Βασικά στοιχεία και πληροφορίες της Ζιμπάμπουε

Η Ζιμπάμπουε είναι μια όμορφη χώρα, πλούσια σε πόρους και εργατικούς ανθρώπους. Παρά την πρόσφατη πολιτική του αναταραχή, αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ως ένας ανταμείβοντας ταξιδιωτικός προορισμός. Μεγάλο μέρος της τουριστικής βιομηχανίας της Ζιμπάμπουε περιστρέφεται γύρω από την απίστευτη φυσική της ομορφιά. Είναι μια χώρα εξαιρετικών, χάρη στους καταρράκτες Victoria (ο μεγαλύτερος καταρράκτης στον κόσμο) και στη λίμνη Kariba (η μεγαλύτερη ανθρωπογενής λίμνη από άποψη όγκου).

Τα εθνικά πάρκα όπως το Hwange και το Mana Pools είναι γεμάτα με άγρια ​​ζώα, καθιστώντας αυτό το ένα από τα καλύτερα μέρη της ηπείρου για να πάει σε σαφάρι .

Γρήγορα γεγονότα

Η Ζιμπάμπουε είναι μια χερσαία χώρα στη Νότια Αφρική. Συνορεύει με τη Νότια Αφρική προς τα νότια, τη Μοζαμβίκη στα ανατολικά, τη Μποτσουάνα στα δυτικά και τη Ζάμπια στα βορειοδυτικά. Η Ζιμπάμπουε έχει συνολική έκταση 150.872 τετραγωνικά μίλια / 390.757 τετραγωνικά χιλιόμετρα, καθιστώντας το συγκρίσιμο σε μέγεθος με το αμερικανικό κράτος της Μοντάνα. Η πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε είναι η Χαράρε. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ιουλίου 2016, ο πληθυσμός της Ζιμπάμπουε ανέρχεται σε περίπου 14,5 εκατομμύρια άτομα. Το μέσο προσδόκιμο ζωής είναι 58 ετών.

Η Ζιμπάμπουε δεν έχει λιγότερες από 16 επίσημες γλώσσες (το μεγαλύτερο μέρος οποιασδήποτε χώρας). Μεταξύ αυτών, οι Shona και Ndebele είναι οι πιο ευρέως διαδεδομένες, με αυτή τη σειρά. Ο Χριστιανισμός είναι η κυρίαρχη θρησκεία στη Ζιμπάμπουε. Η πιο κοινή ονομασία είναι η προτεσταντική, η οποία αντιπροσωπεύει πάνω από το 82% του πληθυσμού.

Το δολάριο ΗΠΑ εισήχθη ως το επίσημο νόμισμα της Ζιμπάμπουε το 2009 σε ανταπόκριση του υπερπληθωρισμού του δολαρίου της Ζιμπάμπουε. Αν και αρκετά άλλα νομίσματα (συμπεριλαμβανομένου του νοτιοαφρικανικού ρήματος και της βρετανικής λίρας) θεωρούνται νόμιμο χρήμα, το δολάριο ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο.

Στη Ζιμπάμπουε, οι καλοκαιρινοί μήνες (Νοέμβριος - Μάρτιος) είναι οι πιο καυτοί και οι πιο υγροί. Οι ετήσιες βροχές φθάνουν νωρίτερα και φεύγουν αργότερα στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενώ ο νότος είναι γενικά ξηρότερος. Το χειμώνα (Ιούνιος - Σεπτέμβριος) βλέπει ζεστές θερμοκρασίες τη νύχτα και δροσερές νύχτες. Ο καιρός είναι γενικά ξηρός κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Γενικά, ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Ζιμπάμπουε είναι κατά την ξηρασία (Απρίλιος - Οκτώβριος), όταν ο καιρός είναι πιο ευχάριστος. Η έλλειψη διαθέσιμων υδάτων αναγκάζει τα ζώα να συγκεντρωθούν γύρω από ποτάμια, λίμνες και υδατόπυργους, καθιστώντας τους πιο εύκολο να εντοπίσουν ενώ βρίσκονται σε σαφάρι.

Βασικά αξιοθέατα

Victoria Falls : Γνωστό τοπικά ως το καπνό που Thunders, Victoria Falls είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα στην αφρικανική ήπειρο. Βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ζιμπάμπουε και Ζάμπια, είναι ο μεγαλύτερος καταρράκτης στον κόσμο. Υπάρχουν πεζοδρόμια και απόψεις στην πλευρά της Ζιμπάμπουε, ενώ οι δραστηριότητες αδρεναλίνης που τροφοδοτούνται όπως το bungee jumping και το whitewater rafting αφθονούν στον ποταμό Zambezi.

Μεγάλη Ζιμπάμπουε : Η πρωτεύουσα του Βασιλείου της Ζιμπάμπουε κατά την ύστερη εποχή του σιδήρου, η κατεστραμμένη πόλη της Μεγάλης Ζιμπάμπουε, είναι σήμερα ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην υποσαχάρια Αφρική. Αναγνωρίζεται ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και αποτελείται από τρία συνδεδεμένα συγκροτήματα γεμάτα από καταστραμμένους πύργους, πυργίσκους και τοίχους, όλα μεγαλοπρεπώς κατασκευασμένα και κατασκευασμένα από πέτρα.

Εθνικό Πάρκο Hwange : Βρίσκεται στη δυτική Ζιμπάμπουε, το Εθνικό Πάρκο Hwange είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο απόθεμα θηραμάτων στη χώρα. Είναι το σπίτι των Big Five και είναι ιδιαίτερα διάσημο για τα τεράστια κοπάδια του ελέφαντα και του βουβάλου. Hwange είναι επίσης ένα καταφύγιο για πολλά σπάνια ή απειλούμενα είδη, όπως ο γοτθικός της Νότιας Αφρικής , η καφετιά υένα και ο αφρικανικός άγριος σκύλος.

Λίμνη Kariba : Στα σύνορα μεταξύ Ζάμπια και Ζιμπάμπουε βρίσκεται η λίμνη Kariba, η μεγαλύτερη ανθρωπογενής λίμνη στον κόσμο. Δημιουργήθηκε το 1959 από το φράγμα του ποταμού Zambezi και υποστηρίζει μια απίστευτη ποικιλία ζωής πουλιών και ζώων. Είναι διάσημο για τις διακοπές στο σπίτι και για τον πληθυσμό του με τα τίγρη ψάρια (ένα από τα πιο περιζήτητα ψάρια θηραμάτων στην Αφρική).

Να πάρει εκεί

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Harare είναι η κύρια πύλη προς τη Ζιμπάμπουε και ο πρώτος λιμένας για τους περισσότερους επισκέπτες.

Συντηρείται από διάφορες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι British Airways, South African Airways και Emirates. Κατά την άφιξή σας στο Harare, μπορείτε να πάρετε μια εσωτερική πτήση σε αρκετές άλλες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων Victoria Falls και Bulawayo. Οι επισκέπτες της Ζιμπάμπουε θα χρειαστεί να ελέγξουν εάν πρέπει ή όχι να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση εκ των προτέρων. Οι επισκέπτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά χρειάζονται όλοι θεώρηση, αλλά μπορούν να το αγοράσουν κατά την άφιξη. Λάβετε υπόψη ότι οι κανόνες για τις θεωρήσεις αλλάζουν συχνά, οπουδήποτε και αν βρίσκεστε, είναι καλή ιδέα να κάνετε διπλό έλεγχο των τελευταίων κανονισμών.

Ιατρικές απαιτήσεις

Διάφοροι εμβολιασμοί συνιστώνται για ασφαλές ταξίδι στη Ζιμπάμπουε. Εκτός από τα εμβόλια τακτικών εμβολίων σας, τα εμβόλια Ηπατίτιδας Α, Τυφοειδούς και Λύκου συνιστώνται έντονα. Η ελονοσία είναι ένα πρόβλημα στη Ζιμπάμπουε, επομένως θα χρειαστεί να κάνετε προφυλακτική θεραπεία. Ρωτήστε το γιατρό σας ποια είναι τα καλύτερα για εσάς. Για έναν πλήρη κατάλογο των ιατρικών απαιτήσεων, ελέγξτε τον ιστότοπο του CDC.