Το Εθνικό Πάρκο και το Κρασί της Λίμνης Clark της Αλάσκας - μια επισκόπηση

Πληροφορίες επαφής:

Με ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ:
240 δυτική 5η λεωφόρος
Σουίτα 236
Αγκυροβόλιο, AK 99501

Τηλέφωνο:
Διοικητικό αρχηγείο (Anchorage, AK)
(907) 644-3626

Κεντρικά Γραφεία (Port Alsworth, AK)
(907) 781-2218

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ:

Η λίμνη Clark είναι ένα από τα πιο ποικίλα και εκπληκτικά πάρκα της Αλάσκας που επισκέπτονται. Είναι δύσκολο να απολαύσετε κρυστάλλινες λίμνες που αντανακλούν μαζικούς παγετώνες και ηφαίστεια. Τώρα ρίχνετε κοπάδια από caribou, αρκούδες και αμέτρητα θαλάσσια πτηνά.

Δεν υπάρχει αρκετή ομορφιά; Φανταστείτε πυκνά δάση και μίλια από την τούνδρα που εκτείνεται στο ηλιοβασίλεμα. Όλα αυτά, και περισσότερο, συγκεντρώνεται σε ένα τοις εκατό της κατάστασης της Αλάσκας - στο Εθνικό Πάρκο & Κρασί της λίμνης Clark.

Ιστορία:

Η λίμνη Clark ιδρύθηκε ως εθνικό μνημείο τον Δεκέμβριο του 1978. Τον Δεκέμβριο του 1980, ο νόμος περί διατήρησης του εδάφους της Αλάσκας (ANILCA) εγκρίθηκε από το Κογκρέσο και υπογράφηκε από> a href = "http://americanhistory.about.com/od/jimmycarter /a/ff_j_carter.htm"> Πρόεδρος Carter. Η νομοθεσία διέθεσε πάνω από 50 εκατομμύρια στρέμματα γης ως Εθνικά Πάρκα και Κονσέρβες, αλλάζοντας τη λίμνη Clark από εθνικό μνημείο σε εθνικό πάρκο και διατηρώντας. Σήμερα, πάνω από 104 εκατομμύρια στρέμματα προστατεύονται ως Εθνικά Πάρκα και Κονσέρβες, Εθνικά Καταφύγια Άγριας Ζωής, Εθνικά Δάση, Γραφείο Χωροταξίας και Εθνικά Μνημεία.

Πότε να επισκεφθείτε:

Το πάρκο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, αν και οι περισσότεροι επισκέπτονται τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο.

Σχεδιάστε την επίσκεψή σας για καλοκαίρι Στα τέλη Ιουνίου, τα αγριολούλουδα είναι σε πλήρη άνθηση και με εκπληκτική θέα. Για το φύλλωμα πτώσης , σχεδιάστε ένα ταξίδι τον Αύγουστο ή το τέλος Σεπτεμβρίου. Από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, οι θερμοκρασίες παραμένουν στη δεκαετία του '50 και του '60 στο ανατολικό τμήμα του πάρκου και είναι λίγο υψηλότερες στο δυτικό τμήμα.

Η έδρα του πεδίου Port Alsworth, το διοικητικό αρχηγείο του Anchorage και το γραφείο του Homer Field διοικούνται όλο το χρόνο. Παρακάτω αναφέρονται ώρες λειτουργίας που πρέπει να έχετε κατά νου όταν προγραμματίζετε την επίσκεψή σας:

Πλοίαρχος Alsworth Field Headquarters: (907) 781-2218
Δευτέρα - Παρασκευή 8:00 π.μ. - 5:00 μ.μ.

Κέντρο επισκεπτών Port Alsworth: (907) 781-2218
Καλέστε για τις τρέχουσες ώρες.

Διοικητικό Αρχηγείο Αγκυροβόλι: (907) 644-3626
Δευτέρα - Παρασκευή 8:00 π.μ. - 5:00 μ.μ.

Homer Field Office: (907) 235-7903 ή (907) 235-7891
Δευτέρα - Παρασκευή 8:00 π.μ. - 5:00 μ.μ.

Να φτάσετε εκεί:

Οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν να πετάξουν στο εσωτερικό μέρος του πάρκου, καθώς το Lake Park Clark National Park και το Preserve δεν είναι στο οδικό δίκτυο. Όταν επιτρέπεται ο καιρός και η παλίρροια, η ανατολική πλευρά του πάρκου στην ακτή Cook Inlet μπορεί να προσεγγιστεί με πλοίο από τη χερσόνησο Kenai.

Οι επισκέπτες πρέπει να πάρουν ένα μικρό αεροσκάφος ή αεροπορικό ταξί στο πάρκο. Τα πλωτά αεροπλάνα μπορούν να προσγειώνονται σε λίμνες σε όλη την περιοχή ενώ τα τροχοφόρα αεροσκάφη μπορούν να προσγειώνονται σε ανοιχτές παραλίες, χαλίκια ή ιδιωτικά αεροσκάφη μέσα ή κοντά στο πάρκο. Μια πτήση μιας έως δύο ωρών από το Anchorage, Kenai ή τον Όμηρο θα παρέχει πρόσβαση στα περισσότερα σημεία του πάρκου.

Οι προγραμματισμένες εμπορικές πτήσεις μεταξύ Anchorage και Iliamna, 30 μίλια έξω από το όριο, είναι μια άλλη επιλογή.

Κατάλογος προμηθευτών αεροπορικών ταξί στην επίσημη ιστοσελίδα του NPS.

Χρεώσεις / Άδειες:

Δεν υπάρχουν απαραίτητα τέλη ή άδειες για να επισκεφθείτε το πάρκο.

Πραγματα να κανεις:

Οι υπαίθριες δραστηριότητες περιλαμβάνουν κατασκήνωση, πεζοπορία, παρατήρηση πουλιών, ψάρεμα, κυνήγι, καγιάκ, κανό, ράφτινγκ και θέαση άγριας φύσης. Βασικά αυτό είναι ένα όνειρο υπαίθριων ενθουσιωδών. Το πάρκο δεν έχει σύστημα ίχνους, έτσι ο σχεδιασμός και η επιλογή διαδρομής είναι κρίσιμα. Να είστε έτοιμοι με αέρας και βροχή, εντομοαπωθητικό και πρώτες βοήθειες. Αν σκοπεύετε να κάνετε πεζοπορία χωρίς οδηγό, φροντίστε να φέρετε έναν λεπτομερή χάρτη και να προσπαθήσετε να παραμείνετε σε μακρά, ξηρή τούνδρα όταν είναι δυνατόν.

Εάν κουραστείτε να είστε στα πόδια σας, πηγαίνετε στο νερό για έναν άλλο συναρπαστικό τρόπο για να εξερευνήσετε το πάρκο. Το καγιάκ είναι ένας τρόπος πρεμιέρας για να εξερευνήσετε, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν μεγάλους χώρους και να φέρουν πολλά εργαλεία. Οι καλές λίμνες για κωπηλασία περιλαμβάνουν Telaquana, Turquoise, Twin, Lake Clark, Lontrashibuna και Tazimina.

Και αν σας αρέσει να ψαρεύετε, να είστε ενθουσιασμένοι. Rainbow trout, arctic grayling, βόρειος λούτσος, και πέντε διαφορετικά είδη σολομού όλα ανθίζουν στο πάρκο.

Το πάρκο προσφέρει περιστασιακά διαλέξεις και ειδικά προγράμματα στο Κέντρο Επισκεπτών Port Alsworth, στο Κέντρο Επισκεπτών Νησιών και Ωκεανών και στο Μουσείο Pratt. Επικοινωνήστε με το Κέντρο επισκεπτών Port Alworth στο (907) 781-2106 ή στο Γραφείο Homer Field στο (907) 235-7903 για περισσότερες πληροφορίες.

Σημαντικές Αξιοθέατα:

Tanalian Falls Trail: Το μόνο αναπτυγμένο μονοπάτι στο πάρκο. Αυτή η εύκολη πεζοπορία θα σας οδηγήσει μέσα από ένα δάσος από μαύρο έλατο και σημύδα, περασμένες λίμνες, κατά μήκος του ποταμού Tanalian, στη λίμνη Kontrashibuna και πάνω στις πτώσεις.

Όρη Chigmit: Θεωρείται η σπονδυλική στήλη του πάρκου. Αυτά τα τραχιά βουνά βρίσκονται στην άκρη της πλάκας της Βόρειας Αμερικής και περιέχουν δύο ηφαίστεια - την Iliamna και την Redoubt - τα οποία είναι ακόμα ενεργά.

Tanalian Mountain: Αυτή η επίπονη αναβάθμιση 3.600 ποδιών αποδίδει με εκπληκτική θέα στο πάρκο. Για μια ευκολότερη πεζοπορία, ξεκινήστε από την ακτή της λίμνης Clark και ξεκινήστε την κορυφογραμμή για ένα γύρο ταξίδι περίπου 7 μιλίων.

Διαμονή:

Δεν υπάρχουν χώροι κατασκήνωσης μέσα στο πάρκο, ώστε το backcountry camping είναι η μόνη σας επιλογή. Και τι μια όμορφη επιλογή είναι! Δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε ένα σημείο για να βγείτε κάτω από τα αστέρια. Δεν απαιτείται άδεια, αλλά οι κατασκηνωτές ενθαρρύνονται να έρχονται σε επαφή με το σταθμό πεδίου πριν από τον καθορισμό - (907) 781-2218.

Μέσα στο πάρκο, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν να μείνουν στο Wilderness Lodge της Αλάσκας. Υπάρχουν 7 καμπίνες για να διαλέξετε και είναι ανοιχτές από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τον Οκτώβριο. Καλέστε (907) 781-2223 για περισσότερες πληροφορίες.

Έξω από το πάρκο, ελέγξτε το Newhalen Lodge, που βρίσκεται στη λίμνη Six Mile. Καλέστε (907) 522-3355 για περισσότερες τιμές και διαθεσιμότητα.

Τομείς ενδιαφέροντος έξω από το πάρκο:

Τα κοντινά εθνικά πάρκα περιλαμβάνουν το εθνικό πάρκο Katmai & Preserve , τον Alagnak Wild River και το Εθνικό Μνημείο και Διατήρηση του Aniakchak. Επίσης κοντά βρίσκεται το Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής Becharof και το Sanctuary του Κράτους του McNeil River State Game. Στα βορειοδυτικά, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το Wood-Tikchik State Park για ένα απόγευμα ράφτινγκ, καγιάκ και θέαμα άγριας φύσης.