Επισκεφθείτε το χωριό Tijeras, Νέο Μεξικό

Το χωριό Tijeras ("ψαλίδι" στα ισπανικά) βρίσκεται ακριβώς ανατολικά του Albuquerque και κάθεται στο φαράγγι Tijeras, το οποίο χωρίζει τις οροσειρές Sandia και Manzano. Η οδήγηση έξω στο Tijeras για ένα σαββατοκύριακο ή απλά για μια απόδραση δεν είναι ασυνήθιστη, και υπάρχουν πολλά ελκυστικά. Τα βουνά του Tijeras διαθέτουν διάφορους χώρους αναψυχής, όπως το Peak Cedro, όπου η πεζοπορία, η ποδηλασία και το κάμπινγκ την καθιστούν έναν ενιαίο προορισμό για πολλούς.

Tijeras είναι μια κοινότητα υπνοδωματίων του Albuquerque, με ένα μικρό πληθυσμό περίπου 250. Βρίσκεται στο νότιο άκρο του Τυρκουάζ Trail , και δεν απέχει πολύ από τη Μαδρίτη , Tinkertown , και Sandia Crest.

Μερικά από τα διασκεδαστικά πράγματα που πρέπει να δείτε στο δρόμο προς Tijeras, ή Tijeras, ή περιλαμβάνουν:

Η μουσική οδό

Το 2014, το National Geographic Channel πλήρωσε ένα τμήμα της διαδρομής 66 στο Tijeras για να γίνει ένας δρόμος τραγουδιού. Η σειρά Crowd Control της σειράς National Geographic Channel δημιουργεί πειράματα διασκέδασης για να αλλάξει την κοινωνική συμπεριφορά. Οι μόνιμες ραβδώσεις ταινιών κατά μήκος της διαδρομής 66 παίζουν "America the Beautiful" όταν οδηγούνται πάνω από 45 μίλια / ώρα Ο στόχος του δρόμου είναι να βοηθήσει τους οδηγούς να μείνουν εστιασμένοι στο δρόμο. Ο δρόμος, στο 364 Highway 66 East, κοντά στα Tijeras, κατασκευάστηκε με μεταλλικές πλάκες τοποθετημένες στο πεζοδρόμιο που καλύφθηκαν με ασφάλτινες και στη συνέχεια με λωρίδες. Εκείνοι που οδηγούν πάνω από αυτό πηγαίνοντας 45 μπορούν να ακούσουν το δρόμο "τραγουδούν". Υπάρχουν μόνο λίγοι δρόμοι τραγουδιών στον κόσμο.

Ο δρόμος τραγουδιού κάνει πολύ διασκεδαστική την οδήγηση από το Albuquerque στην Tijeras.

Αρχαιολογικός χώρος Tijeras Pueblo

Ο Αρχαιολογικός Χώρος Tijeras Pueblo διαθέτει ένα μουσείο και μια ερμηνεία για τους ανθρώπους που ζούσαν στο Tijeras Pueblo από το 1313-1425. Τα απομεινάρια των κτιρίων αυτών των ανθρώπων που μιλάνε Tiwa είναι έξω από όπου τα μονοπάτια επιτρέπουν στους επισκέπτες να πάρουν μια αίσθηση του τόπου.

Το pueblo θεωρείται ένας προγονικός τόπος από μερικές από τις οικογένειες του Isleta Pueblo. Το μουσείο περιέχει αρχαιολογικά ευρήματα, όπως κεραμικά και άλλα αντικείμενα που βοήθησαν τους ερευνητές να καταρτίσουν μια εικόνα για το πόσο ζωντανό ήταν αυτό για αυτό το pueblo εδώ και πολύ καιρό.

Tijeras υπαίθρια αγορά τέχνης

Η αγορά ανοιχτών τεχνών Tijeras βρίσκεται σε μια σκιερή τοποθεσία, 7 μίλια ανατολικά του Albuquerque, στο Tijeras. Πάνω από 40 θάλαμοι πωλητών εγκαθίστανται και πωλούν τέχνες και βιοτεχνίες στην αγορά, η οποία βρίσκεται στην παλιά διαδρομή 66, δυτικά της εθνικής οδού 337 (488 East Highway 33). Η αγορά είναι ανοιχτή τα Σάββατα από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ. για πολλά χρόνια. Απολαύστε τις τέχνες, τη βιοτεχνία, τη ζωντανή μουσική και το φαγητό καθώς και τους ανθρώπους.

Big Block Αναρρίχηση

Η αναρρίχηση σε βράχο είναι ένα δημοφιλές χόμπι στο Albuquerque και όσοι απολαμβάνουν να μάθουν πώς να ανεβαίνουν στο γυμναστήριο αναρρίχησης Stone Age γυρίζουν σύντομα το δρόμο τους στα βουνά Sandia για να ανέβουν εκεί. Αλλά υπάρχει μια αναρριχητική περιοχή ακριβώς ανατολικά και νότια του Albuquerque στο Tijeras, στην περιοχή Big Rock Climbing Area. Η περιοχή αναρρίχησης είναι μέρος της αμερικανικής δασικής υπηρεσίας. Πάρτε I-40 ανατολικά και πάρτε την έξοδο 175 σε Tijeras. Πηγαίνετε νότια στον αυτοκινητόδρομο 337 για περίπου 8,5 μίλια. Μεταξύ των μαρκαδόρων 25 και 24, υπάρχει χώρος στάθμευσης στη νότια πλευρά του δρόμου δίπλα σε μια κοπή δρόμου.

Περπατήστε στο δρόμο και στην κοιλάδα, θα δείτε το μεγάλο μπλοκ και το τείχος. Ακολουθήστε το μονοπάτι κάτω από περίπου 100 μέτρα, διασχίζοντας ένα ρέμα. Ο βράχος είναι ανοικτός όλο το χρόνο και δεν υπάρχουν τέλη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει νερό. Δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις τουαλέτας.

Φαράγγι Carolino

Το Tijeras βρίσκεται στα βουνά και το φαράγγι Carolino βρίσκεται ακριβώς νότια του I-40 στην εθνική οδό NM 337. Εάν οδηγείτε από το Albuquerque, πάρτε την έξοδο 175 και πηγαίνετε νότια στο 337. Λίγο πιο κάτω από 10 μίλια νότια υπάρχουν πινακίδες που σας κατευθύνουν στις εγκαταστάσεις του φαραγγιού . Το φαράγγι Carolino είναι ένας μεγάλος χώρος συγκέντρωσης για οικογενειακές πικνίκ. Υπάρχει ένα ασφαλτοστρωμένο μονοπάτι πεζοπορίας που είναι προσβάσιμο από αναπηρικά καροτσάκια. Υπάρχουν δύο μεγάλα καταφύγια πικνίκ με ηλεκτρικές εξόδους, έτσι μπορούν να γίνουν μεγάλες συγκεντρώσεις μέχρι 250 ατόμων. Απλά φροντίστε να κάνετε κράτηση. Υπάρχουν επίσης μικρές περιοχές με πικνίκ, με σχάρες με κάρβουνο και πυρκαγιά.

Οι εγκαταστάσεις φαραγγιών περιλαμβάνουν σχοινιά tetherball, πετάλια και εγκαταστάσεις βόλεϊ. το πανέμορφο ορεινό δάσος αποτελείται από πεύκα, πεπόνια, αρκεύθου, βελανιδιές και yucca. Το φαράγγι του Carolino είναι μέρος της σειράς East Mountain Open Space των πάρκων και των χώρων.