Περιπέτεια του Νότιου Ειρηνικού στο Aranui Cruise Freighter

Κρουαζιέρα στον Γαλλικό Πολυνησιακό Παράδεισο

Κρουαζιέρα Tahiti και μερικά από τα άλλα 118 νησιά στη Γαλλική Πολυνησία είναι μια όνειρο διακοπές για τους ταξιδιώτες. Πρώτα ταξίδευα από την Ταϊτή το 2000, επισκέπτοντας τα Νησιά της Εταιρείας Bora Bora, Moorea, Raiatea και Huahine. Ωστόσο, η Γαλλική Πολυνησία καλύπτει ένα τεράστιο τμήμα του Νότιου Ειρηνικού, με πέντε ομάδες νησιών σε μια περιοχή τόσο μεγάλη όσο η Ευρώπη ή οι ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Κάθε ένα από αυτά τα πέντε αρχιπελάγη έχει μια ξεχωριστή εμφάνιση και μοναδικά χαρακτηριστικά.

Όπως και οι περισσότεροι επισκέπτες σε αυτόν τον τροπικό παράδεισο, έφυγα από την περιοχή που ήθελε να δει και να μάθει πολλά περισσότερα για αυτό το μέρος του κόσμου. Μετά από όλα, υπήρχαν ακόμα πάνω από 100 νησιά και χιλιάδες μίλια από το νότιο Ειρηνικό αριστερά για να εξερευνήσουν!

Το κρουαζιερόπλοιο Aranui είναι μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να επισκεφθούν λιγότερο τουριστικά νησιά και θέλουν να ζήσουν τη ζωή σε ένα κρουαζιερόπλοιο. Ο σύζυγός μου και εγώ κατέπλευσε στο Aranui 3 το καλοκαίρι του 2003, και το 2015 ήταν το τελευταίο έτος αυτό το συναρπαστικό πλοίο έτρεξε τη διαδρομή προσφοράς στο Marquesas. Ωστόσο, οι Marquesas εξακολουθούν να χρειάζονται προμήθειες, και ένα νέο πλοίο αντικατέστησε το Aranui 3.

Aranui 5 - Ένα νέο επιβατηγό φορτηγό το 2016

Από το 2016, το Aranui 5, ένα έτοιμο φορτηγό, ανέλαβε τη διαδρομή προσφοράς. Αυτό το νέο πλοίο μεταφέρει 254 άτομα συν τους τόνους φορτίου. Οι εικόνες του νέου Aranui 5 φαίνονται πολύ πιο πολυτελείς (ειδικά οι καμπίνες), αλλά η θαυμάσια εμπειρία της διαδρομής και της κρουαζιερόπλοιου μοιάζει πολύ η ίδια (ελπίζω).

Η εμπειρία Aranui - Θα σας αρέσει ένα κρουαζιερόπλοιο;

Αν έχετε ένα περιπετειώδες πνεύμα και δεν είστε δειλός ταξιδιώτης, θα αγαπήσετε την εμπειρία Aranui. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσαρμόσετε τις προσδοκίες σας και να θυμάστε ότι το Aranui 3 είναι κρουαζιερόπλοιο, όχι ένα κύριο κρουαζιερόπλοιο. Αν και το Aranui έχει πολλά παραδοσιακά χαρακτηριστικά κρουαζιερόπλοιων, το πλοίο αυτό είναι διαφορετικό.

Οι επιβάτες σε μια γαλλική πολυνησιακή κρουαζιέρα Aranui από την Ταϊτή μέχρι το Marquesas θα βρουν πτυχές που το κάνουν να φαίνεται σαν ένα κρουαζιερόπλοιο όπως -

Οι πολυνησιακοί επιβάτες κρουαζιέρας στο Aranui δεν θα βρουν αυτές τις "κλασσικές" κρουαζιέρες -

Το Aranui 3 ξεκινά από το Papeete, Ταϊτή 16 φορές το χρόνο, ταξιδεύοντας για 16 ημέρες σε κάθε ταξίδι στα απομακρυσμένα, βόρεια νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας, το Marquesas . Το πλοίο συνήθως ταξιδεύει "λίγο μετά τις 6:00 μ.μ.", πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι επιβάτες θα περάσουν τη νύχτα στην Ταϊτή πριν μπουν στο πλοίο το απόγευμα της ημέρας επιβίβασης.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το πλοίο επισκέπτεται δύο νησιά στο αρχιπέλαγος Tuamotu, αγκυροβόληζοντας την ανοικτή ακτή του νησιού Takapoto προς βορρά και στη λιμνοθάλασσα της Fakarava στην νότια επιστροφή στην Papeete της Ταϊτής. Το ταξίδι έχει τρεις ημέρες θαλάσσης, την πρώτη ημέρα, την τρίτη ημέρα και την επόμενη ημέρα. Διαφορετικά, το πλοίο κάνει στάσεις ανεφοδιασμού σε πολλά χωριά στα έξι κύρια νησιά των Marquesas - Ua Pou, Nuku Hiva, Hiva Oa, Fatu Hiva, Ua Huka και Tahuata. Το Aranui συχνά προμηθεύει περισσότερα από ένα χωριό ή μια πόλη σε κάθε νησί, έτσι ώστε οι επιβάτες να έχουν την ευκαιρία να δουν εύκολα περισσότερο από το Marquesas από οποιοδήποτε άλλο πλοίο ή από ανεξάρτητη περιήγηση στο αρχιπέλαγος.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μια τυπική ημέρα της θάλασσας στο Aranui.

Page 2>> Τυπική Ημέρα Θάλασσας στο Aranui 3>>

Χρόνος στη θάλασσα στο επιβατηγό φορτηγό Aranui 3

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους επιβάτες στο ταξίδι μας στα γαλλικά πολυνησιακά ταξίδια της Aranui ήταν από την Ευρώπη ή την Αμερική, πολλοί άνθρωποι ανησύχησαν και νωρίς το πρωί λόγω της διαφοράς χρόνου. (Τρεις ώρες από την Ταϊτή στο Λος Άντζελες, έξι από τις ανατολικές ΗΠΑ και δώδεκα από το Παρίσι). Είχαμε συνήθως μόνο τρία πράγματα προγραμματισμένα στις θαλάσσιες μέρες - μια παρουσίαση από τον προσκεκλημένο λέκτορα, μια συνάντηση ώρα κοκτέιλ για να συζητήσουμε τις δραστηριότητες της επόμενης ημέρας , και τα γεύματα.

Η υπόλοιπη μέρα ήταν ελεύθερη για ανάγνωση, ηλιοθεραπεία, κολύμπι στην πισίνα, napping, ή απλά χαλάρωση και απολαμβάνοντας τη θέα του Νοτίου Ειρηνικού.

Η μέρα ξεκίνησε με πρωινό σε μπουφέ που σερβίρεται από τις 6:30 έως τις 8:30 κάθε πρωί. Πολλοί από εμάς έμειναν στο πρωινό, απολαμβάνοντας μια θάλασσα ημέρα με λίγα προγραμματισμένα γεγονότα. Μερικές φορές κατά τη διάρκεια της θάλασσας φαινόταν ότι κινούμαστε από το ένα γεύμα στο επόμενο, με υπέροχο χρόνο για να απολαύσετε μόνο την κρουαζιέρα μεταξύ των περιόδων τροφοδοσίας! Το μεσημέρι σερβίρεται το μεσημέρι, ακολουθούμενο από περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Δεδομένου ότι πάντα πίνουμε το δωρεάν κρασί για μεσημεριανό γεύμα και αγαπάμε το απαλό κούνημα και το στρίψιμο του πλοίου, έχω συνήθως έναν υπνάκο απόγευμα.

Μάθηση σχετικά με το Marquesas και τους Λαούς των Νότιων Ειρηνικών Νήσων

Στις θαλάσσιες μέρες μας, είχαμε την τύχη να έχουμε έναν προσκεκλημένο λέκτορα, τον Δρα Charlie Love, που μας εκπαιδεύει και μας ενθουσιάζει με πληροφορίες σχετικά με τη γεωλογία, την αρχαιολογία και την ανθρωπολογία του Νοτίου Ειρηνικού.

Παρόλο που ο Τσάρλι ήταν από το Ουαϊόμινγκ και ένας γνωστός εμπειρογνώμονας στο νησί του Πάσχα, στα ανατολικά της Ταϊτής και του Μαρκέσκας, γνώριζε πολύ καλά τη Γαλλική Πολυνησία.

Το Aranui 3 είχε επίσης τέσσερις πολύγλωσσους οδηγούς (Sylvie, Vi, Michael και DiDi) και έναν διευθυντή κρουαζιέρας (Francis) ο οποίος μας ενημέρωσε την ημέρα πριν από κάθε ταξίδι στην ξηρά και οδήγησε τις εκδρομές στην ξηρά.

Οι οδηγοί πραγματοποιούσαν κάθε βράδυ συνεδρίαση ομάδας (6:00 για τους αγγλόφωνους και 6:30 για τους γαλλόφωνους), η οποία χρησιμοποιήθηκε για να συζητήσει τις δραστηριότητες για την επόμενη μέρα. Δεδομένου ότι όλες σχεδόν οι ακτοπλοϊκές εκδρομές περιλαμβάνονται στον ναύλο, όλοι συνήθως κάνουν τις ίδιες δραστηριότητες στην ξηρά. Το Aranui δεν έχει ένα ημερήσιο έντυπο, έτσι πήραμε χαρτί και στυλό στη βραδινή συνάντηση και κάναμε σημειώσεις.

Ο Michael είχε κάποιες υπέροχες ιστορίες για τον Νότιο Ειρηνικό και θα περάσει 10-15 λεπτά μιλώντας για ένα σχετικό θέμα όπως ο Captain Bligh, το Mutiny on the Bounty, το νησί Pitcairn, ο Paul Gauguin ή η οικονομία της Γαλλικής Πολυνησίας, η ιστορία, η θρησκεία ή εκπαίδευση. Ήταν πολύ διαφωτιστικό και ήρθαμε σπίτι καλύτερα εκπαιδευμένοι από όταν φύγαμε.

Το δείπνο ήταν στις 7:00 και συχνά τεντώθηκε για μερικές ώρες. Οι επιβάτες ήταν μια ποικιλόμορφη, μορφωμένη, καλά ταξίδεψε ομάδα. Αυτό έκανε τα γεύματα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, με ζωντανές συνομιλίες.

Μερικές φορές το βράδυ μια μικρή μπάντα ψυχαγωγείται δίπλα στην πισίνα και το μπαρ της πισίνας. Μια άλλη νύχτα είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις "πτυχές του πολιτισμού Marquesan" με επικεφαλής τον Charlie Love και τρεις καθηγητές που ήταν στο πλοίο για λίγες μέρες στο Marquesas. Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στην εξαφάνιση παραδοσιακών γλωσσών σε όλο τον κόσμο, όπως ο Marquesan.

Επίσης, συζήτησαν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της γαλλικής επιρροής στα πολυνησιακά σχολεία. Αρκετοί από τους επιβάτες μπήκαν στη συζήτηση, κάνοντας μια διασκεδαστική, διανοητική βραδιά.

Ένα άλλο στοιχείο συνέβαλε στο ενδιαφέρον βράδυ. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι επιβάτες και δύο από τους τρεις καθηγητές ήταν πιο άνετοι μιλούν στα γαλλικά, όλα έπρεπε να μεταφραστούν. Παρόλο που οι οδηγοί ήταν πολύγλωσσοι, κανένας από αυτούς δεν ήταν άνετα μεταφράζοντας τα γαλλικά στα αγγλικά. Έτσι ένας από τους επιβάτες από το Βέλγιο, ο οποίος απλώς εργάστηκε ως διερμηνέας για την Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες, ήταν ευτυχώς "συνταγμένος" για να μεταφράσει τη γαλλική στην αγγλική μετάφραση. Έκανε μια αξιοθαύμαστη δουλειά, αλλά μας είπε αργότερα ότι ήταν η πρώτη της μετάφραση σε κάτι άλλο από τα γαλλικά. Αυτό καλούσες διακοπές εργασίας!

Μάθηση, αναψυχή και φαγητό. Ο χρόνος στη θάλασσα φαινόταν να πετάει ή να παρασύρεται κατά μήκος μαγευτικά. Η ζωή στη θάλασσα ήταν ευχάριστη.

Ας δούμε πιο προσεκτικά το Aranui 3.

Page 3>> Καμπίνες στο Aranui 3>>

Είμαστε ευχάριστα έκπληκτοι από τις καμπίνες στο φορτηγό Aranui 3. Εκτός από τους πολλούς τόνους φορτίου, το πλοίο των 386 ποδών μπορεί να φιλοξενήσει 200 ​​επιβάτες σε τέσσερα επίπεδα καμπίνας. Όλες οι καμπίνες είναι κλιματιζόμενες.

Καμπίνες στυλ κοιτώνα στο Aranui 3

Οι καμπίνες με το χαμηλότερο επίπεδο είναι η κατηγορία C, οι οποίες είναι 3 καμπίνες διαμορφωμένες σε κοιτώνα-style, με 20 άνω και κάτω κρεβάτια και κοινόχρηστα λουτρά.

Κανονικά, θα ήθελα να πιστεύω ότι μια καμπίνα κατηγορίας C θα ήταν ελκυστική για τους απλούς ταξιδιώτες ή τις μικρές ομάδες φίλων που σκέφτονται για το ίδιο φύλο. Ωστόσο, στην κρουαζιέρα μας, ένα γαλλικό ζευγάρι με πέντε παιδιά χρησιμοποίησε μία από τις καμπίνες του κοιτώνα. Ήταν τέλειο για αυτούς!

Τυπικές καμπίνες στο Aranui 3

Ο κυρίαρχος τύπος καμπίνας είναι η τάξη Standard A, κάτι που μου έδωσε ο άντρας μου Ronnie. Εξάτμιση από τις καμπίνες εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, και όλες είναι έξω από καμπίνες με δύο κατώτερες αγκυροβόλια και ιδιωτικό λουτρό. Αυτές οι καμπίνες μοιάζουν πολύ με τη βασική χαμηλότερη κατηγορία σε πολλά κρουαζιερόπλοια, με μια θύρα ανάμεσα στα δύο κρεβάτια, ένα νυχτερινό τραπέζι, μικρό γραφείο και ντουλάπα και ντους. Ο ηλεκτρισμός είναι 220 βολτ, με βύσμα γαλλικού τύπου, οπότε θα χρειαστείτε μετατροπέα τάσης και προσαρμογέα βύσματος για να εκτελέσετε αντικείμενα 110 βολτ. Οι γυναίκες θα πρέπει να ελέγξουν την τάση στο στεγνωτήρα μαλλιών τους και το σίδερο πριν φύγουν από το σπίτι. Πολλές νεότερες συσκευές μαλλιών μπορούν να λειτουργούν είτε σε τάση, και μπορεί να χρειαστείτε μόνο έναν προσαρμογέα, αλλά όχι έναν μετατροπέα τάσης.

Η πίεση του νερού στο ντους ήταν πολύ καλή, αλλά μας είπαν να μην πιούμε το νερό από το νεροχύτη του μπάνιου. Διατηρήσαμε το εμφιαλωμένο νερό στο μπάνιο και μόλις το χύσαμε στα πλαστικά ποτήρια που εφοδιάσαμε. Κάθε γέφυρα είχε μια βρύση και μόλις συνέχισε να ξαναγεμίζουμε τα μπουκάλια με νερό εκεί. Οι επιβάτες μπορεί να θέλουν να πάρουν ένα μεγάλο μπαρ από το αγαπημένο τους σαπούνι, δεδομένου ότι το Aranui 3 παρέχει μόνο τα μικροσκοπικά μπαρ του ξενοδοχείου.

Δεκατρία από τις κανονικές καμπίνες βρίσκονται στο κεντρικό κατάστρωμα υποδοχής, το οποίο είναι επίσης το κατάστρωμα όπου επιβιβάζεστε στις προσφορές. Οι επιβάτες στο κύριο κατάστρωμα θα μπορούσαν εύκολα να επιστρέψουν στις καμπίνες τους για ξεχασμένα αντικείμενα εύκολα και ήταν πιο κοντά στην τραπεζαρία και σαλόνι στις παραπάνω τράπουλες. Οι υπόλοιπες συνήθεις καμπίνες βρίσκονται σε A Deck και B Deck. Ο Ronnie και εγώ ήμασταν στη χαμηλότερη γέφυρα Β, και μετά από λίγο χρόνο στη θάλασσα, ξεκινήσαμε να αναφερόμαστε στην καμπίνα μας ως την καμπίνα "πλυντηρίου". Η θύρα ήταν μόλις δύο πόδια πάνω από το νερό, οπότε όταν πλέαμε συνεχώς έχουμε μια εκτόξευση, σαν ένα πλυντήριο μπροστά. Εάν είστε επιρρεπείς στη θάλασσα , μια καμπίνα στο Deck B είναι σίγουρα η πιο ομαλή διαδρομή. Στην πραγματικότητα πήραμε όπου απολάβαμε τον ήχο των κυμάτων που χτυπούσαν ενάντια στη θύρα. Δεδομένου ότι το πλοίο είχε εξωτερικά φώτα τη νύχτα, θα μπορούσαμε συχνά να δούμε τα ψάρια κολυμπώντας γύρω από λίγα εκατοστά έξω από την οπή, όταν είχαμε αγκυροβοληθεί. Το πλυντήριο επιβατών ήταν επίσης στο κατάστρωμα Β, όπως και το γυμναστήριο.

Deluxe καμπίνες και σουίτες στο Aranui 3

Το Aranui διαθέτει 12 πολυτελείς καμπίνες και 10 σουίτες, που είναι τα ωραιότερα καταλύματα στο πλοίο. Αυτές οι δύο κατηγορίες είναι αρκετά μεγαλύτερες και διαθέτουν κρεβάτι queen size, ψυγείο, τηλεόραση, μπάνιο με μπανιέρα και ντουζιέρα και μεγάλα παράθυρα και όχι απλά μια θήκη.

Οι σουίτες διαθέτουν επίσης μπαλκόνι. Αυτές οι καμπίνες είναι πολύ καλύτερες από την κανονική αίθουσα εκδηλώσεων και αν αγαπάτε μια μπαλκονισμένη καμπίνα όπως εγώ, θα το χάσετε σε αυτό το ταξίδι αν δεν κάνετε κράτηση σε μια σουίτα. Οι πολυτελείς καμπίνες και σουίτες βρίσκονται πάνω από το κύριο κατάστρωμα στο Star και Sun Deck. Θα πάρετε περισσότερη ενέργεια κύματος σε αυτές τις καμπίνες, γι 'αυτό είναι πραγματικά μια πετάξει-up για το αν θέλετε πιο ήρεμες θάλασσες για να κοιμηθείτε σε σχέση με την ωραιότερη θέα και ένα μπαλκόνι! Ορισμένες από τις σουίτες έχουν μπαλκόνι με θέα στην πισίνα και την πρυμναία περιοχή του πλοίου, ενώ άλλες βρίσκονται είτε στο λιμάνι είτε στην δεξιά πλευρά.

Ας εξερευνήσουμε το υπόλοιπο του Aranui 3.

Page 4>> Κοινές περιοχές και δείπνο στο Aranui 3>>

Κοινές περιοχές στο Aranui 3

Το πολυεθνικό κρουαζιερόπλοιο Aranui 3 έχει ορισμένες κοινές περιοχές του πλοίου που μοιάζουν με κρουαζιερόπλοιο και άλλες που μοιάζουν με φορτηγά. Όλοι οι επιβάτες απολάμβαναν πραγματικά το σχεδόν ελεύθερο χέρι που έπρεπε να περιπλανηθεί στο πλοίο, με πρόσβαση στη γέφυρα και σε άλλες περιοχές που δεν επιτρέπονται πάντα σε ένα παραδοσιακό κρουαζιερόπλοιο.

Το Aranui 3 διαθέτει μια τραπεζαρία, με τραπέζια για ομάδες από τέσσερις έως οκτώ.

Το πλοίο διαθέτει ένα όμορφο σαλόνι στο κατάστρωμα πάνω από την τραπεζαρία, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για ανάγνωση, διαλέξεις και συναντήσεις επιβατών. Το σαλόνι διαθέτει ένα μπαρ με καφέ και τσάι που είναι διαθέσιμος τις περισσότερες φορές και μια μικρή βιβλιοθήκη δίπλα στο σαλόνι.

Η βιβλιοθήκη έχει ένα μείγμα από μια μεγάλη ποικιλία βιβλίων βιβλίου, τα περισσότερα από τα οποία έχουν αφεθεί από περασμένους επιβάτες. Είδα βιβλία στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά, οπότε όποιος επιθυμεί να κάνει κάποια ξένη ανάγνωση έχει κάποια μυθοπλασία από την οποία θα επιλέξει. Η ρεσεψιόν διατηρεί επίσης μια εξαιρετική επιλογή βιβλίων που σχετίζονται με τη Γαλλική Πολυνησία ή με συγγραφείς όπως ο Herman Melville και ο Robert Louis Stevenson που έχουν δεσμούς με τον Νότιο Ειρηνικό.

Το πλοίο διαθέτει ένα μικρό κατάστημα με είδη δώρων που πωλεί τα πάντα, από σνακ και παγωτό έως απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων και ψεκασμό κουνουπιού σε pareos και t-shirts. Το Aranui διαθέτει μπαρ που βρίσκεται κοντά στην πισίνα. Ήταν συχνά απασχολημένος αργά το απόγευμα πριν το δείπνο όταν όλοι συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την καθημερινή έλξη ενός θαυμάσιου ηλιοβασιλέματος.

Η πισίνα είναι μικρή, αλλά είναι δημοφιλής στους επιβάτες. Η περιοχή καταστρώματος γύρω από την πισίνα διαθέτει πολλές ξαπλώστρες για όσους αγαπούν να απολαύσουν τον ήλιο της Ταϊτής. Τα παιδιά στο πλοίο είχαν ένα μικρό παιδότοπο σε εσωτερικούς χώρους.

Πού είναι το φορτίο σε αυτό το φορτηγό;

Το φορτίο μεταφέρεται προς τα εμπρός στο κατάστρωμα του πλοίου και σε φορτίο φορτίου κάτω από τα καταστρώματα.

Τις περισσότερες φορές, οι επιβάτες είναι ελεύθεροι να εξερευνήσουν μέχρι την πλώρη ή στα πίσω καταστρώματα όπου είναι αγκυροβολημένα τα βαρούλκα που χρησιμοποιούνται για να τραβήξουν το πλοίο σε αποβάθρα. Ένας από τους μηχανικούς μας έδωσε μια συναρπαστική περιήγηση στο μηχανοστάσιο μια μέρα, ενώ ήμασταν στο λιμάνι και πολλοί επιβάτες επισκέφτηκαν τη γέφυρα για να ελέγξουν την τοποθεσία μας ή να δουν πώς λειτουργούσαν τα χειριστήρια. Παρακολουθώντας τους Marquesan ναύτες αποφορτώσουν το φορτίο ήταν μια από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες. Δεδομένου ότι το Aranui είναι ο κύριος σύνδεσμος εφοδιασμού με το Marquesas, το πλοίο μεταφέρει μεγάλη ποικιλία φορτίων, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον μισών οχημάτων ανά ταξίδι. Ζήτησα από έναν από τους αρχηγούς φορτίου το πιο ασυνήθιστο και ακριβό φορτίο και είπε αμέσως ότι ήταν ελικόπτερο! Το πλοίο είχε επίσης ψυγεία εμπορευματοκιβώτια γεμάτα τρόφιμα, και είμαστε συνεχώς έκπληκτοι από τα στοιχεία που φαινόταν να βγαίνουν από την απύθμενη φορτοεκφόρτωση.

Δείπνο στο Aranui 3

Απολαύσαμε απόλυτα το φαγητό και τη συντροφιά στα γεύματα στο Aranui 3. Το πρωινό ήταν το αγαπημένο μας γεύμα, με ένα θαυμάσιο μπουφέ με φρέσκα φρούτα, γαλλικό ψωμί, κρέας με γεύμα και τυρί. Οι επιβάτες θα μπορούσαν επίσης να πάρουν μπέικον και αυγά για παραγγελία. Μου άρεσε ιδιαίτερα τα μάνγκο και ο όμηλος, ένα φρούτο σαν γκρέιπφρουτ.

Το Aranui είχε έναν εξαιρετικό σεφ ζαχαροπλαστικής και έκανε κάθε μέρα μερικά υπέροχα γλυκά σταφίδας ή σοκολάτας ή κριθαράκια βουτυρώδους. Το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο στην τραπεζαρία ήταν οικογενειακού τύπου, με το προσωπικό αναμονής να αναδεικνύει μια μεγάλη πινακίδα με κάθε πιάτο ή να εξυπηρετεί επιβάτες ξεχωριστά. Και τα δύο γεύματα ξεκίνησαν με μια σαλάτα, σούπα ή ορεκτικό, ακολουθούμενη από την κύρια πορεία και στη συνέχεια επιδόρπιο. Στο μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο σερβίρονται κόκκινα και λευκά επιτραπέζια κρασιά.

Το φαγητό ήταν ποικίλη, με κοτόπουλο, χοιρινό, βοδινό, ψάρι και αρνίσιο σε διάφορα γεύματα. Οι χορτοφάγοι μπορούν να ζητήσουν ένα ειδικό γεύμα. Σε αντίθεση με ένα κύριο κρουαζιερόπλοιο, δεν διαθέτουμε συνεχώς φαγητό ή σνακ. Η ευρωπαϊκή κουζίνα κυριάρχησε στα μενού με ενδιαφέρουσες σάλτσες και νόστιμα επιδόρπια, όπως αχλάδι, βερίκοκα βερίκοκου και ασβέστιο με φρέσκα κρέμα και αποξηραμένα φρούτα.

Αφήστε το Aranui και πηγαίνετε στην ξηρά.

Page 5>> Πηγαίνοντας στην ξηρά από το Ananui 3>>

Η ρουτίνα στην ξηρά Aranui στη Γαλλική Πολυνησία ήταν ποικίλη και ευχάριστη. Κάθε βράδυ είχαμε μια σύντομη συνάντηση στο σαλόνι για να συζητήσουμε τις δραστηριότητες της επόμενης ημέρας. Τα λιμάνια και οι ώρες υπόκειντο σε αλλαγές, ανάλογα με το φορτίο και τις παλίρροιες. Μερικές φορές πραγματοποιήσαμε πολύ σύντομες στάσεις σε μικροσκοπικά χωριά όπου εκφορτώνονταν μόνο φορτία.

Συνήθως βγήκαμε στην ξηρά στις φάλαινες σύντομα μετά το πρωινό. Το πλοίο είχε δύο φάλαινα που κρατούσαν περίπου 20 επιβάτες το καθένα, έτσι χρειάστηκε αρκετές εκδρομές για να μας μεταφέρει ο καθένας μας στην ξηρά.

Λόγω των κυμάτων και των μικρών ή ανύπαρκτων αποβάθρων στα νησιά, η λήψη φάλαινας στην ξηρά και πίσω στο Aranui μπορεί να είναι μια "εμπειρία". Το διάδρομο έχει απότομες σκάλες και το φάλαινο έχει ψηλές πλευρές, γι 'αυτό εκτιμήσαμε όλους τους ναυτικούς Marquesan βοηθώντας να φτάσουν και να βγουν από τα σκάφη.

Μόλις βρισκόμαστε στην ξηρά, χαιρετίσαμε χαμογελαστά νησιώτικα κατοίκια με ανθούρια plumeria ή φρέσκα floral leis. Η άφιξη του Aranui μία φορά κάθε μήνα είναι ένα σημαντικό γεγονός για τους νησιώτες. Η περιοχή αποβάθρας ήταν πάντα γεμάτη ζωή με φορτηγά, περονοφόρα οχήματα και άτομα που περίμεναν να εκφορτώσουν τις προμήθειες. Άλλοι περίμεναν να φορτώσουν τα σακιά τους από κοπρά ή βαρέλια χυμού noni, τα δύο βασικά είδη που πήραν στα νησιά από το Aranui. Οι περισσότεροι κάτοικοι των νησιών δημιούργησαν μια μικρή περιοχή για να πουλήσουν χειροτεχνήματα. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είχαμε πολλά μετρητά σε τοπικό νόμισμα - τα φράγκα του Κεντρικού Ειρηνικού - για να αγοράσουν αναμνηστικά. Το πλοίο θα μπορούσε να αλλάξει δολάρια ή ευρώ και τα περισσότερα νησιά είχαν μια τράπεζα που θα άλλαζε και χρήματα.

Ποτέ δεν είχαμε δει έναν πωλητή που έλαβε πιστωτικές κάρτες, αλλά μερικοί από τους προμηθευτές θα έπαιρναν δολάρια ή ευρώ αν δεν είχατε το τοπικό νόμισμα.

Σε τέσσερα από τα νησιά, είχαμε ένα ειδικό γεύμα Marquesan στην ξηρά σε ένα τοπικό εστιατόριο. Το φαγητό σερβίρεται σε μπουφέ ή σε οικογενειακό στυλ, και είχαμε επίσης χορό και μουσική από την Πολυνησία για να συνοδεύσουμε το γεύμα μας.

Όλοι μας απολάβαμε να δοκιμάζουμε μερικά από τα εγγενή τρόφιμα. Το ψωμί είναι ένα βασικό κομμάτι της διατροφής του Marquesan και εκπλαγούμε με τους πολλούς διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να προετοιμαστεί. Άλλα παραδοσιακά πιάτα συμπεριλάμβαναν αστακό, Poisson cru (ωμό ψάρι μαριναρισμένο σε χυμό ασβέστη ή ξύδι και στη συνέχεια σερβίρεται σε γάλα καρύδας, λάδι και με κρεμμύδια), γαρίδες γλυκού νερού, κατσίκι, χοιρινό και popoi.

Τέσσερις άλλες μέρες είχαμε ένα μπάρμπεκιου ή ένα πικνίκ στην ξηρά που έφτιαξε το πλήρωμα του πλοίου, είτε ψηλά στα βουνά είτε στην παραλία.

Δεν εμπλέκονται όλες οι δραστηριότητες στην ξηρά. Μερικές φορές επισκεπτόμασταν την τοπική καθολική εκκλησία, πολλές από τις οποίες είχαν συναρπαστικό καλλιτεχνικό έργο ή ξύλινα γλυπτά. Συχνά περπατούσαμε ή οδηγούσαμε φορτηγά με 4 τροχούς στα αρχαία Πολυνησιακά μαρμαρά ή σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους. Ορισμένες λιμένες περιλάμβαναν την ευκαιρία να κολυμπήσετε ή να κολυμπήσετε. Η περιπετειώδης ομάδα μας επισκέφτηκε επίσης μουσεία και νεκροταφεία, και μερικοί επιβάτες πήγαν με ιππασία ή καταδύσεις.

Θεωρήσαμε ότι οι δραστηριότητες στην ξηρά ήταν αρκετά ποικίλες για όλους. Όταν πακετάρετε τις εκδρομές στην ξηρά με το παρθένο, μαγευτικό τοπίο των νησιών Tuamotu και Marquesas, κάνει για μια υπέροχη διακοπές κρουαζιέρας για τον περιπετειώδη, ευέλικτο ταξιδιώτη, ο οποίος δεν απαιτεί πολλή περιποίηση ή ανέσεις.

Αφήσαμε σπίτι με μια αίσθηση περιπέτειας και μια περιέργεια για να ταξιδέψουμε σε ένα φορτηγό για να φτάσουμε στα νησιά. Επιστρέψαμε σπίτι με μια νέα εκτίμηση για τους ανθρώπους και τα νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας και μερικές σπουδαίες ιστορίες ζωής σε ένα κρουαζιερόπλοιο. Τι περισσότερο θα μπορούσατε να ζητήσετε;