Οδηγός για τον καιρό, συσκευασίας και εκδηλώσεων για τον Απρίλιο στην Κίνα

Επισκόπηση Απριλίου

Τον Απρίλιο, στην πλειονότητα της Κίνας, η άνοιξη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Τα οπωροφόρα δέντρα ανθίζουν και οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ζεσταίνονται πραγματικά. Εάν είστε εντάξει με λίγη βροχή (ή πολλά), ο Απρίλιος μπορεί να είναι ένας υπέροχος χρόνος για να επισκεφθείτε την Κίνα.

Η Βόρεια Κίνα , όπως το Πεκίνο, τελικά θα αισθανθεί πραγματικά άνετα για υπαίθρια αξιοθέατα. Σε όλη την κεντρική Κίνα , ο καιρός είναι σχεδόν ο ίδιος με τον Μάρτιο , ο οποίος είναι ζεστός αλλά υγρός.

Στο νότο, ο καιρός γίνεται όλο και πιο ζεστός και θα δείτε ημέρες που φθάνουν πάνω από 80F. Θα εξακολουθεί να υπάρχει πολλή βροχή και στην κεντρική και τη νότια Κίνα, οπότε φέρτε τα εργαλεία σας.

Απρίλιος καιρός

Προτάσεις συσκευασίας Απριλίου

Νομίζω ότι αυτό ισχύει για όλους τους μήνες στην Κίνα, ώστε να είναι το μάντρα σας: φόρεμα σε στρώματα και πακέτο ανάλογα.

Τι είναι σπουδαίο για την επίσκεψη στην Κίνα τον Απρίλιο

Ο Απρίλιος μπορεί να είναι μια πολύ όμορφη εποχή για να δει την Κίνα.

Η βαρύτητα της υγρασίας δεν έχει τεθεί και οι θερμοκρασίες είναι στο σύνολό της, αρκετά ήπια. Είναι ζεστό, τα λουλούδια ανθίζουν, η αγάπη είναι στον αέρα.

Το ωραίο πράγμα για αυτή τη σεζόν είναι ότι το σχολείο είναι ακόμα σε σύνοδο, ώστε να αποφεύγετε τα μεγάλα πλήθη που τυπικά συνοδεύουν τα σχολικά διαλείμματα. (Σημειώστε ότι υπάρχουν μεγάλες διακοπές κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου, βλ. Παρακάτω).

Τι μπορεί να είναι κακό για την επίσκεψη στην Κίνα τον Απρίλιο

Εάν λιώνετε στη βροχή, τότε ίσως να θέλετε να αποφύγετε το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και νότιας Κίνας τον Απρίλιο. Μπορεί να βρέξει για μέρες και μέρες σε μερικά μέρη, αλλά μεταξύ κάθε ντους, υπάρχει μια πιθανότητα για τον ήλιο. Συσκευάστε το αδιάβροχο και τα παπούτσια ανθεκτικά στη βροχή και θα είστε εντάξει! (Οι ομπρέλες και τα αδιάβροχα είναι διαθέσιμα παντού και θα εκπλαγείτε από το πόσο επιχειρηματικά κινέζικα μπορεί να είναι. Οι πωλητές ομπρελών συνήθως κάθονται έξω από τα εμπορικά κέντρα και τα μουσεία που περιμένουν εκείνους που έχουν ανάγκη να βγουν ...)

Διακοπές τον Απρίλιο

Η μόνη εθνική εορτή τον Απρίλιο είναι ο Qing Ming . Αυτή η μέρα αλλάζει κάθε χρόνο, επειδή σχετίζεται με το Κινέζικο Σεληνιακό Ημερολόγιο, αλλά συνήθως πέφτει στο πρώτο σαββατοκύριακο του Απριλίου. Οι εργαζόμενοι και οι σπουδαστές έχουν μία ημέρα μακριά, συνήθως μία Δευτέρα, και έτσι υπάρχει ένα μεγάλο τριήμερο Σαββατοκύριακο. Ταξίδια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να πάρει απασχολημένος και οι τιμές ανεβαίνουν.

Διαβάστε περισσότερα για τις διακοπές του Qing Ming .

Ο μήνας του καιρού κατά μήνα

Ιανουάριος στην Κίνα
Φεβρουάριο στην Κίνα
Μαρτίου στην Κίνα
Απρίλιο στην Κίνα
Μάιος στην Κίνα
Ιουνίου στην Κίνα
Ιουλίου στην Κίνα
Αυγούστου στην Κίνα
Σεπτεμβρίου στην Κίνα
Οκτώβριο στην Κίνα
Νοέμβριος στην Κίνα
Δεκεμβρίου στην Κίνα