Τα Top 5 Drive-In και τα υπαίθρια σποτ ταινιών του Kansas City

Κάποιοι λένε ότι η εποχή των ταινιών Drive-In έχει έρθει και φύγει με την εμφάνιση των megaplexes και του Netflix. Αλλά το μετρό του Κάνσας Σίτι εξακολουθεί να το κάνει παλιό σχολείο, με τρία παραδοσιακά κινηματογραφικά θέατρα, τα οποία παίζουν δύο κυκλοφορίες για την τιμή ενός και παραδέχονται παιδιά 11 και κάτω δωρεάν, σε μια σειρά άτυπων υπαίθριων θερινών κινηματογραφικών χώρων που είναι δωρεάν (ή σχεδόν δωρεάν) για όλη την οικογένεια. Αυτή είναι μια φιλική προς τον προϋπολογισμό οικογενειακή διασκέδαση που σας μεταφέρει σε μια πιο απλή ώρα.

Όταν γίνεται πολύ κρύο για υπαίθριες προβολές, όλα αυτά κλείνονται για την εποχή και ξανανοίγουν τον Μάιο, τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Μερικοί λειτουργούν όλη την εβδομάδα, αλλά οι ταινίες με πλειοψηφία εμφανίζονται μόνο τα σαββατοκύριακα. Οι πλήρεις μονάδες δίσκου διαθέτουν στάσεις παραχώρησης με σνακ όπως ποπ κορν και ποτά, συμπεριλαμβανομένης της μπύρας. Οι πόρτες συνήθως ανοίγουν περίπου στις 7 μ.μ. και οι προβολές αρχίζουν το σούρουπο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι υπαίθριες αγορές ή άλλες εκδηλώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν στους χώρους οδήγησης.

Νέα εποχή για drive-ins

Ο αριθμός των μονάδων δίσκου ενδέχεται να έχει μειωθεί στο Kansas City, αλλά αυτό δεν είναι μοναδικό. Οι οδηγοί-οδηγοί προσπαθούν να επιβιώσουν. Έζησαν μια απότομη πτώση στη δεκαετία του 1980 όταν οι πολυπλέκτες και το βίντεο στο σπίτι έγιναν το αμερικανικό σαββατοκύριακο της επιλογής του αμερικανικού κοινού. Από τις 4.600 μονάδες οδήγησης στο Zenith της αυτοκινητοβιομηχανίας στη δεκαετία του 1950, υπάρχουν μόνο λίγο πάνω από 300 σήμερα σε όλες τις 50 πολιτείες. Η Νέα Υόρκη και το Οχάιο έχουν τα περισσότερα, με 28 κάθε. Το Μισσούρι έχει περίπου 10, σύμφωνα με τα δεδομένα του Drive-Ins.com.

Σε εθνικό επίπεδο, όλες οι κινηματογραφικές αίθουσες είχαν μέχρι το 2015 να μετατρέψουν τα συστήματα προβολής τους σε ψηφιακά, γεγονός που τους επιτρέπει να εκτελούν πρόσφατες κυκλοφορίες. Πολλοί δίσκοι δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά $ 80.000 για να αλλάξουν από 35 mm σε συστήματα ψηφιακής προβολής, κάτι που συνέβαινε για το I-70 Drive-In και το Twin Drive-In. Όμως, τα θέατρα B & B που εδρεύουν στο Μιζούρι απέκτησαν και το 2014 και κατέγραψαν τον λογαριασμό μετατροπής. Η εξαγορά κατέστησε την B & B την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, και η εταιρεία έγινε ένας από τους πρώτους φορείς της χώρας για την εγκατάσταση ψηφιακών συσκευών.

Το Boulevard Drive-In, το τρίτο αυτοκίνητο στην περιοχή Kansas City, μπήκε στη σύγχρονη εποχή εγκαθιστώντας αυτό που ονομάζει τον πρώτο σούπερ καθαρό, 4κ ψηφιακό προβολέα στον κόσμο.

Δωρεάν υπαίθριο κινηματογράφο

Σε πιο ανεπίσημους χώρους, από πάρκα και χλοοτάπητες του ξενοδοχείου έως το Crown Center, οι καλοκαιρινοί κινηματογράφοι του Al Fresco εμφανίστηκαν σε όλο το μετρό του Kansas City. Είναι συνήθως ελεύθεροι και παίζουν ταινίες που είναι κλασικά ή απλά δεν είναι πρόσφατες κυκλοφορίες. Σχεδόν όλοι είναι φιλικοί προς την οικογένεια και οργανώνονται από δημόσιους φορείς ή μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Αισθάνεται λίγο σαν μια αναβίωση του υπαίθριου κινηματογράφου. Εάν οι drive-ins μπορούν να συνεχίσουν να μεταβαίνουν σε ψηφιακά και να βρουν έξυπνους τρόπους για να γίνουν οικονομικά υγιείς, θα μπορούσε να είναι.

Εδώ είναι τα εναπομείναντα θέατρα του Kansas City και τα λιγότερο επίσημα υπαίθρια αδέλφια τους. Σε κάθε περίπτωση, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες.