Επισκέπτης Zuni Pueblo, Νέο Μεξικό

Ζούνι Πολιτισμός, Παραδόσεις και Τέχνη

Η ομορφιά του Zuni Pueblo στο Νέο Μεξικό είναι ότι είναι μια πολιτιστικά άθικτη ιθαγενής αμερικανική κράτηση. Οι άνθρωποι ζουν στο Zuni όπως έχουν για γενιές. Αν θέλετε να επισκεφθείτε το Zuni ως μέρος των διακοπών σας στο Νέο Μεξικό, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε ευλάβεια και σεβασμό για τον πολιτισμό και την ιστορία, καθώς και για την ομορφιά της γης.

Ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά στον προγραμματισμό της επίσκεψής σας στο Zuni Pueblo.

Πριν φύγεις

Το Zuni Pueblo δημοσίευσε μια έκδοση, "Experience Zuni", η οποία είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο ή καλώντας το 505-782-7238.

Αξίζει να το διαβάσετε πριν από την επίσκεψή σας. Ο Zuni Pueblo έχει επίσης έναν ενημερωτικό ιστότοπο που εξηγεί για το Zuni, μοιράζεται αυτό που θα δεις και δίνει συμβουλές για το πώς να είσαι σεβαστός επισκέπτης.

Βρείτε Zuni Pueblo

Εάν είστε στην περιοχή Gallup ή Albuquerque, μια επίσκεψη στο Zuni Pueblo μπορεί να μην είναι μακριά για σας. Μπορείτε να φτάσετε στο Zuni από το I-40 ακολουθώντας τη διαδρομή 602 νότια από το Gallup και στη συνέχεια στρίβοντας δυτικά στη διαδρομή 53. Μπορείτε επίσης να πάρετε τη γραφική διαδρομή από το I-40 και το Route 53 κοντά στο Grants, περνώντας το Εθνικό Μνημείο El Malpais ηφαιστειακή ροή) και από το Εθνικό Μνημείο του El Morro. Το El Morro είναι ένα επιβλητικό βράχο από ψαμμίτη. Οι ισπανοί και οι αμερικανοί ταξιδιώτες ξαπλώνουν και χαράζουν τις υπογραφές, τις ημερομηνίες και τα μηνύματά τους για εκατοντάδες χρόνια. Το Εθνικό Μνημείο El Morro προστατεύει περισσότερες από 2.000 επιγραφές και πετρογύφια, καθώς και τα ερείπια Puebloan των Προγόνων.

Στο Zuni Pueblo

Όταν φτάσετε στο Zuni , φροντίστε και σταματήστε από το κέντρο επισκεπτών πριν ξεκινήσετε την επίσκεψή σας στο Zuni Pueblo για να πάρετε τον προσανατολισμό και τις τρέχουσες πληροφορίες.

Το προσωπικό εκεί μπορεί να σας δώσει άδειες φωτογραφίας, αν χρειαστεί, και να μοιραστεί μαζί σας καίρια μέρη για να επισκεφτείτε.

Οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ της επίσκεψης του Zuni και της επίσκεψης σε άλλα τουριστικά αξιοθέ

Κάντε μια περιήγηση προσανατολισμού

Κάντε μια περιήγηση με ξεναγό για να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας στο Zuni. Ζητήστε από το κέντρο επισκεπτών για τις περιηγήσεις.

Υπάρχουν τρεις τύποι περιηγήσεων που προσφέρονται:

Κορυφαία πράγματα που πρέπει να δείτε στο Zuni

Πού να φάτε στο Zuni

Το Zuni διαθέτει ένα δημοφιλές εστιατόριο πίτσας που βρίσκεται ακριβώς στην εθνική οδό 53 μόλις εισέλθετε στην πόλη από το Gallup. Το Chu Chu's είναι ανοιχτό επτά ημέρες την εβδομάδα, συνήθως από τις 11 π.μ. έως τις 10 το βράδυ. Είναι γνωστό για την πίτσα και τα υπολείμματα του αλλά και σερβίρει σαλάτα και μεξικάνικο φαγητό. Το φαγητό είναι καλό, τα περίπτερα είναι άνετα και πάνω απ 'όλα, έχετε υπέροχη θέα στη Dowa Yalanne ή στο Corn Mesa. Το εστιατόριο είναι το Zuni που ανήκει και λειτουργεί.

Η ώρα είναι τώρα

Ένα μαγικό μέρος της επίσκεψης του Zuni είναι ότι είναι φαινομενικά άθικτο από την ώρα. Σημαντικές θρησκευτικές τελετές συνεχίζονται από χρόνο σε χρόνο και οι οικογένειες περνούν από τη γλώσσα και την παράδοση. Επισκεφθείτε το Zuni και μάθετε από τους τρόπους των πρεσβυτέρων. Βυθιστείτε στον πολιτισμό και την ομορφιά της περιοχής, έστω και για την ημέρα.