Θα πρέπει να συμβουλεύεστε σε ένα ιατρικό κέντρο spa;

Όλοι γνωρίζουν ότι θα πρέπει να κάνετε άκρη σε ένα σπα όταν λαμβάνετε υπηρεσίες όπως μασάζ ή περιποιήσεις προσώπου. Μια άκρη 15 έως 20% είναι ο κανόνας στα περισσότερα ιαματικά λουτρά, και πολλά ιαματικά λουτρά προσθέτουν την άκρη ως μέρος της υπηρεσίας.

Αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα στο ιατρείο , ένα υβριδικό μεταξύ ιατρικής κλινικής και ενός σπα που λειτουργεί υπό την επίβλεψη ιατρού. Πολλές από τις υπηρεσίες είναι δαπανηρές. Και κανείς δεν συμβουλεύει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές όταν παίρνουν τις ετήσιες εξετάσεις τους ή μια συνταγή για βρογχίτιδα.

Θα πρέπει λοιπόν να συμβουλεύεστε ένα ιατρικό σπα; Η παλιά απάντηση ήταν "όχι". Τώρα η απάντηση είναι ότι "εξαρτάται". Πριν αποφασίσετε, σκεφτείτε ποιος σας δίνει την υπηρεσία - συνήθως αισθητικό - και το κόστος. Εάν η υπηρεσία είναι πολύ ακριβή, μην αισθάνεστε υποχρεωμένοι να δώσετε 15%, αλλά είναι ωραίο να δώσετε κάτι για να δείξετε την εκτίμησή σας.

Το μεταβαλλόμενο τοπίο ιαματικών ιαματικών πηγών

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ιαματικά ιαματικά λουτρά έχουν αλλάξει πολύ με τα χρόνια. Όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1990, ανήκαν πρωτίστως σε γιατρούς. Οι υπηρεσίες που προσέφεραν, όπως το Botox και η επιθετική δερμοαπόξεση που άφησαν το δέρμα σας κόκκινο και αιματηρό, παραδόθηκαν συχνά από τον ίδιο τον γιατρό. Η τιμή ήταν αρκετά υψηλή (λόγω του κόστους του προϊόντος, όπως με το Botox) ή το κόστος αγοράς ή μίσθωσης του εξοπλισμού.

Τα ιαματικά ιαματικά λουτρά δεν θέλησαν να αποθαρρύνουν τους πελάτες, κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι θα υπάρξει μια συμβουλή $ 200 για αυτή τη θεραπεία $ 1.000. Ο γιατρός διέθετε τη δική του επιχείρηση και κέρδισε το κέρδος από τη θεραπεία, οπότε δεν ήταν απαραίτητη η ανατροπή.

Επιπλέον, η απόρριψη παρεμπόδιζε την ιατρική εικόνα που καλλιεργούσαν.

Αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει. Υπάρχουν ακόμα γιατροί που διαθέτουν ιαματικά ιαματικά λουτρά, αλλά πολλοί έχουν προσλάβει νοσοκόμες για τις υπηρεσίες, όπως το Botox, το Dysport και τα συμπληρώματα, που απαιτούν ιατρική εκπαίδευση και εμπειρογνωμοσύνη. Ταυτόχρονα, οι επιχειρηματίες που δεν έχουν ιατρικό υπόβαθρο έχουν επίσης ανοίξει ιατρικά ιαματικά λουτρά, συνεργάζοντάς τους με γιατρούς οι οποίοι είναι "επί του βασιλιά" ως "επιβλέποντας την κλινική".

Οι αισθητικοί παραδίδουν τις ιατρικές υπηρεσίες spa

Τα περισσότερα ιαματικά ιαματικά λουτρά έχουν επεκταθεί στην επικράτεια των παραδοσιακών ιαματικών λουτρών, ιδιαίτερα του προσώπου , της χημικής φλούδας και της μικροδερμολογίας . Παρέχονται από αισθητικούς που πληρώνονται κατά την ώρα - συνήθως $ 15 έως $ 20. Ενώ αυτό δεν είναι κακός μισθός, σίγουρα δεν είναι στο 1%. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να συμβουλεύεστε τα πρόσωπα με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε σε ένα σπα.

Οι περισσότερες από τις άλλες πιο παραδοσιακές ιατρικές υπηρεσίες σπα, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης τρίχας με λέιζερ, σύσφιξης του δέρματος, IPL, micro-needling, παρέχονται από αισθητικούς. Οι θεραπείες είναι ακριβές λόγω του κόστους της μηχανής. Έτσι, αν και σας κοστίζει πολύ, ο αισθητικός δεν κάνει περισσότερα χρήματα.

Έτσι δεν χρειάζεται να προσφέρετε μια συμβουλή 20% σε μια σύνοδο σύσφιξης δέρματος $ 500, αλλά είναι πάντα ευπρόσδεκτο αν τους προσφέρετε μια συμβουλή - $ 20 ή $ 30 θα ήταν ευπρόσδεκτοι, ειδικά αφού οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν τίποτα.

Δεν χρειάζεται να συμβουλεύεστε τον γιατρό

Τι γίνεται με τις θεραπείες που δίνονται από έναν ιατρικό επαγγελματία, όπως μια νοσοκόμα, που δεν κατέχει την επιχείρηση; Ο μισθός μιας νοσοκόμας είναι υψηλότερος από έναν αισθητικό - περίπου 35 δολάρια την ώρα - αλλά είναι πάντα ωραίο να δείξουμε σε κάποιον ότι εκτιμάτε μια καλή δουλειά. Και χτίζει τη σχέση.

Και πάλι, δεν πρέπει να είναι ένα ποσοστό του νομοσχεδίου, απλώς ένα σημάδι εκτίμησης.

Δεν χρειάζεται να κάνετε συμβουλές εάν ο γιατρός που είναι κύριος της επιχείρησης σας δίνει μια θεραπεία που απαιτεί το επίπεδο εμπειρίας του, τις θεραπείες όπως το Cellulaze, το περίγραμμα του σώματος και τις πιο επιθετικές, εξειδικευμένες θεραπείες με λέιζερ για τις δερματικές παθήσεις. Θα πληρώσετε πολλά και ο γιατρός θα κάνει πολλά, οπότε δεν χρειάζεται να συμβουλεύεστε. Ποιος γιατρός χρειάζεται επιπλέον $ 20;