Η γειτονιά Whittier, Μινεάπολη

Γειτονιά της Μιννεάπολις

Το Whittier είναι μια γειτονιά στη νότια πλευρά της Minneapolis , νότια του Downtown Minneapolis . Είναι μια από τις παλαιότερες και ποικίλες γειτονιές της Μινεάπολη, με πολλά γοητευτικά παλιά κτίρια και εθνοτικά εστιατόρια και αγορές.

Το Whittier οριοθετείται από τα όρια βόρεια από τη Λεωφόρο Franklin, στα ανατολικά από το Interstate 35W, στα νότια από την Lake Street West και δυτικά από την Lyndale Avenue South.

Η πρώιμη ιστορία του Whittier

Ο Whittier ονομάζεται για τον ποιητή John Greenleaf Whittier. Οι πρώτοι κάτοικοι εγκατέστησαν το Whittier στα μέσα του 19ου αιώνα. Πλούσιοι έμποροι έχτισαν αρχοντικά σε αυτό που ήταν τότε η άκρη της πόλης και είναι τώρα η περιοχή Washburn-Fair Oaks Mansion. Αυτή η περιοχή, γύρω από το πάρκο Fair Oaks και το Ινστιτούτο Τέχνης της Μινεάπολη, περιέχει πολλά εντυπωσιακά σπίτια.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, οικογένειες μεσαίου εισοδήματος άρχισαν να μετακινούνται στην περιοχή και οικοδομήθηκαν πολλές πολυκατοικίες. Η περιοχή αυξήθηκε σταθερά με την ανάπτυξη της πόλης έως ότου ο πληθυσμός κορυφώθηκε στη δεκαετία του 1950.

Η πτώση και η αποκατάσταση του Whittier

Στη δεκαετία του 1960, οι πλουσιότεροι κάτοικοι άρχισαν να απομακρύνονται από το Whittier στα προάστια. Η κατασκευή του I-35W στη δεκαετία του 1970 ανάγκασε πολλές άλλες οικογένειες να απομακρυνθούν. Η γειτονιά άρχισε να υποφέρει από την άνοδο των επιπέδων εγκληματικότητας, αναγκάζοντας περισσότερους κατοίκους να εγκαταλείψουν και φαινόταν κολλημένος σε μια καθοδική σπείρα.

Το 1977 δημιουργήθηκε η συμμαχία Whittier, ένας συνασπισμός κατοίκων, επιχειρήσεων, θρησκευτικών και κοινοτικών οργανώσεων για την αναζωογόνηση της περιοχής.

Το έργο της Συμμαχίας Whittier έχει επιτυχώς μειώσει τα επίπεδα εγκληματικότητας, αύξησε την αίσθηση της κοινότητας, υποστήριξε τις τοπικές επιχειρήσεις και δημιούργησε και προώθησε το " Eat Street ".

Οι κάτοικοι της Whittier

Πλούσιες οικογένειες εξακολουθούν να κατοικούν στα μεγάλα αρχοντικά, και πολλά όμορφα ανακαινισμένα μεγάλα βικτοριανά σπίτια γραμμή Stevens Avenue.

Περίπου οι μισές από τις κατοικίες της γειτονιάς είναι πολυκατοικίες. Σχεδόν το 90% των κατοικιών καταλαμβάνεται από ενοικιαστές.

Η Whittier αναφέρεται ως διεθνής γειτονιά και ο πληθυσμός είναι πολύ πιο διαφορετικός από ό, τι η Μινεάπολη στο σύνολό της. Η περιοχή είναι περίπου 40% καυκάσιος και κατοικεί σε κινέζους, βιετναμέζους, σομαλούς, ισπανόφωνους, καραϊβικούς και μαύρους πληθυσμούς.

Τρέχοντα θέματα στην Whittier

Παρά την τρέχουσα μόδα και τους νέους πλούσιους κατοίκους, πολλά μέρη της Whittier εξακολουθούν να έχουν πάνω από το μέσο επίπεδο εγκληματικότητας. Η έλλειψη στέγης αποτελεί πρόβλημα στην περιοχή. Κατά ειρωνικό τρόπο, πολλοί από τους άστεγους κατοίκους ζουν στο πάρκο Fair Oaks, που περιβάλλεται από τα μεγαλόσωμα σπίτια της περιοχής.

Ένα μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων ζει στη φτώχεια στο Whittier από τη Minneapolis, παρόλο που ο αριθμός αυτός μειώνεται σταδιακά.

Αξιοθέατα του Whittier

Το Ινστιτούτο Τεχνών της Μινεάπολις, το Κολέγιο Τέχνης και Σχεδιασμού της Μινεάπολη, η Εταιρεία Θεάτρου για τα Παιδιά, το Θέατρο της Ζούγκλας, η Περιοχή Παλιόπηκης-Πάλας και το Μουσείο Ιστορίας Hennepin βρίσκονται στο Whittier.

Πολλές ανεξάρτητες επιχειρήσεις καλούν την περιοχή στο σπίτι, όπως το κομμωτήριο Moxie και η γκαλερί τέχνης.

Αρκετά ασιατικά και μεξικανικά παντοπωλεία είναι εδώ, και το γνωστό Wedge Co-op είναι στη λεωφόρο Lyndale στο Whittier.

Τρώτε δρόμο

Το Eat Street απέχει 13 τετράγωνα από διεθνή εστιατόρια, καφετέριες και αγορές στην Λεωφόρο Nicollet, από την οδό Grant Street έως την 29η οδό.

Η ένωση Whittier σηματοδότησε την περιοχή ως Street Eat τη δεκαετία του 1990, και είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί τραπεζαρίας των δύο πόλεων. Τα εστιατόρια της Αφρικής, της Αμερικής, της Ασίας, της Καραϊβικής, της Κίνας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, του Μεξικού, της Μέσης Ανατολής και του Βιετνάμ καλύπτουν όλες τις γεύσεις και τους προϋπολογισμούς.

Δημοφιλή εστιατόρια στην οδό Eat είναι το Little Tijuana, ένα μεξικάνικο καντίνι, και το Bad Waitress, ένα αμερικανικό diner.