Κατανόηση των Καιρικών συνθηκών στη Νότια και Νοτιοδυτική Κίνα

Τι είναι η Νότια / Νοτιοδυτική Κίνα;

Πριν προσπαθήσετε να υπολογίσετε τον καιρό, καλό είναι να καταλάβετε τι νοείται ως Νότια ή Νοτιοδυτική Κίνα. Οι παρακάτω περιοχές και δήμοι θεωρούνται ότι βρίσκονται στο νοτιοδυτικό και νοτιοδυτικό τμήμα της Κίνας, οπότε θα ζήσετε το είδος του καιρού που περιγράφεται παρακάτω:

Μέσες θερμοκρασίες και βροχοπτώσεις για τις νότιες και νοτιοδυτικές κινεζικές πόλεις

Ακολουθούν μερικά διαγράμματα που θα σας δώσουν μια ιδέα για τον καιρό στις πόλεις της Νότιας και Νοτιοδυτικής Κίνας.

Chengdu


Guangzhou


Guilin

Καιρικές συνθήκες στη Νότια και Νοτιοδυτική Κίνα

Είναι γενικά πιο βρεγμένο στο νότο της Κίνας και οι υψηλές θερμοκρασίες διαρκούν περισσότερο. Ο χειμώνας, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο, όπως στην Κεντρική Κίνα, είναι βραχύς, αλλά μπορεί να αισθάνεται πολύ κρύος. Απρίλιος έως Σεπτέμβριος είναι η εποχή των βροχών όπου οι θερμοκρασίες και η υγρασία φτάνουν στα ύψη. Κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτής της Κίνας, η εποχή τυφώνας είναι από τον Ιούλιο έως το Σεπτέμβριο.

Η στρώση είναι απαραίτητη για τις κρύες και βροχερές εποχές στη Νότια και Νοτιοδυτική Κίνα.

Ενώ οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν θα πέσουν κάτω από το πάγωμα, θα νιώσουν κρύο, επειδή τα σπίτια και τα κτίρια δεν είναι νιτροποιημένα. Η μόνωση δεν χρησιμοποιείται για την οικοδόμηση και συχνά τα πλαίσια παραθύρων δεν είναι πολύ καλσόν, τόσο κρύος αέρας ρέει μέσα Κινέζοι άνθρωποι χρησιμοποιούνται απλά για να προσθέσετε ένα άλλο στρώμα της ένδυσης για να κρατήσει τους ζεστούς.

Εάν ταξιδεύετε στην περιοχή την άνοιξη και την εποχή των βροχών, θα θελήσετε να έχετε αξιοπρεπή βροχή καθώς θα είναι κοινό να βλέπετε βροχή για αρκετές ημέρες στη σειρά κατά τη διάρκεια αυτών των εποχών. Κατά τη διάρκεια της βροχερής περιόδου, μπορεί εύκολα να βρέχει κάθε μέρα, όλη την ημέρα. Θλιβερός? Ναι - ειδικά αν δεν έχετε κάτι ξηρό για να το βάλετε! Αυτοί οι τύποι βροχής που φέρετε εξαρτώνται από αυτό που κάνετε. Εάν ταξιδεύετε για επαγγελματικούς λόγους, θα συνιστούσα να φοράτε ένα καλό ελαφρύ αδιάβροχο και να φέρετε ένα ζευγάρι παπούτσια για να φορέσετε στη βροχή (που θα πάρει πολύ βρεγμένο) και να αλλάξετε σε καλά παπούτσια πριν από τις συναντήσεις σας. Αν ταξιδεύετε ως τουρίστας, τότε θα θέλετε να έχετε ένα λειτουργικό, ελαφρύ αδιάβροχο, αρκετά ζευγάρια παπουτσιών για ανταλλαγή όταν ένα ζευγάρι βρέχει και αρκετά στρώματα για να αφήσει τα πράγματα να στεγνώσουν.

Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη νότια Κίνα λόγω του ήπιου κλίματος και της διάρρηξης της υγρασίας. Το χειμώνα μπορεί επίσης να είναι ωραίο στο Νότο, καθώς δεν θα είναι πολύ κρύο για πολύ και μπορείτε να απολαύσετε υπαίθριες δραστηριότητες.

Διαβάστε περισσότερα

Φυσικά ο καιρός ποικίλλει και τα παραπάνω έχουν σκοπό να δώσουν στον ταξιδιώτη γενική καθοδήγηση και κατεύθυνση. Είστε έτοιμοι να αρχίσετε να σχεδιάζετε και να συσκευάζετε; Ακολουθήστε τα 10 εύκολα βήματα σχεδιασμού ταξιδιού σας για να ξεκινήσετε με το ταξίδι σας και να διαβάσετε τα πάντα για τη συσκευασία στον πλήρη οδηγό μου για την Κίνα συσκευασίας .