Πίνοντας στην Ταϊλάνδη

Μπύρα, ρομ, εθιμοτυπία κατανάλωσης ποτών και πώς να πείτε ευχαρίστηση στην Ταϊλάνδη

Το ποτό στην Ταϊλάνδη είναι συνήθως μια ξεχωριστή περίσταση γεμάτη γέλια, φαγητό και φιλικές χειρονομίες.

Δεν εκπλήσσει, τα ζεύγη μπύρας της Ταϊλάνδης πολύ καλά με πικάντικα πιάτα και τροπική υγρασία. Το τοπικό ρούμι γιορτάζεται από ανθρώπους της Ταϊλάνδης και ταξιδιώτες που εκτιμούν την τιμή.

Οι περιόδους κατανάλωσης ποτών στην Ταϊλάνδη είναι σίγουρα σανούκ (διασκέδαση), αλλά συχνά πηγαίνουν αργά - να είναι προετοιμασμένοι και να ξέρουν πώς να επιβιώσουν!

Πίνοντας τον "Ταϊλανδικό" τρόπο

Αντί να παραγγέλνετε μεμονωμένα κοκτέιλ, οι ομάδες των Ταϊλαντών συχνά προτιμούν να παραγγείλουν ένα μπουκάλι από αλκοολούχα ποτά. Έπειτα παραγγέλνεται ένας κουβάς πάγου και μερικοί προαιρετικοί αναμικτήρες και τοποθετούνται στο τραπέζι.

Οι δημοφιλείς αναμικτήρες είναι ανθρακούχο νερό και οπτάνθρακας. Το προσωπικό θα αντικαταστήσει τον κάδο πάγου πολλές φορές καθώς λιώνει καθόλη τη διάρκεια του βράδυ. Ο πάγος προστίθεται ακόμη και σε ποτήρια μπύρας για την καταπολέμηση του καυτού, κολλώδους καιρού.

Συμβουλή: Η τοποθέτηση πάγου στο ποτήρι του καθενός όταν ξεκινήσετε πρώτα είναι μια πολύ ευγενική χειρονομία.

Με την κατανάλωση από κοινού, κάθε άτομο μπορεί να ελέγξει τη δύναμη και τη γεύση των αυτομεικτών κοκτέιλ τους, αποφεύγοντας έτσι τυχόν πιθανά σενάρια απώλειας προσώπου .

Ετικέτα ποτών στην Ταϊλάνδη

Η εθιμοτυπική κατανάλωση στην Ταϊλάνδη είναι πολύ λιγότερο άκαμπτη από αυτή της Κίνας ή της Ιαπωνίας , αλλά ισχύουν ορισμένοι κανόνες για το καθεστώς και το «πρόσωπο με το πρόσωπο».

Το να ρίχνεις ένα ποτό για κάποιον άλλο είναι μια ωραία χειρονομία. Κορυφή από τα γυαλιά των ανθρώπων γύρω σας αν γεμίσετε το δικό σας. Οι πιθανότητες είναι, εάν κάποιος στο τραπέζι δεν φτάσει σε αυτό, το προσωπικό του μπαρ ή του εστιατορίου θα συνεχίσει να ξεκινάει από το ποτό σας κάθε φορά που πέφτει κάτω από τη μέση - μην αποστραγγίζετε το γυαλί σας αν δεν θέλετε να ξαναγεμίσετε!

Αν βρείτε τον εαυτό σας ως τον προσκεκλημένο, πιθανότατα αναμένετε να καθίσετε στο μέσο του τραπεζιού και όχι στο κεφάλι. Ο προσκεκλημένος τιμής είναι επίσης συνήθως αναμένεται να δώσει ένα τοστ σε κάποιο σημείο. Οι τοστ συχνά δίνονται σε όλη τη διάρκεια μιας συνεδρίας κατανάλωσης αλκοόλ, όχι μόνο στην αρχή.

Όταν κουνώνετε γυαλιά με κάποιον, λάβετε υπόψη την ηλικία και την κατάσταση.

Εάν κάποιος είναι ο ανώτερος ή ανώτερος υπάλληλός σας, κρατήστε το γυαλί ελαφρώς χαμηλότερο και χαμηλώστε χαμηλά το δικό του.

Πώς να πείτε ευχαρίστηση στην Ταϊλάνδη

Η πιο εύκολη τοστ και ο τρόπος να πείτε "cheers" στα ταϊλανδέζικα είναι απλά να σηκώσετε το ποτήρι σας (αλλά όχι πολύ ψηλά) και να προσφέρετε ένα χαμογελαστό τσάι gaow (γυαλιά αφής).

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να πούμε ευθυμία στην Ταϊλάνδη. Αυτός ο κατάλογος μεταγλωττίζεται κατά προσέγγιση με τον τρόπο που εκφράζονται:

Άλλα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ποτό στην Ταϊλάνδη

Μπύρα στην Ταϊλάνδη

Οι ανοιχτοί, μεσαίου μεγέθους μπύρες είναι η προφανής επιλογή για την εξισορρόπηση του καψίματος από αυτά τα φημισμένα πικάντικα πιάτα. Lagers είναι το όνομα του παιχνιδιού στην Ταϊλάνδη, και υπάρχουν τρεις πολύ δημοφιλείς τοπικές επιλογές:

Η δημοτικότητα του Chang Classic ακολουθείται από Chang Export (ABV 5%), Chang Draft (ABV 5%) και Chang Light (ABV 4,2%).

Πολλές άλλες μπύρες παρασκευάζονται ή διατίθενται άμεσα στην Ταϊλάνδη, κυρίως Heineken, Carlsberg, San Miguel και Tiger. Η μπύρα συχνά πίνεται με πάγο.

Ποτά Ποτά στην Ταϊλάνδη

Οι ταϊλανδικοί κάδοι ξεκίνησαν ως ένας τρόπος για τους backpackers να μεταφέρουν πολύ αλκοόλ κατά τη διάρκεια των νησιωτικών πάρτι, όπως το πλήρες φεγγάρι Κόμμα , αλλά τώρα γιορτάζεται σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία .

Θα βρείτε αυτά τα πολύχρωμα, πλαστικά sandbuckets γεμάτα με ποτό και μια χούφτα καλαμάκια (πιθανώς για την κοινή χρήση) από το Vang Vieng στο Λάος μέχρι τα Perhentian Islands στη Μαλαισία . Πλαστικά ποτά κουβά μπορεί λίγο πολύ να βρεθεί οπουδήποτε κατά μήκος του μονοπατιού bancana pancake όπου οι backpackers θέλουν να πάρουν μέρος.

Η ιδέα πίσω από τα ποτά του κουβά είναι υγιής: ένας πίνακας ταξιδιώτων μπορεί να μοιράζεται ένα, ο καθένας παίρνει ένα άχυρο και η κοινωνικοποίηση έρχεται εύκολα -ιδίως καθώς ο τοπικός Redbull αρχίζει να δουλεύει τη μαγεία του. Με ένα μεγάλο όγκο αλκοόλ που καλύπτεται από γλυκά μίξερ και καφεΐνη, πολλοί ταξιδιώτες έχουν ανακαλύψει τον σκληρό τρόπο ότι οι κάδοι υποτίθεται ότι πρέπει να μοιράζονται μάλλον παρά να καταναλώνονται μόνοι τους.

Το αρχικό ποτό "Thai Bucket" αποτελείται από ένα ολόκληρο μικρό μπουκάλι (300 ml) Sangsom ή κάποιο άλλο τοπικό ρούμι, Thai Redbull και Coke. Τώρα, ποτά κουβά είναι διαθέσιμα με οποιονδήποτε συνδυασμό από οινοπνευματώδη και μίξερ.

Σε μέρη όπως η Khao San Road στην Μπανγκόκ , οι τιμές για κουβάδες φθάνουν φθηνότερες - μερικές φορές US $ 5 ή λιγότερο! Αναπόφευκτα, αυτές οι συμφωνίες που φαίνονται πολύ καλές για να είναι αλήθεια είναι στην πραγματικότητα? οι κάδοι συχνά αποδεικνύονται περισσότερο ζάχαρη και καφεΐνη από το αλκοόλ.

Thai Redbull

Το Redbull προέρχεται από την Ταϊλάνδη. το τοπικό υλικό που πωλείται σε μικρές γυάλινες φιάλες φημολογείται ότι είναι ισχυρότερο και πιο αποτελεσματικό από το Redbull που πωλείται από δοχεία στη Δύση. Το Thai Redbull περιέχει μια διαφορετική φόρμουλα, έχει περισσότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη και έχει πιο γλυκιά γεύση. Σε αντίθεση με την Redbull που πωλείται στις δυτικές χώρες, η Thai Redbull δεν είναι ανθρακούχα.

Χωρίς την ενανθράκωση, αυτά τα συμπαγή, γυάλινα μπουκάλια του Redbull είναι απίστευτα εύκολο να μειωθούν σε ένα gulp-αλλά να είστε προσεκτικοί για το πόσο καταναλώνετε! Το Shark και το M150 είναι ανταγωνιστικά ενεργειακά ποτά που μερικές φορές υποκαθιστούν το Redbull.

Κακά πνεύματα

Το τοπικό πνεύμα επιλογής είναι το Sangsom, ένα δημοφιλές ρούμι, με ένα ABV 40%. Αν και το Sangsom αναφέρεται συχνά ως ουίσκι, παρασκευάζεται από ζαχαροκάλαμο και παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια, χαρακτηρίζοντάς το ως ρούμι.

Το Hong Thong και το Mekhong είναι δύο άλλα δημοφιλή καφέ πνεύματα που είναι φθηνότερες προσφορές από την Thai Beverage, οι κατασκευαστές του Sangsom.

Το τοπικό Moonshine

Πολύ κάθε τόπος στην Ασία έχει ένα φτηνό, τοπικό ουίσκι φτιαγμένο από ζύμωση ρυζιού - και η Ταϊλάνδη είναι περίφημο.

Δημοφιλή με τους χωρικούς και όσους εκτιμούν ένα φτηνό ποτό, ο lao khao είναι φτιαγμένος από κολλώδες ρύζι. Η ισχύς ποικίλλει ανάλογα με όποιον το έκανε. Μπορούν να διατεθούν εμπορικά εμφιαλωμένες ποικιλίες, αλλά πολλά χωριά παρασκευάζουν τις δικές τους παρασκευές. Οι ντόπιοι συχνά απολαμβάνουν να παρακολουθούν έναν αγώνα αγώνων (ξένων) για να χειριστούν έναν πυροβολισμό του lao khao!

Πωλήσεις αλκοόλ στην Ταϊλάνδη

Με ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα κατανάλωσης και οδήγησης στον κόσμο, η Ταϊλάνδη ασκεί αυξανόμενη πίεση στις πωλήσεις οινοπνευματωδών και τη λογοδοσία σε ολόκληρη τη χώρα. Μεμονωμένες επαρχίες όπως το Τσιάνγκ Μάι έχουν ενισχύσει τους περιορισμούς σε σχέση με τις εθνικές απαιτήσεις. Το 2006, η νόμιμη ηλικία κατανάλωσης αυξήθηκε σε 20 έτη, μία από τις πιο αυστηρές στην περιοχή.

Οι χρόνοι κλεισίματος των φραγμών καθορίζονται τα μεσάνυχτα σε πολλά μέρη σε ολόκληρη την Ταϊλάνδη, αν και η επιβολή συχνά εξαρτάται από την ιδιοτροπία του μπαρ και εάν κάποια "πρόστιμα" καταβληθούν στην τοπική αστυνομία εκείνη τη νύχτα.

Τα ελάχιστα, όπως το 7-Eleven επιτρέπεται να πωλούν νόμιμα αλκοόλ από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και στη συνέχεια από τις 5 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα. Τα εταιρικά μίνιμαρτ και τα παντοπωλεία συμμορφώνονται στενά με αυτές τις επίσημες ώρες, ωστόσο, τα ανεξάρτητα καταστήματα και οι πωλητές συνήθως συνεχίζουν να πωλούν ήσυχα αλκοόλ.

Οι πωλήσεις αλκοόλ απαγορεύονται κατά τις επαρχιακές και εθνικές εκλογές, τις βουδιστικές αργίες και ορισμένες δημόσιες αργίες όπως τα γενέθλια του βασιλιά . Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, μόνο ένα γενναίο λίγα μπαρ και εστιατόρια θα πωλούν αλκοόλ. Πολλές βουδιστικές διακοπές συμβαίνουν καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, συχνά συμπίπτοντας με τα γεμάτα φεγγάρια, με αποτέλεσμα οι ημερομηνίες για το Κόμμα της Πανσέληνος στο Koh Phangan να αλλάξουν σε μια ή δύο μέρες.

Πού να αγοράσετε κρασί στην Ταϊλάνδη

Δεν θα βρείτε κρασί προς πώληση σε πολλά μέρη έξω από καταστήματα αλκοολούχων ποτών σε μεγάλες πόλεις και megasized σούπερ μάρκετ που συχνά εξυπηρετούν τους δυτικούς expats. Μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όπως Tops, Rimping, και Big C έχουν συχνά τη μεγαλύτερη επιλογή εισαγόμενων οίνων.

Η Ταϊλάνδη έχει τρεις ακμάζουσες περιοχές του κρασιού που κερδίζουν βραδέως διεθνή αποδοχή. Το οινοποιείο Siam βρίσκεται περίπου μια ώρα νότια της Μπανγκόκ και είναι διάσημο για τους επιπλέους αμπελώνες στο δέλτα του ποταμού Chao Phraya. Εκδρομές είναι διαθέσιμες στους αμπελώνες του Εθνικού Πάρκου Khao Yai και αναπτύσσεται μια σκηνή κρασιού στη βορειοανατολική γωνία της Ταϊλάνδης κοντά στα σύνορα με το Λάος.