Οδηγός επισκεπτών Urbino

Τι να δείτε και να κάνετε στο Urbino, στην πόλη Renaissance Hill στο Le Marche

Το Urbino είναι μια γραφική αναγεννησιακή πόλη λόφων και η πρωτεύουσα της περιοχής Marche της κεντρικής Ιταλίας. Αν και το Urbino ήταν ρωμαϊκή και μεσαιωνική πόλη, η αιχμή του έφθασε κατά το 15ο αιώνα, όταν ο δούκας Federico da Montefeltro ίδρυσε ένα από τα πιο επιφανή δικαστήρια της Ευρώπης. Το εντυπωσιακό παλάτι του Ducal στεγάζει μία από τις σημαντικότερες συλλογές αναγεννησιακών έργων στην Ιταλία. Το Urbino έχει ένα πανεπιστήμιο που ξεκίνησε το 1506 και είναι ένα κέντρο κεραμικής, τέχνης και πολιτισμού maiolica.

Το ιστορικό κέντρο του Urbino είναι ένα μέρος παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO .

Το Urbino βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της περιφέρειας Marche της Κεντρικής Ιταλίας, μια από τις πιο απομακρυσμένες και λιγότερο τουριστικές περιοχές της Ιταλίας. Η πόλη απέχει περίπου 30χλμ. Από την ακτή της Αδριατικής.

Urbino Transportation

Δεν υπάρχουν γραμμές τρένων για το Urbino, αλλά το Urbino είναι εύκολα προσβάσιμο με λεωφορείο. Οι πλησιέστεροι σταθμοί τρένων είναι το Pesaro και το Fano στην ακτή. Από τους σταθμούς υπάρχουν λεωφορεία προς το Urbino. Καθημερινά, εκτός από την Κυριακή, υπάρχουν τέσσερα λεωφορεία που συνδέουν τη Ρώμη-Τιμπουρίνα με το Urbino. Τα λεωφορεία από το Urbino εξυπηρετούν πολλές μικρότερες πόλεις στην περιοχή. Ο σταθμός λεωφορείων βρίσκεται στο Borgo Meratale από την Porta Valbona. Τα πιο κοντινά αεροδρόμια στην Ιταλία είναι η Ανκόνα και το Ρίμινι.

Αν φτάνετε με αυτοκίνητο, παρκάρετε σε ένα από τα μέρη που βρίσκονται στους πρόποδες του Urbino. Μπορείτε να περπατήσετε μέχρι το λόφο ή να παρκάρετε κοντά στο σταθμό των λεωφορείων και να πάρετε ένα λεωφορείο προς το κέντρο.

Τουριστικό Γραφείο Urbino

Το τουριστικό γραφείο του Urbino βρίσκεται κοντά στον καθεδρικό ναό στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Υπάρχει επίσης ένα μικρό γραφείο κοντά στο σταθμό λεωφορείων όπου μπορείτε να πάρετε ένα χάρτη.

Φεστιβάλ Ουρμπίνο

Το Urbino διοργανώνει Φεστιβάλ Αρχαίας Μουσικής τον Ιούλιο. Το Festa del Duca , συνήθως το τρίτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, είναι μια γιορτή του διάσημου Δούκα του Urbino με πομπές, καλλιτέχνες του δρόμου και ένα τουρνουά τζόκινγκ.

Πού να μείνετε στο Urbino

Το άνετο εξοχικό σπίτι Parco Ducale, 17χλμ. Από το Urbino, αποτελεί ένα καλό μέρος για να μείνετε αν έχετε αυτοκίνητο. Από εκεί μπορείτε εύκολα να επισκεφθείτε το Urbino και άλλες πόλεις στην περιοχή Marche. Η εξοχική κατοικία Parco Ducale βρίσκεται δίπλα στο πρώην κυνηγετικό καταφύγιο των Δουκών του Ουρμπίνο, λίγο έξω από την ευχάριστη και ζωντανή πόλη Urbania , την πατρίδα των Dukes.

Αξιοθέατα στο Ουρμπίνο