Γρενάδα Ταξιδιωτικός Οδηγός

Ταξιδιωτικός, διακοπές και οδηγός διακοπών στο νησί της Γρενάδας στην Καραϊβική

Γνωστή ως νησί Spice, η Γρενάδα αναπτύσσει περισσότερα μπαχαρικά ανά τετραγωνικό μίλι από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου - αλλά αυτό δεν είναι όλο αυτό το πλούσιο, φιλικό νησί είναι γνωστό για. Το ταξίδι στη Γρενάδα δεν είναι για τους παίκτες ή τους ανθρώπους που τους αρέσει να παρευρίσκονται, αλλά αν ψάχνετε για ένα μέρος όπου μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία σε υπέροχες απομονωμένες παραλίες, ψαροντούφεκο, ψάρια ή απλά να χαλαρώσετε, αυτό είναι το νησί για εσάς.

Ελέγξτε τιμές και κριτικές για το TripAdvisor

Γρενάδα Βασικές Πληροφορίες Ταξιδιού

Τοποθεσία: Μεταξύ της Θάλασσας της Καραϊβικής και του Ατλαντικού Ωκεανού, βόρεια του Τρινιδάδ και Τομπάγκο

Μέγεθος: 133 τετραγωνικά μίλια. Δείτε το χάρτη

Πρωτεύουσα: Ο Άγιος Γεώργιος

Γλώσσα: Αγγλικά (επίσημη), γαλλική πατή

Θρησκείες: Ρωμαιοκαθολική, Αγγλικανική

Νόμισμα: Δολάριο της Ανατολικής Καραϊβικής, το οποίο διαπραγματεύεται με σταθερό επιτόκιο περίπου 2,68 με το αμερικανικό δολάριο

Κωδικός περιοχής: 473

Συρρίκνωση: Το 10 τοις εκατό προστίθεται συνήθως στον λογαριασμό.

Καιρός: Οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται από 75 έως 87 μοίρες. Η βροχερή περίοδος είναι η περίοδος Ιουνίου-Δεκ. Η εποχή των τυφώνων τρέχει τον Ιούνιο-Νοέμβριο.

Γρενάδα Σημαία

Γρενάδα Δραστηριότητες και Αξιοθέατα

Αφού ολοκληρώσετε την κατάδυση των διαφόρων ναυαγίων, όπως το πλοίο των 580 ποδιών που είναι γνωστό ως "ο Τιτανικός της Καραϊβικής", και θαυμάζετε τα μαλακά κοράλλια και τα άλογα της θάλασσας Carriacou, μπορείτε να είστε έτοιμοι για μια αλλαγή ρυθμού . Τεντώστε τα παπούτσια πεζοπορίας σας και αποδράστε για το τροπικό δάσος και τα γραφικά μονοπάτια του Εθνικού Πάρκου Grand Etang, το οποίο προσφέρει μερικές από τις καλύτερες πεζοπορίες στην Καραϊβική.

Αξίζει επίσης να δείτε το St. George's, με τα πολύχρωμα κτίρια του, όπως μια ροζ εκκλησία του 18ου αιώνα. Η πλατεία της αγοράς είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ψωνίσετε για δώρα.

Γρενάδα Ξενοδοχεία και Θέρετρα

Ενώ τα καταλύματα κυμαίνονται από μεγάλα θέρετρα και πανδοχεία σε βίλες και διαμερίσματα με κουζίνες, σχεδόν όλοι μένουν κάπου στη δημοφιλέστερη παραλία της Γρενάδας, Grand Anse.

Οι κορυφαίες επιλογές θέρετρου περιλαμβάνουν το Calabash και το Spice Island Beach Resort, ενώ το Gem Holiday Resort στον κόλπο Morne Rouge διαθέτει διαμερίσματα με μικρές κουζίνες που είναι καλές για τα παιδιά και μια σχετική συμφωνία.

Γρενάδα Παραλίες

Αναζητήστε τις ωραιότερες παραλίες της Γρενάδας στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού. Η πιο γνωστή είναι η παραλία Grand Anse μήκους 2 μιλίων με μαλακές λευκές άμμους και προστατευμένο κόλπο. Αυτό είναι όπου βρίσκονται τα περισσότερα από τα θέρετρα του νησιού ξενοδοχεία. Ο κόλπος Morne Rouge είναι επίσης υπέροχος. Λιγότερο γεμάτο από το Grand Anse, δεν του αρέσουν οι χειριστές θαλάσσιων σπορ. Η παραλία Sauteurs είναι συχνά έρημη και έχει υπέροχη θέα στα κοντινά νησιά.

Γρενάδα Εστιατόρια και Κουζίνα

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα τρόφιμα που παρασκευάζονται στο νησί Spice είναι αρωματισμένα με άφθονο μοσχοκάρυδο, φύλλο δάφνης, μπαχάρι, καψάκιο, πιπέρι, κανέλα, κουρκούμη, γαρίφαλο και τζίντζερ. Κοτόπουλο και φρέσκα τοπικά ψάρια είναι δημοφιλείς. Το εθνικό πιάτο, το oildown, γίνεται με αλατισμένο κρέας, ψωμί, κρεμμύδι, καρότο, σέλινο, dasheen (τοπικό λαχανικό ρίζας) και ζυμαρικά, όλα μαγειρεμένα αργά σε γάλα καρύδας. Για αυθεντικά γρενάδικα πιάτα, δοκιμάστε το νόστιμο φαγητό της Deyna στο εστιατόριο του Αγίου Γεωργίου ή της Ρόδου στο ξενοδοχείο Calabash, το οποίο επικεντρώνεται σε φρέσκα τοπικά προϊόντα.

Γρενάδα Πολιτισμός και Ιστορία

Ο Κολόμβος ανακάλυψε τη Γρενάδα το 1498, αλλά οι κάτοικοι Carib Ινδοί αντιστάθηκαν στον αποικισμό μέχρι να φτάσουν οι Γάλλοι τον 17ο αιώνα. Οι Γάλλοι παραχώρησαν τη Γρενάδα στους Βρετανούς το 1783. Η Γρενάδα πέτυχε πλήρη ανεξαρτησία το 1974. Το 1979 ένα μαρξιστικό στρατιωτικό συμβούλιο κατέλαβε την εξουσία. τέσσερα χρόνια αργότερα, οι ΗΠΑ και έξι άλλα έθνη της Καραϊβικής εισέβαλαν στο νησί, συλλαμβάνοντας τους αρχηγούς. Οι εκλογές του 1984 αποκατέστησαν τη δημοκρατία.

Ένα συναρπαστικό μίγμα αφρικανικών, ανατολικών, γαλλικών και βρετανικών επιρροών μπορεί να φανεί στη λαϊκή λαϊκή παράδοση, τη διάλεκτο, τη μουσική (καλύψο και reggae), το χορό και τον τρόπο ζωής.

Γρενάδα Εκδηλώσεις και Φεστιβάλ

Η Γρενάδα έχει ένα φεστιβάλ ιστιοπλοΐας τον Ιανουάριο και όχι μόνο ένα, αλλά δύο καρναβάλι , ένα στη Γρενάδα τον Αύγουστο και ένα σε Carriacou τον Φεβρουάριο.

Νυχτερινή ζωή στη Γρενάδα

Η νυχτερινή ζωή είναι αρκετά ήσυχη στη Γρενάδα. Τα περισσότερα από αυτά επικεντρώνονται στα ξενοδοχεία, τα οποία παρέχουν νυχτερινή διασκέδαση με τη μορφή ζωντανής μουσικής και λαϊκού χορού. Εάν έχετε τη διάθεση να χορέψετε, κατευθυνθείτε στην Disco Fantazia στην παραλία Morne Rouge.