Ανατρέφοντας σε εστιατόρια στο Μεξικό

Πόσο πρέπει να συμβουλεύεστε εστιατόρια στο Μεξικό; Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να πληρώσετε περίπου 15 τοις εκατό για καλή εξυπηρέτηση σε ένα εστιατόριο.

Η ανατροπή αναμένεται στο Μεξικό. Ο κατώτατος μισθός που επιβάλλεται από την κυβέρνηση του Μεξικού είναι ένας από τους χαμηλότερους στη Λατινική Αμερική με 67,29 πέσος ημερησίως (περίπου $ 5,00 δολάρια την ημέρα). Λόγω αυτού του χαμηλού κατώτατου μισθού, η απόρριψη είναι αποδεκτός κανόνας στη χώρα. Συμβουλές θα πρέπει να δίνονται σε όλους από το βενζινάδικο που συνοδεύει το πλυντήριο παρμπρίζ σε αχθοφόρους και σερβιτόρους.

Νόμισμα ανατροπής: Σε τουριστικές περιοχές, μπορείτε είτε να κάνετε άκρη σε αμερικάνικα δολάρια είτε σε πέσος, αν και προτιμάτε τα μεξικάνικα πέσα. Εάν συμβουλεύεστε τα δολάρια, συμβουλεύεστε μόνο τους λογαριασμούς και δεν αλλάζετε, επειδή το casa de cambio (αλλαγή τράπεζας) δεν θα εκδώσει πεσούς για αμερικανική αλλαγή. Σε μη τουριστικές περιοχές, άκρη μόνο σε pesos επειδή το κοντινότερο casa de cambio μπορεί να είναι πολλά μίλια μακριά.

Ζητώντας το νομοσχέδιο: Στο Μεξικό, θεωρείται αγενής για έναν σερβιτόρο να φέρει το λογαριασμό πριν το ζητήσει ο πελάτης. Ο σερβιτόρος θα φέρει φαγητό και θα σας αφήσει να απολαύσετε χαλαρά το γεύμα σας. Αφού τελειώσετε, πρέπει να ζητήσετε la cuenta (το νομοσχέδιο) ή να κάνετε ένα χέρι σήμα σαν να γράφετε μια επιταγή.

Πόσο συμβουλές

All Inclusive Resorts: Παρόλο που πολλά all inclusive θέρετρα έχουν δηλωμένη πολιτική "no tipping", η απόρριψη είναι πολύ συχνή σε αυτά τα θέρετρα. Αν σκοπεύετε να συμβουλή, φέρτε μαζί μικρό νόμισμα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως λογαριασμούς $ 1 ή $ 5.

Σε γενικές γραμμές, τα $ 100 θα πρέπει να επαρκούν για συμβουλές για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών : Σε εστιατόρια υψηλής ποιότητας, θα πρέπει να αφήσετε μεταξύ 15% και 20% του γεύματος. Πολλά εστιατόρια περιλαμβάνουν ένα 16% IVA ("Impuesto al Valor Agregado") ή ομοσπονδιακός φόρος προστιθέμενης αξίας? για να διευκολύνετε τη ζωή σας, θα μπορούσατε απλά να ταιριάξετε το IVA για την άκρη σας.

Περιστασιακά, εάν έχετε μια μεγάλη ομάδα, οι συμβουλές εστιατορίου θα συμπεριληφθούν στον λογαριασμό. Ελέγχετε πάντα το λογαριασμό για να δείτε εάν περιλαμβάνεται η υπηρεσία ή αν το εστιατόριο έχει κάνει λάθη στον υπολογισμό.

Περιστασιακά εστιατόρια ( fondas ή cocinas economicas ): Είναι ωραίο να στρογγυλάμε λίγο και να αφήνουμε γύρω στο 5% σε αυτά τα εστιατόρια, αν και η ανατροπή δεν είναι απαραίτητη στο fondas.

Τραπέζια τροφίμων: Δεν είναι συνηθισμένο να αφήνετε μια άκρη σε μια στάμνα τροφίμων, αλλά θα μπορούσατε να αφήσετε λίγα πέσος για να δείξετε ιδιαίτερη εκτίμηση για το φαγητό ή τον μάγειρα.

Μπαρ: Αφήστε περίπου $ 1 έως $ 2 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών ανά ποτό για τον μπάρμαν σας, ή, αν τρέχετε μια καρτέλα, αφήστε περίπου το 15 έως 20% του συνολικού λογαριασμού.