Πόσο συμβουλεύετε στα γερμανικά εστιατόρια;

Ανατρέφοντας στη Γερμανία

Αφού έζησα στη Γερμανία εδώ και χρόνια, αισθάνομαι τελικά αρκετά άνετα με τη δομή ανατροπής. Αλλά πήρε δίκη και λάθος. Η απόρριψη είναι μόνο ένα από τα πράγματα που είναι δύσκολο να πει εάν το κάνετε λάθος. Πάρα πολύ? Πολύ λίγο? Τι είναι σωστό;

Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πόσο μπορείτε να συμβουλεύεστε στη Γερμανία για εστιατόρια, ξενοδοχεία, ταξί και για διάφορες υπηρεσίες.

Ανατρέφοντας στα γερμανικά εστιατόρια

Αρχικά, η συζήτηση με τους φίλους εδώ στη Γερμανία δεν έκανε τίποτα για να ανακουφίσει τις ανησυχίες μου.

Οι άνθρωποι που θεωρώ πολύ γενναιόδωροι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να μην αφήνουν άκρη αν ήταν οικονομικά δεμένα. Άκουσα την κουραστική δικαιολογία για «να είσαι μαθητής» περισσότερες από μία φορές. Ερχόμενοι από την Αμερικανική μου προοπτική, πώς νόμιζαν ότι αυτό ήταν αποδεκτό;

Η αλήθεια είναι ότι η ανατροπή εκτιμάται στη Γερμανία, αλλά όχι απαραίτητα αναμενόμενη. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η εξυπηρέτηση είναι τόσο χαλαρή σε σύγκριση με τα αμερικανικά πρότυπα. Ξεχασμένες παραγγελίες, snarky υπηρεσία και τα μάτια-τροχαίο δεν είναι ασυνήθιστα πλάγια πιάτα για να πάει με την παραγγελία σας. Δεν μπορείτε να μετακινηθείτε στην άκρη, ειδικά στο Βερολίνο, το κεφάλαιο της υπηρεσίας.

Επίσης, θεωρήστε ότι η υπηρεσία μπορεί να συμπεριληφθεί στον λογαριασμό σας (σημειώνεται ως Bedienung ). Ακόμα και η λέξη για άκρη, Trinkgeld ή "πόσιμο χρήματα", δείχνει ότι δεν πρέπει να είναι τίποτα περισσότερο από μικρή αλλαγή. Ακολουθούν ορισμένοι ουσιαστικοί όροι για να σας βοηθήσουν να απολαύσετε ένα γερμανικό εστιατόριο .

Ποια είναι η σύντομη απάντηση; Είναι κοινή πρακτική να αφήνετε μεταξύ 5 και 10 τοις εκατό σε ένα καθιστικό εστιατόριο και απλά να στρογγυλάτε μέχρι το πλησιέστερο ευρώ ή δύο σε ένα καφέ .

Το δεκαπέντε τοις εκατό είναι απόλυτα πλούσιο και περισσότερο από ότι μόνο για τους τουρίστες.

Πώς να Συμβουλή σε ένα γερμανικό εστιατόριο

Το ποσό της άκρης δεν είναι το μόνο ασυνήθιστο πράγμα. Η διαδικασία πληρωμής και απόρριψης είναι επίσης αρκετά διαφορετική από τη Βόρεια Αμερική.

Αν περιμένετε να λάβετε το λογαριασμό, θα περιμένετε για πάντα. Οι Γερμανοί απολαμβάνουν μια χαλαρή γευστική εμπειρία και μπορούν να συνεχίσουν να παραγγέλνουν εσπρέσο μετά το γεύμα, ίσως ένα άλλο επιδόρπιο και ούτω καθεξής.

Αντίθετα, όταν είστε έτοιμοι να πληρώσετε, σηματοδοτήστε τον σερβιτόρο και ζητήστε τον λογαριασμό (" Die Rechnung bitte "). Ο διακομιστής θα φέρει το λογαριασμό και συνήθως αναμένει την πληρωμή καθώς στέκονται εκεί. Αυτό απαιτεί να αποφασίσετε γρήγορα την άκρη και να διαταράσσετε τους ξένους - αρχικά. Εκτιμήστε τι περιμένετε να πληρώσετε και τι θέλετε να συμβουλήστε πριν σηματοδοτήσετε και αυτό θα πρέπει να είναι μια συναλλαγή χωρίς άγχος.

Για παράδειγμα, αν ο λογαριασμός φτάσει στα 14,50 ευρώ, μπορείτε απλά να πείτε " 16 ευρώ " και ο διακομιστής θα παραδώσει αμέσως την αλλαγή σας. Αν θα θέλατε να διατηρήσουν την αλλαγή, όπως και αν πληρώνετε 20 ευρώ ακόμη, μπορείτε να πείτε " γεγονός ". Βιόλα! Trinkgeld .

Προσπαθήστε επίσης να πληρώσετε με μετρητά, ακόμη και αν πληρώνετε με κάρτα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε την άκρη στο διακομιστή.

Περπατώντας στα γερμανικά ξενοδοχεία

Η απόκλιση στα ξενοδοχεία δεν είναι τόσο κοινή όσο στις ΗΠΑ. Για καλή εξυπηρέτηση σε ξενοδοχείο με αστέρι, μπορείτε να δώσετε στον αχθοφόρο ένα ευρώ ανά τσάντα και να αφήσετε την υπηρεσία 3 έως 5 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Εάν το θυρωρείο παρέχει μια υπηρεσία, όπως η κράτηση σε μια κράτηση σε ένα καλό εστιατόριο, μπορείτε να ανατρέξετε μέχρι και 20 ευρώ.

Εάν μένετε σε μια σπιτική Pension , παρόμοια με ένα B & B, η ανατροπή δεν αναμένεται.

Τυποποίηση ταξί στη Γερμανία

Δεν απαιτούνται παρεκκλίσεις στα γερμανικά ταξί, αλλά είναι σύνηθες να στρογγυλεύονται μέχρι το πλησιέστερο ευρώ.

Για καλή εξυπηρέτηση (μιλώντας αγγλικά, παιδικό κάθισμα, φόρτωση αποσκευών), μπορείτε να αφήσετε τη δωρεά μέχρι 10%.

Εκκεντρικοί οδηγοί περιήγησης στη Γερμανία

Για έναν καλό τουριστικό οδηγό στη Γερμανία, μπορείτε να συμβουλέψετε έως και 10%. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ιδιωτικές εκδρομές ή πολυήμερες εκδρομές. Για μια ελεύθερη περιοδεία θα πρέπει να πληρώσετε τουλάχιστον 5 ευρώ, καθώς οι οδηγοί πρέπει συνήθως να πληρώσουν την εταιρεία για κάθε άτομο που εμφανίζεται, ανεξάρτητα από το αν συμβουλεύουν ή όχι.

Συνολικά, η καλύτερη συμβουλή είναι να καθορίσετε τι αισθάνεται άνετα για εσάς.