Ταξιδεύοντας στην χώρα του O'Keeffe - Η τέχνη, η γυναίκα και το τοπίο του Νέου Μεξικού

Δείτε το Νέο Μεξικό μέσω των ματιών του καλλιτέχνη

Η Γεωργία O'Keeffe είναι γνωστή για την αγάπη της για το Νέο Μεξικό όπως απεικονίζεται στην τέχνη της. Όπως θα μάθετε γι 'αυτήν, θα βρείτε τη Γεωργία O'Keeffe να είναι ένα συναρπαστικό πρόσωπο. Ήρθε στο Νέο Μεξικό το 1929 ως φιλοξενούμενος του Mabel Dodge Luhan, ο οποίος ήταν μέλος ενός τέχνης και λογοτεχνικού κύκλου στο Taos.

Αρχίζοντας στα μέσα της δεκαετίας του '30 έζησε και εργάστηκε στο σπίτι της στο Ghost Ranch. Το 1945 αγόρασε ένα δεύτερο σπίτι κάτω από το δρόμο στο Abiquiu.

Περπάτησε στην έρημο και ζωγράφισε τα τοπία του Νέου Μεξικού μέχρι την αποτυχημένη της όραση να την αναγκάσει να σταματήσει το 1984. Πέθανε, στη Σάντα Φε, το 1986.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Ghost Ranch, το οποίο είναι τώρα ένα κέντρο καταφύγιο, και το σπίτι της στο Abiquiu.

Αρχικά, επισκεφθείτε το μουσείο O'Keeffe στη Σάντα Φε

Για να αρχίσετε να καταλαβαίνετε τη σύνθετη ζωή και την προσωπικότητα της Γεωργίας O'Keeffe, είναι σημαντικό να κάνετε μια μικρή έρευνα. Μπορείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο για αυτήν, να δείτε μερικές ιστοσελίδες ή, κατά την επιλογή μου, να επισκεφθείτε το Μουσείο της Γεωργίας O'Keeffe στη Σάντα Φε.

Όταν επισκέφθηκα για πρώτη φορά το μουσείο, υπήρχε μια θαυμάσια έκθεση με τίτλο Georgia O'Keeffe, The Art of Identity. Ήταν μια έκθεση που περιελάμβανε τη φωτογραφία του O'Keeffe καθώς έζησε και δούλεψε με τις ζωγραφιές της. Η έκθεση καταγράφει τις διαχρονικές μεταβολές των φωτογραφιών του νεαρού O'Keeffe στη δεκαετία του 1910 και τελειώνει με τις εικόνες του O'Keeffe του 1970 της Andy Warhol όταν ήταν καθιερωμένη στον κόσμο της τέχνης.



Αυτή η εικαστική ιστορία επίσης με βοήθησε να καταλάβω πώς ο O'Keeffe, ένας αρκετά εσωστρεφής άνθρωπος, έγινε τόσο γνωστός. Ήταν μέσω της σχέσης της με τον Alfred Stieglitz, των οποίων οι φωτογραφίες του O'Keeffe εμφανίζονται στην έκθεση, ότι έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο. Ο Stieglitz ήταν 54 ετών όταν η Γεωργία έφτασε στη Νέα Υόρκη, 23 χρόνια πριν.

Ο Stieglitz ήταν ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της Γεωργίας. Διοργάνωσε συναυλίες και πούλησε τα έργα της, μεταφέροντας την δουλειά της στη σφαίρα της εξαιρετικά συλλεκτικής τέχνης.

Μετά το θάνατο του Steiglitz το 1946, ο O'Keeffe μετακόμισε μόνιμα στο αγαπημένο του Νέο Μεξικό όπου απολάμβανε τον ήλιο, το ξέφρενο κλίμα και την εκπληκτική ομορφιά του τοπίου.

Γι 'αυτό προτείνουμε να ξεκινήσετε την εξερεύνηση της χώρας O'Keeffe με μια επίσκεψη στο Μουσείο O'Keeffe. Τα εκθέματα αλλάζουν πάντα. Το μουσείο φροντίζει για το 50% των έργων τέχνης O'Keeffe και τα περιστρέφει για προβολή. Το μουσειακό κατάστημα έχει σπουδαία βιβλία για το O'Keeffe, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε την εξερεύνηση της ζωής αυτού του συναρπαστικού καλλιτέχνη.

Ghost Ranch - Μείνετε στην χώρα O'Keeffe - Περιηγηθείτε στο Ranch

Πήγαμε από τη Σάντα Φε στο Ghost Ranch στο Abiquiu. Είναι μόνο 70 μίλια από το αεροδρόμιο του Albuquerque, αλλά θα νιώσετε όπως είστε έξω στην ύπαιθρο.

Είναι όμορφη εκεί και θα δούμε σύντομα γιατί ο O'Keeffe αγαπούσε το βόρειο Νέο Μεξικό. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν κατείχε ποτέ το ράντσο, αλλά έφτασε να αγοράσει ένα μικρό σπίτι από την Arthur Pack εκεί.

Μπορείτε να πάρετε μια ξενάγηση στο ράντσο με έναν οδηγό ο οποίος θα σας ενημερώσει για το O'Keeffe και θα σταματήσει σε μέρη όπου ζωγράφισε. Θα απολαύσετε τη σύγκριση του σημερινού τοπίου με τις εκτυπώσεις των έργων της, που κράτησε ο οδηγός σας.

Αγάπησα μερικά από τα ανέκδοτα πως ο O'Keeffe θα ανέβαινε σε μια σκάλα στην οροφή του σπιτιού για να κερδίσει μια καλύτερη προοπτική στη γη, το ηλιοβασίλεμα και τον ωραιότατο ουρανό (το έκαμε καλά στην δεκαετία του '80!). Περισσότερα στο Ghost Ranch και στο O'Keeffe Tours .

Επισκεφτείτε το σπίτι του O'Keeffe στο Abiquiu

Μόνο μέσω της επίσκεψης σε αυτό το πανέμορφο σπίτι και στούντιο στο χωριό Abiquiu, ήρθα να αισθάνομαι ότι ήμουν εξοικειωμένος με τη Γεωργία O'Keeffe. Το σπίτι, που τώρα ανήκει στο Ίδρυμα Μουσείου O'Keeffe, έχει μείνει όπως ήταν όταν ο O'Keeffe έζησε και εργάστηκε εκεί.

O'Keeffe αγόρασε την ιδιοκτησία Abiquiu από τη Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή της Σάντα Φε το 1945. Το Abiquiu είναι ένα απλό μικρό χωριό που εγκαταστάθηκε στη δεκαετία του 1740. Η πλατεία διατηρεί τη γεύση των ισπανικών οικισμών στο Νέο Κόσμο. Υπάρχει μια απλή εκκλησία που μπορείτε να περιηγηθείτε με έναν οδηγό.



Οι εκδρομές στο σπίτι και το στούντιο O'Keeffe είναι περιορισμένες και μπορούν να οργανωθούν μέσω του Μουσείου O'Keeffe .

Σας συνιστώ να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας στο Νέο Μεξικό για να μπορέσετε να επισκεφτείτε αυτό το πολύ σημαντικό Νοτιοδυτικό site τέχνης. Θα αφήσετε με ένα θαυμαστικό θαυμασμό και επιθυμία να γνωρίσετε καλύτερα την γυναίκα που έγινε ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Περισσότερα για περιήγηση στο σπίτι του O'Keeffe στο Abiquiu .