι χρονομετρημένη. Σε μη μηχανογραφημένες τοποθεσίες, είναι μια παραδοσιακή δοκιμασία πένας και χαρτιού.

Δεν υπάρχει χρέωση για τη λήψη της δοκιμασίας την πρώτη ή την δεύτερη φορά, αλλά αν χρειαστεί να πάρετε τη δοκιμασία για τρίτη ή επόμενη φορά, υπάρχει χρέωση. Μόνο μία εξέταση μπορεί να ληφθεί ανά ημέρα.

Μόλις περάσετε τη δοκιμή, θα σας δοθεί ένα αντίγραφο των αποτελεσμάτων των δοκιμών που θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για άδεια.

Η οδική δοκιμή

Δεν υπάρχουν γραφεία οδικών δοκιμών στη Μινεάπολη ή στο Σαιντ Παύλο. Τα πλησιέστερα γραφεία οδικής δοκιμής στην περιοχή του μετρό Twin City βρίσκονται στο Eagan, Chaska, Plymouth, Stillwater και Hastings.

Είναι σκόπιμο να κλείσετε ραντεβού για τη δοκιμή σας καλώντας το γραφείο εξέτασης.

Θα χρειαστείτε το αναγνωριστικό σας για να κάνετε το τεστ δρόμου. Επιπλέον, θα χρειαστεί να δώσετε ένα όχημα για να πάρετε το τεστ.

Θα πρέπει να επιδείξετε τη χρήση του εξοπλισμού ασφαλείας του αυτοκινήτου σας, τον έλεγχο και την οδήγηση. Θα δοκιμάσετε την ικανότητά σας να οδηγείτε το όχημά σας με ασφάλεια υπό κανονικές συνθήκες, σύμφωνα με τους συνήθεις κανόνες και κανονισμούς.

Μόνο ο αιτών οδηγός επιτρέπεται στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής με έναν εξεταστή.

Δεν υπάρχει τέλος για την πρώτη ή τη δεύτερη δοκιμή. Αν αποτύχετε τα δύο πρώτα, υπάρχει ένα τέλος για το τρίτο και κάθε επόμενο τεστ.

Εάν περάσετε, θα λάβετε ένα αντίγραφο των αποτελεσμάτων των δοκιμών, τα οποία θα χρειαστεί να κάνετε για την άδειά σας.

Υποβάλετε αίτηση για την άδεια οδήγησης της Minnesota

Έχετε περάσει τη δοκιμασία γνώσης. Έχετε περάσει τον έλεγχο δρόμου. Συγχαρητήρια!

Τώρα μπορείτε να κάνετε την αίτησή σας για άδεια. Σε οποιοδήποτε γραφείο που δέχεται αιτήσεις αδειών, παρουσιάστε τα αποτελέσματα των δοκιμαστικών δοκιμασιών από τη δοκιμή γνώσης, την οδική δοκιμή (εάν ισχύει), την ταυτότητά σας και άλλες άδειες οδήγησης που κατέχετε.

Θα πρέπει να περάσετε μια δοκιμή οράματος και θα έχετε τραβήξει τη φωτογραφία σας. Χαμόγελο!

Οι άδειες οδήγησης των ΗΠΑ θα ακυρωθούν με αφαίρεση της γωνίας. Οι αλλοδαπές άδειες οδήγησης δεν θα ακυρωθούν και θα σας επιστραφούν.

Πληρώστε το τέλος αίτησης και τελειώσατε. Θα λάβετε μια απόδειξη για να χρησιμοποιήσετε την αίτησή σας στη θέση της αδείας σας. Θα πρέπει να το δείξετε αν σταματήσετε από την αστυνομία ή αν χρειάζεστε αλλιώς την απόδειξή της, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ταυτότητα.

Η νέα σας άδεια στη Μινεσότα θα φτάσει στο ταχυδρομείο σε μερικές εβδομάδες.

Ερωτήσεις σχετικά με την υποβολή αίτησης για άδεια χρήσης στη Μινεσότα;

Ο ιστότοπος DMV της Μινεσότα δεν είναι πολύ φιλικός προς το χρήστη, αλλά αν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια, το προσωπικό της DMV είναι πολύ εξυπηρετικό για τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε μέσω τηλεφώνου. Οι αριθμοί επικοινωνίας για τα τμήματα DMV, συμπεριλαμβανομένων των αδειών οδήγησης, παρατίθενται στον ιστότοπο DMV.

Εγγραφή οχήματος στη Μινεσότα

Εκτός από την αίτηση για άδεια οδήγησης της Μινεσότα, νέοι κάτοικοι πρέπει να δηλώσουν το αυτοκίνητό τους εντός 60 ημερών από την άφιξή τους στη Μινεσότα. Δείτε πώς μπορείτε να καταχωρήσετε το όχημά σας στη Μινεσότα.