Στρείδια της Βιρτζίνιας (Περιφέρειες, Συγκομιδή, Φεστιβάλ & περισσότερα)

Τα επίπεδα αλατότητας του κόλπου Chesapeake και των μεγάλων παραποτάμων του είναι ιδανικά για τη διατήρηση εξαιρετικής γεύσης οστρακοειδών. Τα στρείδια της Βιρτζίνια διατίθενται σε εστιατόρια, αγορές θαλασσινών και καταστήματα λιανικής πώλησης στην περιοχή του Μεσαίου Ατλαντικού.

Όλα τα στρείδια που καλλιεργούνται στην ανατολική ακτή είναι του ίδιου είδους, που ονομάζεται Crassostrea Virginia. Τα στρείδια παίρνουν τη γεύση των υδάτων στα οποία συγκομίζονται. Με επτά διαφορετικά παράκτια ενδιαιτήματα, οι γεύσεις των στρειδιών της Βιρτζίνια κυμαίνονται από αλμυρό έως βουτυρώδες έως γλυκό.

Ορισμένοι από τους κολπίσκους στην ανατολική ακτή της Βιρτζίνια δεν απέχουν περισσότερο από ένα μίλι. Ωστόσο, τα στρείδια από κάθε περιοχή παίρνουν διαφορετικές αποχρώσεις σε γεύση, υφή και εμφάνιση.

Περιφέρειες Oyster στη Βιρτζίνια

Οι περιοχές στρείδι της Βιρτζίνιας εκτείνονται από το μήκος της ανατολικής ακτής της Βιρτζίνια , στον κόλπο Chesapeake, στα παράκτια ποτάμια και στην είσοδο του Lynnhaven της Virginia Beach. Τα παράκτια ύδατα περιλαμβάνουν μια σειρά από αλατότητες από χαμηλή αλατότητα 5-12pt, μέση αλατότητα 12-20ppt και υψηλή αλατότητα άνω των 20ppt.

  1. Παραλία
  2. Upper Bay Ανατολική ακτή
  3. Κάτω Ανατολική ακτή του κόλπου
  4. Upper Bay δυτική ακτή
  5. Μέση Bay δυτική ακτή
  6. Κάτω Βόρεια Δυτική ακτή
  7. Παραλία

Συγκομιδή ορνιθών

Ιστορικά, τα στρείδια καταναλώνονταν μόνο κατά τη διάρκεια των μηνών των οποίων τα ονόματα περιέχουν ένα "R". Η ποιότητα ήταν κακή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επειδή τα στρείδια είχαν μόλις τελειώσει την ωοτοκία. Η συγκομιδή ή η καλλιέργεια στρειδιών εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιώντας βελτιωμένες τεχνικές καλλιέργειας και ανθεκτικούς σε ασθένειες σπόρους στρειδιών.

Τα τριφλοειδή στρειδιά είναι αποστειρωμένα, αναπτύσσονται γρήγορα και μπορούν να συγκομιστούν καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Αναπτύσσονται σε κλωβούς ή σε ιδιωτικούς υφάλους με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο για να συμβαδίζουν με τη ζήτηση των καταναλωτών. Τα ύδατα και τα προϊόντα της Βιρτζίνια ρυθμίζονται από ομοσπονδιακές και κρατικές υπηρεσίες, όπως το FDA, το Υπουργείο Υγείας της Βιρτζίνια, το Υπουργείο Γεωργίας και Υπηρεσιών Καταναλωτή της Βιρτζίνια, το Τμήμα Περιβαλλοντικής Ποιότητας της Βιρτζίνια και η Επιτροπή Θαλάσσιων Πόρων της Βιρτζίνια.

Τρώγοντας Στρείδια

Τα στρείδια μπορούν να καταναλωθούν ωμά, στον ατμό, ψημένα και τηγανητά. Μπορούν επίσης να μαγειρευτούν σε στιφάδο. Τα ακατέργαστα στρείδια σερβίρονται συνήθως με χυμό λεμονιού, ξύδι ή κοκτέιλ. Όπως το καλό κρασί, τα ακατέργαστα στρείδια έχουν πολύπλοκες γεύσεις. Εάν τους τρώτε συχνά, θα μάθετε να διαφοροποιείτε τα στρείδια από διαφορετικές περιοχές και να γνωρίζετε ποιες προτιμάτε.

Δείτε περισσότερες από 50 συνταγές στρειδιών από τον οδηγό του About.com για Southern Food.

Ετήσια Φεστιβάλ Oyster στο Μέριλαντ και τη Βιρτζίνια