Ένας geek στην Ταϊλάνδη - κριτική βιβλίου

Ένα ταξιδιωτικό οδηγό για την ταϊλανδική ψυχή

Όπως λέει η Jody Houton, η μετατροπή του σε expat στην Ταϊλάνδη ήταν εντελώς τυχαία. Ο Χούτον επισκέφθηκε το Πουκέτ για να αποσυμπιεστεί από ένα κουραστικό διάλειμμα που διδάσκει αγγλικά στη Νότια Κορέα. "Καθώς καθόμουν στην άμμο στην παραλία Κάτα ... ότι η φασαρία και το θόρυβο και το πρόβλημα του τελευταίου μου χρόνου στην Κορέα άρχισαν να νιώθουν σαν χρόνια, όχι και μόνο μέρες μακριά», εξηγεί στο βιβλίο.

Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Houton είχε παραιτηθεί από τους «θλιβερτικούς δρόμους του Μάντσεστερ » για μια συνεχιζόμενη σταδιοδρομία στην Μπανγκόκ.

"Ήρθα για διακοπές και έμεινα για τον χαλαρό τρόπο ζωής", γράφει. «Υπήρξαν στιγμές που ήθελα να κουνήσω τα μαλλιά μου με τον« ταϊλανδικό »τρόπο να κάνουμε πράγματα, αλλά ο θυμός και η δυσπιστία πάντα περνούν και μένω, με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και ένα πιστόλι με νερό για Songkran στο ντουλάπι μου. "

Η αυτοπειθαρχική εισαγωγή του Houton μας θέτει για το υπόλοιπο του γοητευτικού "οδηγού του geek" στην υιοθετημένη χώρα του. Ο συγγραφέας χτυπά μια παράξενη ισορροπία: ζωγραφίζοντας ένα στενό πορτρέτο της Ταϊλάνδης για τους ξένους, ο Χουτόν συνδυάζει ένα υγιές σεβασμό για το θέμα με μια άγρια ​​απόσπαση.

Φιλική μορφή σε περιοδικό στυλ

Αποτελείται από εντυπωσιακά, πνευματικά δοκίμια σε πολλά θέματα - και γεμάτα με όμορφες (μερικές φορές παράξενες) εικόνες - Ένας Geek στην Ταϊλάνδη φαίνεται να γίνεται διάβασμα σε σύντομες εκρήξεις. Η έξυπνη μορφή του περιοδικού στυλ του βιβλίου επιτρέπει στον Houton να σκάψει βαθιά μέσα στις λεπτομέρειες χωρίς να συντρίψει τον αναγνώστη.

Θα πετάξετε από ένα θέμα σε άλλο πριν το ξέρτε. Ladyboys. Η ιεραρχική κοινωνία της Ταϊλάνδης. Η διχοτόμηση της ταϊλανδικής ποπ κουλτούρας, τόσο ταϊλανδικά όσο και πολύ δανεισμένα από το εξωτερικό. Ένας εξηγητής των σημερινών πολιτικών αναταραχών. Και ένας οδηγός επισκεπτών στην Μπανγκόκ και την υπόλοιπη χώρα.

Οι Sidebars επιτρέπουν στον Χουτόν να σαρώνει τις ψυχαγωγικές αποκλίσεις, αλλά τις βάζει στη βέλτιστη χρήση τους όταν συνεννοούνται με τους εκπατριζόμενους και τους Ταϊλανδούς για να πάρουν τις ειλικρινείς τους επιρροές στην κοινωνία τους.

Ο Houton είναι ιδιαίτερα πρόθυμος να μας εισάγει σε farang (αλλοδαπούς) που κατά κάποιο τρόπο έμαθαν να ευδοκιμήσουν στην Ταϊλάνδη, όπως ο βασιλιάς πίτσας Bill Heinecke, ο χορευτής khon Benjamin Tardif και ο τραγουδιστής thu luk Christy Gibson.

Συναρπαστική - αν επικίνδυνη - περιοχή

Μετά από όλα, ο Α Geek στην Ταϊλάνδη δεν είναι γραμμένος για τους Ταϊλανδούς, αλλά για τον Farang : ο ξένος τουρίστας που θέλει να ξεπεράσει τις επιπολαιότητες μιας παραμονής λίγων ημερών στο Πουκέτ ή την Μπανγκόκ.

Houton είναι ο τέλειος εσωτερικός άνθρωπος για τη δουλειά, καθώς είναι ταυτόχρονα μέρος της Ταϊλάνδης και ακόμα απομακρύνεται από αυτό. Ένας από τους χιλιάδες farang που εγκαταστάθηκαν και κάλεσε την Ταϊλάνδη στο σπίτι, η χρόνια εμπειρίας του Houton τον επιτρέπει να αποκρυπτογραφεί με βεβαιότητα τους ξένους της Ταϊλάνδης, όλα χωρίς να πέφτουν σε συναισθηματισμό ή κυνισμό.

Ο Geek στην Ταϊλάνδη είναι καλύτερος από έναν οδηγό: είναι ένας χάρτης πορείας της ψυχικής ψυχής, μια περιοχή που μπορεί να είναι εξίσου συναρπαστική (και εξίσου επικίνδυνη) με το φυσικό έδαφος που διερευνάται από περισσότερες κυκλοφορίες ταξιδιωτικών εκδόσεων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το βιβλίο, επισκεφτείτε τη σελίδα του Tuttle Publishing. Οι επισκέπτες για πρώτη φορά στην Ταϊλάνδη θα επωφεληθούν από αυτόν τον οδηγό για το τι να συσκευάσουν για το επόμενο ταξίδι της Ταϊλάνδης .

Ένα αντίγραφο ανασκόπησης δόθηκε από τον εκδότη. Αν και δεν έχει επηρεάσει αυτήν την αναθεώρηση, ο ιστότοπος πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Ηθικής.