Παρακολούθηση φαλαινών στο Λος Άντζελες

Εκδρομές φάλαινας και θαλάσσιας ζωής στην περιοχή του Λος Άντζελες

Η παρακολούθηση των φαλαινών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βγείτε από το νερό από τις ακτές του Λος Άντζελες και της Orange County. Υπήρξε κυρίως δραστηριότητα πτώσης και άνοιξης. Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια, ο αριθμός και η ποικιλία των φαλαινών που μεταναστεύουν πιο κοντά στην ακτή έχουν αυξηθεί, και μερικές από αυτές τις φάλαινες επιλέγουν το χειμώνα και το καλοκαίρι ως την προτιμώμενη ταξιδιωτική περίοδο. Σύμφωνα με τους εθελοντές στο Ενυδρείο του Ειρηνικού, υπήρξαν γκρίζες φάλαινες, φάλαινες σπερματοζωαρίων, φάλαινες κροτίδων, μπλε φάλαινες, φινάλε φινάλε και φουντάκια Minke που είδαν τις περιηγήσεις τους για φάλαινες.

Υπήρξαν επίσης σπάνιες αναλαμπές πυλωδών φαλαινών σπέρματος, πιλοτικών φαλαινών, φαλαινών δολοφόνων, φαλαινών φαλαινών δολοφόνων, φαλαινών φλυτζανιών Cuvier και φαλαινών φασολιών Stejnegers στο κανάλι του Σαν Πέδρο κατά μήκος της ακτής SoCal.

Έχω προσωπικά την καλή τύχη να βλέπω μπλε φάλαινες, γκρίζες φάλαινες, φάλαινες πτερυγίων, φάλαινα minke, φάλαινα και ακόμη και μια φτέρη φαλαινών δολοφόνων στις ακτές της Νότιας Καλιφόρνιας.

Μεταξύ των μετακινήσεων φαλαινών, οι εκδρομές παρακολούθησης φαλαινών γίνονται εκδρομές με δελφίνια και θαλάσσια ζωή, καθώς οι μισές δωδεκάδες ποικιλίες δελφινιών, καθώς και τα θαλάσσια λιοντάρια και οι φώκιες μπορούν συνήθως να βρεθούν στα νερά μας όλο το χρόνο.

Χειμερινή Φάλαινα Παρακολουθώντας

Οι γκρίζες φάλαινες , οι πιο διαδεδομένες από τα είδη που διασπούν τα νερά μας, μεταναστεύουν 6.000 μίλια νότια κάθε Οκτώβριο από τους χώρους σίτισης στο στενό του Bering για να ζευγαρώσουν και να ζευγαρώσουν στις θερμές λιμνοθάλασσες του Baja του Μεξικού. Η πρωταρχική περίοδος παρακολούθησης φαλαινών είναι από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο όταν οι μαμάδες επιστρέφουν βόρεια με τους νέους τους.

Οι φαιές φάλαινες έχουν μήκος περίπου 52 πόδια και είναι γκρίζες και λευκές, λόγω παρασίτων που προσκολλώνται σε αυτά στο ζεστό νερό και πέφτουν πάλι όταν κατευθύνονται προς βορρά.

Τα τελευταία χρόνια, οι λοβοί του orcas, ή οι φάλαινες δολοφόνων, οι οποίες συνήθως μετακινούνται μακρύτερα στη θάλασσα, εντοπίστηκαν επίσης στις εκδρομές παρακολούθησης φαλαινών το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.

Ανοιξιάτικη φάλαινα

Απρίλιος-Ιούνιος είναι σχετικά ήσυχο στο μέτωπο ρολόι φαλαινών, αλλά αν είστε τυχεροί, μπορείτε να βρείτε φάλαινες που ακουμπούν στην γειτονιά. Αυτές οι φάλαινες των 40 έως 50 ποδιών είναι λίγο μικρότερες από τις γκρίζες φάλαινες και μπορούν να αναγνωριστούν από το κυματιστό φλοιό τους. Αν είστε αρκετά τυχεροί για να δείτε μια φάλαινα, μπορεί να είστε σε μια καλή εμφάνιση, δεδομένου ότι είναι μια από τις πιο ακροβατικές φάλαινες, ευτυχώς παραβιάζοντας και χαστούκια για ένα ακροατήριο. Ελέγξτε τις τοπικές αναφορές εντοπισμού φαλαινών προτού προγραμματίσετε ένα ταξίδι παρακολούθησης φαλαινών την άνοιξη.

Καλοκαιρινές φάλαινες

Ξεκινώντας από το 2007, οι παρατηρήσεις των απειλούμενων κυμάτων του Βόρειου Ειρηνικού μπλε πιο κοντά στην ακτή έχουν γίνει συχνότερες. Η μπλε φάλαινα είναι το μεγαλύτερο θηλαστικό που έζησε ποτέ, μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο δεινόσαυρο που έχει βρεθεί ποτέ. Αυξάνονται στα 108 πόδια και ζυγίζουν μέχρι 190 τόνους (380.000 λίβρες). Σύμφωνα με τους θαλάσσιους βιολόγους, οι γαλάζιες φάλαινες που μεταναστεύουν κατά μήκος της δυτικής ακτής έχουν αρχίσει να τρέφονται με μια ποικιλία μικροσκοπικών κριλ που ζουν πιο κοντά στην ακτή, πιθανώς λόγω της κλιματικής αλλαγής, φέρνοντας αυτά τα μαγευτικά πλάσματα σε δημόσια θέα περίπου 5 μίλια από την ακτή τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι μπλε φάλαινες είναι γκρίζο-μπλε χρώμα, με ένα μακρύ επίπεδο σώμα και επίπεδη κεφαλή σχήματος U με μια προεξέχουσα κορυφογραμμή στην οπή.

Οι φάλαινες συνήθως ταξιδεύουν μόνοι τους ή σε ζεύγη.

Η παραπάνω φωτογραφία είναι ένα κομμάτι της τέχνης της γαλάζιας φάλαινας, μιας μπλε φάλαινας που ξεκινά από το νερό σε ένα ταξίδι παρακολούθησης φαλαινών κοντά στη χερσόνησο Palos Verdes.

Γύρω από το χρόνο

Οι φάλαινες είναι το δεύτερο μεγαλύτερο θηλαστικό, φτάνοντας μέχρι τα 88 πόδια. Αν και απειλούνται με εξαφάνιση, οι πληθυσμοί τους εξαπλώνονται σε πολλούς ωκεανούς και τα πρότυπα μετανάστευσης δεν είναι καλά κατανοητά, επομένως μόνο σποραδικά θα τα πιάσετε να τρέφονται με τις ακτές της Νότιας Καλιφόρνιας και θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε εποχή. Η φάλαινα έχει ένα μακρύ στενό σκούρο καφέ-γκρι σώμα με ένα ξεχωριστό ραχιαίο πτερύγιο. Έχουν την τάση να ταξιδεύουν σε ομάδες από 6 έως 10. Οι φάλαινες Minke μπορούν επίσης να εμφανιστούν όλο το χρόνο.

Πώς να εντοπίσετε μια φάλαινα

Περισσότερες Συμβουλές Παρακολούθησης Φάλαινας

Αγοράστε εισιτήρια παρακολούθησης φαλαινών