Να φτάσετε στη Νέα Υόρκη από τη Φιλαδέλφεια

Οι φτηνότεροι και καλύτεροι τρόποι να ταξιδέψουν μεταξύ της Φιλαδέλφειας και της Νέας Υόρκης

Η μετάβαση από τη Philly στη Νέα Υόρκη είναι γρήγορη και εύκολη. Είτε πηγαίνετε στη Νέα Υόρκη για να δείτε μια επίδειξη, να βρεθείτε για νύχτα ή Σαββατοκύριακο ή να μετακινηθείτε για εργασία σε τακτική βάση, θα πρέπει να γνωρίζετε όλες τις επιλογές σας για να φτάσετε εκεί, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τον καλύτερο τρόπο μεταφοράς για την τον προϋπολογισμό και το χρονοδιάγραμμα.

Amtrak Train

Ο πιο πολυτελής και ταχύτερος τρόπος να πάτε είναι το τρένο Amtrak. Τα ταξίδια είναι μόνο 1-1,5 ώρες και τα εισιτήρια ξεκινούν από 50 δολάρια σε κάθε δρόμο.

Οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες στις ώρες αιχμής, επομένως μόνο οι πλούσιοι και εκείνοι με επιχειρηματικούς λογαριασμούς θα ταξιδεύουν με τρένο σε τακτική βάση. Αλλά αν έχετε ένα ευέλικτο πρόγραμμα και μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα 50 δολάρια, μπορείτε να απολαύσετε την ομαλή άνεση και ταχύτητα του ταξιδιού με το τρένο, μαζί με τα μπάνια και το καλάθι καφέ στο σκάφος.

SEPTA στη Νέα Υόρκη

Εάν προτιμάτε να ταξιδέψετε σιδηροδρομικώς, αλλά δεν μπορείτε να αντέξετε Amtrak, μπορείτε να πάρετε ένα τοπικό τρένο SEPTA στο Trenton και να το συνδέσετε εκεί με το ελαφρύ σιδηρόδρομο NJ Transit. Το SEPTA αναχωρεί από όλες τις μεγάλες στάσεις του κέντρου της πόλης, όπως η 30η οδός, ο προαστιακός σταθμός και η αγορά East. Μόλις βρίσκεστε στο Trenton, θα πρέπει να περιμένετε περίπου 20 λεπτά και να μεταφερθείτε στον ελαφρύ σιδηρόδρομο της NJ Transit στον σταθμό Penn της Νέας Υόρκης. Ο συνολικός χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 2,5 ώρες και το ταξίδι κοστίζει περίπου 20 δολάρια ανά κατεύθυνση ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Αυτό κοστίζει λίγο περισσότερο από το λεωφορείο, αλλά είναι πολύ μικρότερο από το Amtrak. Εξακολουθείτε να έχετε τα πλεονεκτήματα να βρίσκεστε στις ράγες (χωρίς κυκλοφορία και χωρίς χτυπήματα), αλλά με μεγαλύτερη ευελιξία στους σταθμούς αναχώρησης και στους χρόνους από την Amtrak.

Chinatown Bus

Εάν η διαμονή σε έναν προϋπολογισμό είναι προτεραιότητα # 1, τότε το λεωφορείο είναι ο τρόπος να πάει. Μπορείτε να φτάσετε στη Νέα Υόρκη για μόλις 20 λεπτά μετ 'επιστροφής σε περίπου δύο ώρες, ανάλογα με την κυκλοφορία. Τα φθηνότερα λεωφορεία είναι αυτά που πολλοί αποκαλούν "τα λεωφορεία της Chinatown". Χρησιμοποιήθηκαν αρχικά κυρίως από τους κινέζους προμηθευτές τροφίμων που αγοράζουν προϊόντα στη Νέα Υόρκη για να πουλήσουν στη Philly, σήμερα χρησιμοποιείται από τους μετακινούμενους, τους φοιτητές και όσους έχουν προϋπολογισμό.

Η εξυπηρέτηση είναι από την Chinatown στη Φιλαδέλφεια (τα περισσότερα λεωφορεία αναχωρούν από την οδό 55 Ν. 11, μεταξύ των οδών Arch και Race) στην Chinatown στη Νέα Υόρκη. Τα λεωφορεία διοικούνται από μια ποικιλία διαφορετικών εταιρειών.

BOLT Bus

Μια άλλη επιλογή είναι το λεωφορείο BOLT, το οποίο αναχωρεί έξω από το σταθμό 30th Street της Amtrak (30th και Market Sts.) Και πέφτει κοντά στο σταθμό Penn της Νέας Υόρκης. Τα εισιτήρια ξεκινούν από $ 10 σε κάθε τρόπο και ανεβαίνουν ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Τα λεωφορεία είναι γενικά λίγο πιο όμορφα από τα λεωφορεία Chinatown. Ωστόσο, τα λεωφορεία συχνά πωλούν έξω, οπότε φροντίστε να κάνετε κράτηση λίγες μέρες νωρίτερα. Ανάλογα με το πού ταξιδεύετε από τη Philly και τη Νέα Υόρκη, αυτό μπορεί να είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Λεωφορείο λαγωνικών

Σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστούν τα χαμηλά κόμιστρα των λεωφορείων BOLT και Chinatown, το Greyhound (10ο και Filbert Sts., 215 / 931-4075 ή 800 / 231-2222) προσφέρει $ 10 διαδικτυακούς ναύλους και το σταθμό Penn.

Οδήγηση

Φυσικά, υπάρχει οδήγηση, αλλά αν δεν μένετε σε έναν από τους δήμους, η εύρεση ενός χώρου στάθμευσης στο Μανχάταν είναι ένας εφιάλτης. Επιπλέον, η οδήγηση ανάμεσα στις καμπίνες ταχύτητας είναι μόνο για τον γενναίο και έμπειρο οδηγό.