Εθνικό Πάρκο Congaree της Νότιας Καρολίνας

Μπορεί να έχετε ακούσει τον όρο "βάλτο" που σχετίζεται με το Congaree, αλλά σε αντίθεση με το στερεότυπο, το νεότερο από τα εθνικά πάρκα είναι στην πραγματικότητα ένα δάσος πλημμυρικών περιοχών. Πλημμυρίζει περίπου 10 φορές το χρόνο, φέρνοντας νέα ζωή σε ήδη γεμάτο δάση.

Ιδρύθηκε το 2003, αυτή η καταπράσινη γη στην Κεντρική Νότια Καρολίνα συμβαίνει να είναι η μεγαλύτερη γειτονική περιοχή παλαιών υπόγειων σκληρών ξύλων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βρίσκεται βορειοανατολικά, πάνω από 22.000 στρέμματα, από τον ποταμό Congaree και αισθάνεται σαν ένας δικός του κόσμος.

Η πεζοπορία μέσα από τα βρύα οδηγεί τους επισκέπτες σε μια περιοχή που κατοικείται από αγριόχοιρους και bobcats. Οι ήχοι των δρυοκολάπτων σκληρά στην εργασία αντανακλώνται μέσα στο δάσος, ενώ οι ποταμοί ενυδρίδες φαίνονται στα νερά. Για όσους θέλουν να ζήσουν τη φύση στα καλύτερα της, το Congaree είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.

Ιστορία

Η περιοχή διεκδικείται από τους Ινδιάνους Congaree οι οποίοι, δυστυχώς, εξαλείφθηκαν από μια επιδημία ευλογιάς που παρουσιάστηκε με την άφιξη των Ευρωπαίων εποίκων γύρω στο 1700. Προσπάθειες έγιναν το 1860 για να καταστεί η γη κατάλληλη για φύτευση και βόσκηση, όχι ένα εύκολο έργο, συνθήκες.

Μέχρι το 1905, η Sanree River Cypress Lumber Company, ιδιοκτησία του Francis Beidler, είχε αποκτήσει μεγάλο μέρος της γης. Η υλοτομία αποδείχθηκε δύσκολη λόγω της ανεπαρκούς προσπελάσιμης γης και οι εργασίες αναβλήθηκαν εντός 10 ετών, αφήνοντας την πλημμυρίδα ουσιαστικά ανέγγιχτη.

Η γη εγκρίθηκε ως Εθνικό Μνημείο στις 18 Οκτωβρίου 1976, ήταν ερημιά που ορίστηκε στις 24 Οκτωβρίου 1988 και ορίστηκε επίσης ένα αποθεματικό της Βιόσφαιρας το 1983.

Το Congaree οριστεί οριστικά ως Εθνικό Πάρκο στις 10 Νοεμβρίου 2003.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Το πάρκο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, αλλά την άνοιξη και το φθινόπωρο παραμένουν οι πιο ευχάριστες εποχές για να επισκεφθείτε. Όχι μόνο είναι το τοπίο πλούσιο και ζωντανό, αλλά κατά τη διάρκεια αυτών των εποχών, οι περιπάτους που οδηγούνται από τον ποταμό παίρνουν επισκέπτες σε πεζοπορίες για να ακούσουν τις κλήσεις κουκουβάγιων κουκουβάγιων.

Οι ναυτικοί προτιμούν να επισκέπτονται το τέλος του χειμώνα και νωρίς την άνοιξη, καθώς υπάρχει ευκολότερη κωπηλασία μετά τη βροχή εκείνη τη στιγμή.

Να πάρει εκεί

Από την Κολομβία της Νότιας Καρολίνας, κατευθυνθείτε νοτιοανατολικά στο I-77 για 20 μίλια από την έξοδο 5, Bluff Road / SC 48. Από εκεί, ακολουθήστε τις πινακίδες για το Εθνικό Πάρκο Congaree που βρίσκεται στο 100 National Road Road στο Hopkins της Νότιας Καρολίνας.

Τέλη / Άδειες

Δεν υπάρχει καμία χρέωση για να μπείτε στο Εθνικό Πάρκο Congaree.

Σημαντικά αξιοθέατα

Τα κυριότερα αξιοθέατα αυτού του εθνικού πάρκου πραγματοποιούνται σε μερικά από τα πιο όμορφα μονοπάτια της Νότιας Καρολίνας. Αυτά τα μονοπάτια υπογραμμίζουν όλα όσα έχει να προσφέρει η Congaree:

Trackwalk Trail: Μόνο 2,4 ώρες, αυτό το μονοπάτι υπογραμμίζει μερικά από τα ψηλότερα δέντρα της χώρας. Παρακολουθήστε τα εξής:

Weston Lake Loop Trail: Μπορείτε να επεκτείνετε το Trail Boardwalk με αυτό το μονοπάτι 4,4 μιλίων. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μέρος των κολπίσκων του πάρκου και η καλύτερη ευκαιρία των επισκεπτών να δουν τους ερωδιούς και τις βίδρες.

Oak Ridge Trail: Προσβάσιμο από το Weston Lake Loop Trail, αυτό το μονοπάτι απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο. Αφήστε μισή έως ολόκληρη ημέρα για την εκδρομή 6,6 μιλίων.

King-Snake Trail: Μια μεγάλη επιλογή για όσους βλέπουν ευκαιρίες θέασης άγριας φύσης. Αυτό το μονοπάτι χαμηλής κυκλοφορίας προσφέρει μια απομονωμένη εξερεύνηση του πάρκου που παρουσιάζει πολλά διαφορετικά είδη πουλιών.

Ποδηλατική διαδρομή Cedar Creek: Μπορείτε να νοικιάσετε ένα κανό ή να μάθετε πότε πραγματοποιούνται οι ξεναγήσεις μία φορά το μήνα μέσα από αυτά τα σκοτεινά και μυστηριώδη νερά.

Διαμονή

Δύο πρωτόγονοι χώροι κατασκηνώσεων βρίσκονται μέσα στο πάρκο και επιτρέπεται επίσης η κάμπινγκ στην εξοχή με δωρεάν απαιτούμενες άδειες. Το κάμπινγκ επιτρέπεται όλο το χρόνο με όρια 14 ημερών.

Για όσους κάνουν κατασκήνωση στην εξοχή, να έχετε κατά νου ότι τα κάμπινγκ πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 100 μέτρα από τους δρόμους, τα μονοπάτια, τις λίμνες και το ρέον νερό. Επίσης, να θυμάστε ότι δεν επιτρέπονται ανοιχτές φωτιές.

Για όσους θέλουν να μένουν έξω από το πάρκο, η Κολούμπια είναι μια κοντινή πόλη με πολλά ξενοδοχεία, μοτέλ και πανδοχεία. Το Econo Lodge στην οδό Fort Jackson. και το Holiday Inn on Gervais St. προσφέρουν τα λιγότερο ακριβό δωμάτια. Το Claussen's Inn είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή.

Τομείς ενδιαφέροντος έξω από το πάρκο

Santee National Wildlife Refuge: Μόλις 50 μίλια νοτιοανατολικά του Εθνικού Πάρκου Congaree, το καταφύγιο αυτό αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο για φωλιά και μεταναστευτικά πουλιά. Πάνω από 300 είδη έχουν καταγραφεί, συμπεριλαμβανομένου του φαλακρού αετού, του παλαρίδιου γερακιού και του πελαργού του ξύλου. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να περιμένουν να δουν αλιγάτορες, ελάφια, bobcats, γαλοπούλες και κογιότες. Αν και η κάμπινγκ απαγορεύεται, πιθανές δραστηριότητες περιλαμβάνουν ψάρεμα, γραφικές κινήσεις και πεζοπορία.