Τι να κάνετε αν βρίσκεστε σε ένα ατύχημα RV

Μια κατανομή του τι πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια και μετά από ένα ατύχημα RV

Τα ατυχήματα είναι ένας τρόπος ζωής στο δρόμο. Είτε ταξιδεύετε για δουλειά, πηγαίνετε σε διακοπές είτε ταξιδεύετε σε ένα κάθισμα για επιβάτες, σε κάποιο σημείο της ζωής σας θα συμμετέχετε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Το ίδιο ισχύει και για το RVing. Όταν RVing, υπάρχουν λίγα πράγματα πιο τρομακτικό από το να είναι σε ένα ατύχημα που θα δοκιμάσετε στο δρόμο. Ο οδηγός μας θα σας εξηγήσει τι πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια και μετά από ένα ατύχημα RV για να εξασφαλίσετε ότι εσείς, η οικογένειά σας και ο RV είστε έτοιμοι για την επόμενη περιπέτεια.

Ελέγξτε τον εαυτό σας και τον επιβάτη σας

Ελέγξτε οποιονδήποτε άλλον συμμετέχει σε ατύχημα

Μετακινήστε το όχημά σας και / ή το RV στην πλευρά του δρόμου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ανταλλάξει πληροφορίες και έγγραφα σε όλα

Μπορείτε να ανταλλάξετε πληροφορίες σχετικά με οχήματα και ασφάλειες με άλλους που εμπλέκονται πριν ή μετά την άφιξη της αστυνομίας στη σκηνή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καταγράψει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ατύχημα και να τραβήξετε φωτογραφίες εάν είναι ασφαλές να το κάνετε αυτό. Κάντε φωτογραφίες του RV σας, του οχήματός σας και άλλων οχημάτων που εμπλέκονται στο ατύχημα. Σχεδιάστε τα διαγράμματα, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή smartphone της ασφαλιστικής σας εταιρείας και σημειώστε ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες, όπου είναι δυνατόν, για να αναφερθώ αργότερα.

Καλέστε τον ασφαλιστικό σας πράκτορα πριν αφήσετε τη σκηνή

Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλέσει τον ασφαλιστικό σας πράκτορα, αν είναι δυνατόν, προτού εγκαταλείψετε τη σκηνή του ατυχήματος. Θα μπορούν να σας δώσουν συμβουλές και πληροφορίες που μπορεί να έχετε ξεχάσει λόγω ατυχήματος.

Ακολουθήστε τη διαδικασία ασφαλιστικών απαιτήσεων από τον πράκτορά σας

Η διαδικασία ασφαλιστικών απαιτήσεων για ένα ατύχημα RV θα ποικίλλει από τη στιγμή που υποβάλλετε αξίωση για το αυτοκίνητό σας ή άλλα οχήματα. Ανάλογα με την αιτία του ατυχήματος, τον τύπο της βλάβης και εάν κάποιος τραυματίστηκε ή όχι, θα καθορίσει πώς ο ασφαλιστικός σας πράκτορας χειρίζεται τις αξιώσεις και από τις δύο πλευρές. Συνεργαστείτε με τον ασφαλιστικό σας πράκτορα από την αρχή μέχρι το τέλος για να καθορίσετε τη σωστή πορεία δράσης σχετικά με το τι πρέπει να υποβάλετε, τι θα πληρώσετε από την τσέπη σας και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε για μια επιτυχημένη αξίωση ασφάλισης.

Πάρτε το όχημά σας και RV για μια επιθεώρηση

Βεβαιωθείτε ότι ένα αξιόπιστο μηχανοστάσιο ή κέντρο εξυπηρέτησης ελέγχει το όχημά σας και / ή το RV το συντομότερο δυνατό. Είτε ρυμουλκείται εκεί από τη σκηνή είτε το παίρνετε εκεί την επόμενη μέρα, όσο πιο γρήγορα μπορείτε να επαληθεύσετε τις ζημιές που έγιναν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, τόσο πιο σύντομα μπορείτε να παρέχετε αυτές τις πληροφορίες στον ασφαλιστικό σας πράκτορα για να ξεκινήσετε την κάλυψη των απαιτήσεων.

Pro Συμβουλή: Ακριβώς επειδή δεν μπορείτε να δείτε ή να εντοπίσετε ζημιά στο RV σας ή το ρυμουλκό όχημα σας δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκεί. Μην καθυστερείτε να πάρετε το RV σας για μια επιθεώρηση επειδή νομίζετε ότι τίποτα δεν είναι λάθος. Εάν καθυστερήσετε, ίσως να μην μπορείτε να πάρετε ασφάλιση για να καλύψετε τα ζητήματα της αξίωσης σας για ατύχημα.

Επιθεωρήστε και / ή αντικαταστήσετε την ανάρτηση

Ανάλογα με τον τύπο του ατυχήματος και τον τρόπο με τον οποίο το RV απάντησε σε αυτό, θέλετε να ελέγξετε ολόκληρο το σύστημά σας και να αντικαταστήσετε.

Τα χτυπήματα δεν προορίζονται να λάβουν τον τύπο τιμωρίας που συχνά προκαλεί ένα ατύχημα, ώστε να μπορεί να λυγίσει, να σπάσει, να σπάσει ή να αποδυναμώσει την ακεραιότητά του. Μια εξασθενημένη αναποδιά μπορεί να οδηγήσει σε ρυμουλκούμενα ή να χάσει ένα ρυμουλκούμενο στο δρόμο, επομένως είναι επιτακτικό να το ελέγξετε και να αντικαταστήσετε αν είναι απαραίτητο πριν το επόμενο οδικό ταξίδι.

Μπορείτε να αποφύγετε ένα ατύχημα RV;

Η αποφυγή ενός ατυχήματος RV, όπως ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, δεν είναι ανυπέρβλητο. Κάποια στιγμή, κάτι που κάνετε, κάτι που δεν μπορείτε να ελέγξετε, ή κάτι που κάνει κάποιος άλλος μπορεί να προκαλέσει ατύχημα. Αν είστε RVing, αυτό μπορεί να είναι πιο τρομακτικό από ό, τι φαντάζεστε επειδή οδηγείτε είτε ένα υπερβολικά μεγάλο όχημα είτε ρυμουλκώνετε κάτι που συνδέεται με τα κύρια οχήματα σας. Αυξάνοντας τις ικανότητες οδήγησης και ρυμούλκησης RV , ακολουθώντας τους κανόνες του δρόμου και έχοντας επίγνωση του περιβάλλοντός σας, είναι εξαιρετικοί τρόποι να κάνετε ό, τι μπορείτε για να αποφύγετε ένα ατύχημα RV.

Σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας, το νούμερο ένα που μπορώ να σας δώσω είναι το εξής: Πάρτε μια βαθιά αναπνοή, παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο ήρεμη και ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές για να διασφαλίσετε την ασφάλεια σας, του RV σας και επιστρέψτε στο δρόμο το συντομότερο δυνατό.