Δουκάτο Παλάτι του Ουρμπίνο

Το Παλάτι του Δούκα Urbino, ή το Palazzo Ducale, ήταν το πρώτο παλάτι του Δούκα που θα χτιστεί στην Ιταλία. Κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα από τον δούκα Federico da Montefeltro. Συχνά ονομάζεται πόλη με τη μορφή παλατιού λόγω του μεγάλου μεγέθους της, με 500-600 κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων των πολλών υπηρέτρων που απαιτούνται για την εκτέλεση της. Τα εκτεταμένα υπόγεια δωμάτια όπου εργάστηκαν και έζησαν οι υπάλληλοι έχουν ανακαινιστεί και ανοίξει στο κοινό.

Κάτω από το παλάτι υπήρχαν στάβλοι, κουζίνες, αίθουσες πλυντηρίων, αίθουσα πάγου που χρησιμοποιείται για ψύξη και λουτρά του Δούκα, παρόμοια με τα ρωμαϊκά λουτρά.

Ο δούκας Federico ήταν προστάτης των τεχνών και αφιερώθηκε στη μελέτη της λογοτεχνίας και των ανθρωπιστικών επιστημών. Δυστυχώς, η τεράστια συλλογή του από βιβλία και φωτισμένα χειρόγραφα μεταφέρθηκαν στα Μουσεία του Βατικανού τον 18ο αιώνα. Αν και κανένα από τα αρχικά έπιπλα και πολύ λίγα από τα διακοσμητικά του τοίχου παραμένει, ένα σημείο επίσκεψης είναι η αρχική μικρή μελέτη του Δούκα, των οποίων οι τοίχοι καλύπτονται με ένθετες σκηνές ξύλου που απεικονίζουν βιβλία, μουσικά όργανα και σκορ, επιστημονικά όργανα, όπλα και ιστορικούς ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων φιλοσόφων και του βιβλικού λαού. Κοντά στη μελέτη βρίσκονται δύο μικρά παρεκκλήσια, ο Ναός των Μουσών, ζωγραφισμένος από τον Σαντ ο οποίος ήταν ο πατέρας του Ραφαέλλο και ο Ναός της Συγχώρεσης.

Εθνική Πινακοθήκη Συλλογής Αναγεννησιακής Τέχνης Μάρκε

Από το 1912 το Palazzo Ducale είναι το σπίτι της Εθνικής Πινακοθήκης της Μάρκε, που στεγάζει μία από τις σημαντικότερες συλλογές αναγεννησιακών έργων στον κόσμο σε 80 ανακαινισμένα δωμάτια του ανακτόρου.

Πολλά έργα τέχνης του 15ου αιώνα που ήταν αρχικά σε εκκλησίες σε όλη τη Marche εμφανίζονται στη γκαλερί. Υπάρχουν δύο έργα του Piero della Francesca - το Flagellation και Madonna di Senigallia .

Ο αναγεννησιακός ζωγράφος Raphael (Raffaello) ήταν από το Urbino και πολλά από τα έργα του βρίσκονται στη γκαλερί.

Οι ταπετσαρίες του 17ου αιώνα στο μεγάλο δωμάτιο απεικονίζουν σκηνές του Ραφαήλ. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το σπίτι του στην πόλη, τώρα ένα μουσείο.

Άλλα μεγάλα έργα τέχνης περιλαμβάνουν σταυροί από μαθητές του Giotto και ένα δωμάτιο από μπαρόκ πίνακες του 17ου αιώνα.

Πληροφορίες επισκέψεων του Palazzo Ducale

Ώρες : Δευτέρα 8:30 - 14:00, Τρίτη - Κυριακή 8:30 - 19,15 (έλεγχος ενημερωμένων ωρών)
Κλειστά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Αφήστε τουλάχιστον 1 - 2 ώρες για την επίσκεψή σας
Είσοδος : 6,5 ευρώ από το 2017 (ελέγξτε τις τρέχουσες τιμές)
Guided Tours : Πληροφορίες στα ιταλικά, αλλά θα βρείτε έναν αριθμό τηλεφώνου και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι εκδρομές είναι διαθέσιμες στα αγγλικά.

Επισκεφθείτε το Urbino

Η αναγεννησιακή πόλη Urbino , μια περιφραγμένη πόλη λόφων στην κεντρική περιοχή Marche της Ιταλίας, αξίζει μια επίσκεψη. Στον 15ο αιώνα, ο Urbino προσέλκυσε κορυφαίους καλλιτέχνες και επιστήμονες και είχε ένα πανεπιστήμιο το 1506. Το Urbino έγινε επίσης ένα σημαντικό κέντρο για την ποιότητα της μεγαλοκαλιάς και θα βρείτε πολλά σε καταστήματα γύρω από την πόλη. Το ιστορικό κέντρο του Urbino βρίσκεται στη λίστα με τις περιοχές παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO .

Ο Δούκας είχε επίσης ένα καλοκαιρινό ανάκτορο στην Ουρμπάνια , μια μεσαιωνική πόλη με πόρτες κοντά στο Ουρμπίνο, που αξίζει επίσης να επισκεφθεί κανείς.

Όπως συνηθίζεται στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε μερικές εκπτωτικές υπηρεσίες για σκοπούς αναθεώρησης. Ενώ δεν έχει επηρεάσει αυτή την αναθεώρηση, το About.com πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων.