Χρησιμοποιώντας το κινητό σας τηλέφωνο ενώ ταξιδεύετε στην Κίνα

Διεθνής Περιαγωγή, Κάρτες SIM και Hotspots Wifi

Αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε στην Κίνα και αναρωτιέστε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο, η σύντομη απάντηση είναι πιθανώς "ναι", αλλά υπάρχουν μερικές επιλογές που ίσως θέλετε να εξετάσετε. Ορισμένες επιλογές ενδέχεται να σας εξοικονομήσουν χρήματα ανάλογα με το πόσο σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας.

Διεθνής υπηρεσία περιαγωγής

Οι περισσότεροι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν στους πελάτες διεθνείς υπηρεσίες περιαγωγής όταν εγγραφείτε για τη σύμβαση τηλεφώνου σας.

Εάν αγοράσατε ένα πολύ βασικό σχέδιο, ενδέχεται να μην έχει τη δυνατότητα διεθνούς περιαγωγής. Αν συμβαίνει αυτό, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο για να πραγματοποιήσετε κλήσεις.

Αν έχετε την επιλογή για διεθνή περιαγωγή, πρέπει συνήθως να επικοινωνήσετε με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία και να δώσετε τα κεφάλια σας στις χώρες στις οποίες σχεδιάζετε να ταξιδέψετε. Ορισμένοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας ενδέχεται να μην έχουν καν διαθεσιμότητα περιαγωγής στην Κίνα. Αν η περιαγωγή στην Κίνα είναι διαθέσιμη, τότε έχετε υπόψη σας ότι η περιαγωγή μπορεί να είναι πολύ ακριβή. Οι τιμές ποικίλλουν ανά χώρα. Ρωτήστε τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σχετικά με τις χρεώσεις για τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα κειμένου και χρήση δεδομένων.

Στη συνέχεια, καθορίστε πόση τηλεφωνική χρήση αναμένετε. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τότε θα πρέπει να είστε εντάξει με αυτήν την επιλογή. Εάν βρίσκεστε σε επαγγελματικό ταξίδι ή σχεδιάζετε να κάνετε πολλές κλήσεις, κείμενα και πηγαίνετε στο διαδίκτυο πολύ, και δεν θέλετε να καταθέσετε χρεώσεις, τότε έχετε και άλλες επιλογές.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα ξεκλειδωμένο τηλέφωνο και να αγοράσετε μια κάρτα SIM τοπικά στην Κίνα ή να πάρετε μια κινητή υπηρεσία wifi στην Κίνα για να χρησιμοποιήσετε με το τηλέφωνό σας.

Αποκτήστε ένα ξεκλειδωμένο τηλέφωνο και την κάρτα SIM

Εάν μπορείτε να πάρετε ένα ξεκλείδωτο κινητό τηλέφωνο , δηλαδή ένα τηλέφωνο που δεν είναι συνδεδεμένο με ένα δίκτυο συγκεκριμένου μεταφορέα (όπως AT & T, Sprint ή Verizon), αυτό σημαίνει ότι το τηλέφωνο θα συνεργαστεί με περισσότερους από έναν παροχείς υπηρεσιών.

Τα περισσότερα τηλέφωνα είναι δεμένα ή κλειδωμένα σε ένα συγκεκριμένο κινητό φορέα. Η αγορά ενός ξεκλειδωμένου smartphone κινητού τηλεφώνου μπορεί να είναι μια πολύ πιο εύκολη, πιο αξιόπιστη επιλογή από την προσπάθεια να ξεκλειδώσετε ένα προηγουμένως κλειδωμένο τηλέφωνο. Συνήθως μπορείτε να πληρώσετε περισσότερα για το τηλέφωνο, μερικές φορές μερικές εκατοντάδες δολάρια περισσότερο, αλλά δεν βασίζεστε σε κανέναν για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο για εσάς. Θα πρέπει να μπορείτε να αγοράσετε αυτά τα τηλέφωνα από το Amazon, το eBay, άλλες πηγές στο διαδίκτυο και τα τοπικά καταστήματα.

Με ένα ξεκλειδωμένο τηλέφωνο, μπορείτε απλά να αγοράσετε μια τοπική κάρτα προπληρωμένης κάρτας SIM στην Κίνα , η οποία είναι συχνά διαθέσιμη από καταστήματα εντός του αεροδρομίου, σταθμούς μετρό, ξενοδοχεία και πολυκαταστήματα. Μια κάρτα SIM, μικρή για τη μονάδα ταυτότητας συνδρομητή, είναι μια μικρή κάρτα που σύρετε στο τηλέφωνο (συνήθως κοντά στην μπαταρία), που παρέχει στο τηλέφωνό τον αριθμό τηλεφώνου, καθώς και την υπηρεσία φωνής και δεδομένων. Το κόστος για μια κάρτα SIM μπορεί να είναι οπουδήποτε μεταξύ RMB 100 έως RMB 200 ($ 15 έως $ 30) και θα περιλαμβάνει ήδη λεπτά. Μπορείτε να συμπληρώσετε τα λεπτά σας, αγοράζοντας τηλεφωνικές κάρτες που διατίθενται συνήθως από καταστήματα πολυτελείας και πάγκους σε ποσά μέχρι 100 RMB. Οι τιμές είναι λογικές και το μενού για την επαναφόρτιση του τηλεφώνου σας είναι διαθέσιμο στα Αγγλικά και Mandarin.

Ενοικίαση ή αγορά κινητής συσκευής Wifi

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας τηλέφωνο ή τις άλλες συσκευές σας, όπως το φορητό υπολογιστή σας, αλλά δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη διεθνή υπηρεσία περιαγωγής σας, μπορείτε να αγοράσετε μια συσκευή wifi για κινητά, που ονομάζεται επίσης συσκευή "mifi" Ασύρματο σημείο σύνδεσης.

Μπορείτε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε ένα για περίπου 10 δολάρια την ημέρα για απεριόριστη χρήση δεδομένων. Ορισμένα σχέδια ενδέχεται να σας δώσουν ένα περιορισμένο ποσό δεδομένων που θα χρησιμοποιηθούν, τότε θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε τη συσκευή wifi με περισσότερα δεδομένα έναντι αμοιβής.

Μια κινητή συσκευή wifi είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να παραμείνετε συνδεδεμένοι ενώ ταξιδεύετε, χωρίς κόστος. Για να το χρησιμοποιήσετε, θα απενεργοποιήσετε τη διεθνή περιαγωγή στο τηλέφωνό σας και στη συνέχεια συνδεθείτε στην υπηρεσία wifi για κινητά. Μόλις συνδεθείτε επιτυχώς, θα πρέπει να μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο και να πραγματοποιήσετε κλήσεις μέσω του Facetime ή του Skype. Μπορείτε να παραγγείλετε αυτήν την υπηρεσία, συνήθως με τη μίσθωση μιας μικρής φορητής συσκευής, πριν από το ταξίδι σας ή όταν φτάσετε στο αεροδρόμιο. Εάν ταξιδεύετε με περισσότερα από ένα άτομα, το hotspot συνήθως μοιράζεται για περισσότερες από μία συσκευές τη φορά.

Online Περιορισμοί

Λάβετε υπόψη ότι μόνο επειδή αποκτήσατε πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν σημαίνει ότι θα έχετε πλήρη πρόσβαση.

Υπάρχουν ορισμένα κανάλια ιστού και ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης που εμποδίζονται στην Κίνα, όπως το Facebook, το Gmail, το Google και το YouTube, για να αναφέρουμε μερικά. Δείτε τις εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν ενώ ταξιδεύετε στην Κίνα .

Χρειάζεστε βοήθεια;

Η εκτίμηση όλων αυτών μπορεί να σας πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα σας εξοικονομήσει εκατοντάδες δολάρια σε μακροπρόθεσμη βάση εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας ή το διαδίκτυο. Αν έχετε πρόβλημα να προσπαθήσετε να μάθετε από πού να αγοράσετε μια κάρτα SIM ή μια κινητή συσκευή Wi-Fi ή αν δεν ξέρετε πώς να την ενεργοποιήσετε, το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του ξενοδοχείου ή των ξεναγών μπορεί να σας βοηθήσει να το καταλάβετε.