Αξιοποιήστε στο έπακρο το ταξίδι σας στο Δουβλίνο

Επισκέπτης του Δουβλίνου Είναι μια μεγάλη πόλη, και θα θελήσετε να κάνετε το καλύτερο από αυτό. Το Δουβλίνο είναι συμπαγές και αρκετά ασφαλές για να ξεκινήσει μόνος σας. Αλλά από μόνη της σημαίνει επίσης ότι γνωρίζετε καλά το Δουβλίνο ή ότι έχετε ετοιμάσει λίγο τον εαυτό σας. Διαφορετικά, μπορεί να χαθείτε, να εξαντληθείτε γρήγορα και / ή να χάσετε τα καλύτερα κομμάτια. Για να αποφύγετε αυτή την καταστροφή, εδώ είναι μια δέσμη συμβουλών. Όλα αυτά έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη και όλα δοκιμάζονται και δοκιμάζονται πραγματικά από τις δικές σας σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο (δεν υπάρχει πραγματικά ανάγκη να ανακαλύψετε ξανά τον τροχό για κάθε ταξίδι).

Κάποιοι μπορεί να δηλώνουν το προφανές σε έναν έμπειρο ταξιδιώτη, αλλά αξίζει πάντα μια ανανέωση.

Αποκτήστε έναν Χάρτη

Η διαρρύθμιση του δρόμου στο Δουβλίνο είναι "σαν, έτσι '90s". Με αυτό, εννοούμε το 1790! Χτισμένο σε μια μεγάλη γεωργιανή κλίμακα και μετά ξεχασμένο από τους αρχιτέκτονες της πόλης, η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας απολαμβάνει ένα πολύ παλιομοδίτικο συγκρότημα από γραφικά χόρτα, στενούς δρόμους, πλαγιές και κρυμμένους δρόμους. Μόλις απομακρυνθείτε από το καλά περιπλανώμενο τουριστικό μονοπάτι, θα χάσετε εντελώς τον χρόνο σας. Έτσι, πάρτε ένα χάρτη. Εάν είστε σε κάποια σοβαρή εξερεύνηση, αγοράστε έναν πλήρη άτλαντα δρόμου. Εάν σχεδιάζετε να μείνετε στο κέντρο της πόλης, λάβετε τουλάχιστον έναν από τους πιο αξιοπρεπούς χάρτες δωρεάν, που διατίθενται στα κέντρα παροχής τουριστικών πληροφοριών και σε πολλά τουριστικά καταστήματα. Παρεμπιπτόντως, να κάνετε ένα Hansel και Gretel και να αφήσετε ένα ίχνος ψωμιού δεν συνιστάται. Είναι πιθανό να χρεωθείτε € 150 για σφαγή.

Κάντε ένα σχέδιο

Αν έρχεστε στο Δουβλίνο εντελώς απροετοίμαστος, αλλά περιμένετε να δείτε " τα πιο σημαντικά και καλύτερα κομμάτια ", μπορείτε να εξυπηρετηθείτε καλύτερα από μια περιοδεία με λεωφορείο.

Ή, μπορείτε να προετοιμαστείτε με τη βοήθεια ενός οδηγού. Μπορείτε επίσης να σημειώσετε τα ενδιαφέροντά σας κατά την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο και στη συνέχεια να ελέγξετε την καλύτερη δυνατή προσέγγιση με ένα χάρτη. Μην ξεχάσετε να φέρετε αυτά τα σημαντικά βασικά στοιχεία στην Ιρλανδία .

Ναι, ακόμα και το ελεύθερο πνεύμα μπορεί να ωφεληθεί από την είσοδό του σε μια περιοδεία.

Πάρτε αυτά τα λεωφορεία hop-on-hop-off αν θέλετε να δείτε όλες τις σημαντικές τοποθεσίες σε μια μέρα. Θα κάνουν το σχεδιασμό και την οδήγηση για σας, αλλά είστε ακόμα ελεύθεροι να ξοδεύετε τόσο πολύ (ή όσο λίγο) χρόνο που θέλετε σε κάθε έλξη. Υπάρχουν επίσης πολλές περιηγήσεις "ειδικού ενδιαφέροντος" - μια γρήγορη επίσκεψη στο γραφείο τουριστικών πληροφοριών θα σας δώσει πολλά φυλλάδια. Με την ευκαιρία ... υπάρχει ακόμη μια περιήγηση για όσους ενδιαφέρονται να ληστέψουν νεκρά σώματα από νεκροταφεία. Απλά πάρτε το τρομακτικό λεωφορείο φάντασμα του Δουβλίνου .

Ξεκινήστε νωρίς

Ειδικά το καλοκαίρι, όταν η φωτογραφία είναι εφικτή από τις 6 το πρωί, θα ήταν σίγουρο ότι δεν θα ξεκινήσαμε πριν το πρωινό. Ορισμένα αξιοθέατα του Δουβλίνου υποφέρουν από κυκλοφοριακή συμφόρηση και υπερβολική επισκεψιμότητα. Αλλά όχι νωρίτερα από αυτό. Και το φως είναι πολύ μεγάλο. Ορισμένα μέρη είναι στην πραγματικότητα το πιο πολυσύχναστο και πιο πρωτότυπο στις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας - όπως στην αγορά φρούτων και λαχανικών κοντά στα τέσσερα Δικαστήρια. Δεν παίρνει πολύ περισσότερο "παλιό Δουβλίνο" από αυτό ... και αν δεν μπορείτε να τραβήξετε τον εαυτό σας από το κρεβάτι σε αυτή την άθλια ώρα, δοκιμάστε τουλάχιστον να έχετε το πρωινό σας τελειωμένο στις 9 π.μ. Τα περισσότερα αξιοθέατα είναι ανοιχτά μέχρι τις 10 το πρωί και τα πρώτα πουλιά αποφεύγουν την ουρά (και τα σχολικά πάρτι και τις οργανωμένες εκδρομές).

Βάλτε την Ομπρέλα

"Θα έχετε το μάτι κάποιου με αυτό!" Αυτή η προτροπή δεν πρέπει να ληφθεί ελαφρώς στις πεζοδρομημένες περιοχές του Δουβλίνου.

Ομπρέλες μετατρέπουν την Grafton Street σε μια πραγματική πορεία εμπόδια. Εκτός από το γεγονός ότι οι ομπρέλες είναι απλά περίεργες, δεν προσφέρουν καλύτερη προστασία από ένα αξιοπρεπές μπουφάν και ένα καπάκι. Το Δουβλίνο είναι γνωστό για τις άγριες ριπές του που σκουπίζουν ξαφνικά κατά μήκος των αστικών φαραγγιών. Δεκάδες μουντζούρες ομπρέλες σε κάδο απορριμμάτων ή στην υδρορροή πληρώνουν σιωπηλά το γεγονός αυτό.

Μεταφορά μετρητών και αλλαγής

Περίπου τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Ιρλανδίας δεν έχουν πιστωτική κάρτα - οι συναλλαγές με μετρητά είναι φυσιολογικές (με τον πρώην Ταϊζέιρο Bertie Ahern να το παίρνει στα άκρα). Προσπαθώντας να πληρώσετε μικρά ποσά με πλαστικό θα σας δώσει μια έξυπνη παρατήρηση, αλλά όχι τα αγαθά. Πολλά καταστήματα τραβούν τη γραμμή σε € 20 ελάχιστη αγορά αυτές τις μέρες. Απλά μια υπενθύμιση: θα χρειαστείτε ευρώ στο Δουβλίνο, (λίρες στερλίνες ή δολάρια δεν θα κάνουν ).

Φορέστε παπούτσια για περπάτημα

Δεν υπάρχει θέαμα πιο αξιολύπητη από ό, τι κάποιος που λατρεύει τους δρόμους του Δουβλίνου στα ψηλά τακούνια.

Αυτό που συνήθως είναι ένας ανώμαλος περίπατος γίνεται αμέσως μια άσκηση ισορροπίας και πρόληψης καταστροφών. Το Δουβλίνο έχει πεζοδρόμια που είναι ανομοιογενή, σπορ μεγάλες ρωγμές και μπορεί να είναι ολισθηρό. Έτσι θα ήταν καλή ιδέα να φοράτε "λογικά" παπούτσια. Και καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι εξερευνούν πολλά μέρη του Δουβλίνου με τα πόδια λόγω των σχετικά μικρών αποστάσεων, η χρήση κάποιων σπασμένων υποδημάτων κάνει εξαιρετική αίσθηση.

Χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς

Το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών του Δουβλίνου ενδέχεται να στερείται ολοκλήρωσης και συντονισμού, αλλά λειτουργεί και μπορεί να κατακτηθεί ακόμη και από τον περασμένο τουρίστα. Η εναλλακτική λύση, εκτός αν πρόκειται μόνο για περπάτημα ή για ποδηλασία (το τελευταίο έρχεται σοβαρά εκτός συνιστώμενου), είναι να χρησιμοποιήσετε ένα αυτοκίνητο, το οποίο θα μπορούσε να ωθήσει την υπομονή και τον προϋπολογισμό σας πέρα ​​από την άκρη σε χρόνο μηδέν. Το Δουβλίνο βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση χάος της κυκλοφορίας. Ο χώρος στάθμευσης είναι πιο ακριβός από ό, τι πραγματικά οδηγεί, αλλά οι χώροι στάθμευσης είναι σπάνιοι. Δεν υπάρχουν θετικά για τη χρήση ενός αυτοκινήτου στο Δουβλίνο, περίοδο.

Χτυπήστε τα μουσεία καφέ

Το Δουβλίνο είναι γεμάτο από καφετέριες, από πολυεθνικές αγορές όπως το Starbucks σε παλιά "λιπαρά κουτάλια" που είναι κρυμμένα σε σκοτεινά πίσω σοκάκια. Οι τιμές και η ποιότητα είναι μπερδεμένες. Και τα καθίσματα φαίνεται να είναι σπάνια. Γιατί λοιπόν να μην δείτε το καφέ στο μουσείο; Εσείς είστε εκεί ούτως ή άλλως, πράγμα που εξοικονομεί χρόνο. Το Silk Road Café στη βιβλιοθήκη Chester Beatty συνιστάται ιδιαίτερα. Και για ένα γρήγορο τσάι και φαγητό, δεν μπορείτε να πάτε στραβά οπουδήποτε. Επίσης, συνιστώνται οι καφετέριες στα Εθνικά Μουσεία τόσο στην οδό Kildare όσο και στο Collins Barracks και το ευρύχωρο καφέ στην Εθνική Πινακοθήκη της Ιρλανδίας.

Εξερευνήστε την εναλλακτική τροφή

Εάν η ιδέα σας για ένα τέλειο γεύμα είναι μια παραλαβή από κάτω από τις χρυσές καμάρες ή ένα δείπνο πέντε πιάτων με κεριά, μην το διαβάσετε. Εάν, όμως, ψάχνετε μόνο για νόστιμο, γεμιστικό και όχι πολύ ακριβό φαγητό, διερευνήστε μερικές εναλλακτικές λύσεις. Τα εθνοτικά καταστήματα τροφίμων βρίσκονται γύρω από πολλές γωνιές, από τις γενικές "κινέζικες" μέχρι τις πιο εξειδικευμένες κουζίνες. Ελέγξτε τις τιμές του γεύματος, οι οποίες είναι συνήθως πολύ ανταγωνιστικές. Όλοι οι μπουφέδες μπορούν να φανούν πιο συχνά αυτές τις μέρες. Δοκιμάστε ένα χορτοφαγικό γεύμα στο Govinda's, το οποίο είναι καλύτερη αξία και πιο ικανοποιητικό από το πιο βασιλικό μπιφτέκι (και χωρίς κάρμα για εκκίνηση). Εάν χρειάζεστε έναν ισχυρό (και καλό) καφέ, θα μπορούσατε να κάνετε πολύ χειρότερα από ό, τι πέφτουν στα Amir's Delights, το μαυριτανικό καφενείο του Δουβλίνου.

Αποφύγετε να γίνετε θύμα

Το Δουβλίνο είναι μια μεγάλη πόλη. Αλλά, όπως και κάθε μεγάλη πόλη, έχει το μερίδιό της στο έγκλημα και στη βία. Οι τσέπες στο Temple Bar, οι έμποροι ναρκωτικών στο Liffey Boardwalk, οι ανυπότακτοι κακοποιούς που χύνονται έξω από τις παμπ και τα κλαμπ κατά το κλείσιμο του χρόνου. Ακούγεται ανησυχητικό; Ναι, θα έπρεπε ... αλλά γενικά το Δουβλίνο είναι ασφαλές, εμπιστευθείτε. Και μπορείτε πάντα να περπατήσετε μακριά από το πρόβλημα εάν κρατάτε τα μάτια σας ανοιχτά. Ανατρέξτε στο ασφαλές ταξίδι στην Ιρλανδία εν γένει - και ίσως να είναι συνετό να ελέγξετε ορισμένες συμβουλές ασφάλειας για τις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνοι τους . Οι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες θα μπορούσαν επίσης να επωφεληθούν από μια γρήγορη ματιά στο σύντομο χαρακτηριστικό μας για τα gay ταξίδια στην Ιρλανδία .

Μην χάσετε το τελευταίο λεωφορείο

Το Δουβλίνο έχει λεωφορεία τη νύχτα, αλλά είναι λίγοι, μακριά από και με κατεύθυνση μια πολύ μικτή πελατεία. Αλλά είναι καλύτερα από τίποτα και φθηνότερα από ένα ταξί, αν χάσετε το τελευταίο τακτικό λεωφορείο. Αν δεν είστε έξω για να κάνετε κάποια σοβαρή κλαμπ, το κεφάλι για τη στάση του λεωφορείου μεταξύ των μισών δεκαετία και έντεκα είναι μια καλή ιδέα. Θα πάρετε "σπίτι" σε μέτρια άνεση για μια μέτρια τιμή.