Τι πρέπει να γνωρίζετε για το ταξίδι με παιδιά στην Κίνα

Μια βόλτα με το αυτοκίνητο στο μπακάλικο μπορεί να ενοχλήσει με ένα μικρό παιδί. Το ταξίδι με τα παιδιά με τα διηπειρωτικά δεν είναι τίποτα λιγότερο από τρομακτικό. Τα καλά νέα, κατά πάσα πιθανότητα το ταξίδι με το αεροπλάνο θα είναι το χειρότερο μέρος του ταξιδιού με τα παιδιά σας στην Κίνα. Βρίσκω την Κίνα ένα πολύ φιλικό για τα παιδιά μέρος και ένα εύκολο με τα παιδιά. Και πρέπει να ξέρω - είμαι στη διαδικασία της αύξησης δύο εδώ και έχουν ταξιδέψει μαζί τους σε όλη τη χώρα .

Τούτου λεχθέντος, γνωρίζω ότι αν έρχεστε στην Κίνα για πρώτη φορά και έχετε παιδιά μαζί, έχετε και μερικές μεγάλες ερωτήσεις. Ακολουθούν μερικές απαντήσεις.

Ασθένεια - Χρειάζομαι να ανησυχώ για το παιδί μου που διαπράττει κάτι φρικτό στην Κίνα;

Φυσικά υπάρχει μια πιθανότητα να πάρει κάτι . Αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να κερδίσετε και την κλήρωση. Η γρήγορη απάντηση είναι όχι. Οι πιθανότητες του παιδιού σας να πάρει κάποια φρικτή Άπω Ανατολή Ασθένεια που κανένας γιατρός δεν μπορεί να διαγνώσει είναι λεπτή.

Η πρώτη συμβουλή που δίνω είναι να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας και το παιδί σας πριν ξεκινήσετε ένα ταξίδι στην Κίνα. Ενώ τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων δεν υποστηρίζουν συγκεκριμένους εμβολιασμούς για την Κίνα, είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό που γνωρίζει τέτοια πράγματα. Διαβάστε όλα τα σχετικά με τις ανησυχίες για την υγεία και τις ιατρικές ανάγκες για ταξίδια στην Κίνα.

Εντάξει, Όχι Εμβολιασμοί, αλλά σίγουρα υπάρχει κάτι που πρέπει να ανησυχείς;

Λοιπόν, εξαρτάται από πόσο καιρό θα μείνετε στην Κίνα.

Και πάλι, το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας. Ναι, το παιδί σας θα εκτεθεί σε διαφορετικά μικρόβια εδώ στην Κίνα. Επομένως, πρέπει να λάβετε ορισμένες προφυλάξεις:

Jet Lag - Πώς αντιμετωπίζουμε αυτό;

Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση και εξαρτάται από το πόσο παλιά είναι τα παιδιά σας. Όταν τα παιδιά μου ήταν κάτω των 12 μηνών, απλά έπρεπε να είμαστε ξύπνιοι όταν ήταν ξύπνιοι και κοιμήθηκαν όταν το έκαναν. Μετά από 2, ανακαλύψαμε το φορητό DVD player και το iPad και έγιναν τεράστια ψυχαγωγία για παιδιά που είχαν καθυστερήσει με αεροσκάφη (για το ταξίδι του αεροπλάνου επίσης). Όταν ταξιδεύουμε, ουσιαστικά δεν περιορίζουμε την ώρα οθόνης έως ότου είμαστε όλοι στην ίδια ζώνη ώρας.

Αν τα παιδιά σας είναι μεγάλα και μπορούν να διασκεδάσουν, τότε φροντίστε να φέρνετε μαζί μερικά από τα αγαπημένα τους βιβλία και παιχνίδια, ώστε να μπορούν να παίξουν ενώ προσπαθείτε να κοιμηθείτε.

Οι τρεις πρώτες νύχτες είναι οι πιο δύσκολες. και η δεύτερη νύχτα είναι ίσως η χειρότερη. Η καλύτερη συμβουλή είναι να το παίρνετε αργά και να κοιμηθείτε όταν το κάνουν. Αυτό μπορεί να σημαίνει επιβράδυνση των δραστηριοτήτων σας για τις πρώτες μέρες.

Έχω ακούσει ότι είναι τρελοί οδηγοί - πρέπει να φέρω το κάθισμα του αυτοκινήτου;

Εάν το παιδί σας είναι ακόμα στο μωρό και αυτό αγκαλιάζει σε ένα καροτσάκι που μπορεί εύκολα να διπλωθεί, τότε ναι. Ωστόσο, τα ταξί γενικά δεν διαθέτουν χρήσιμες ζώνες ασφαλείας πίσω καθισμάτων, ώστε να μην μπορείτε να τους λυγίζετε. Ωστόσο, θα είναι ευκολότερο να διαχειριστείτε και να είστε πιο ασφαλείς από το κράτημα του μωρού σας.

Αν το παιδί σας είναι μεγαλύτερο, από ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να το φέρετε εκτός αν θα προσλάβετε ένα αυτοκίνητο για μεγάλο μέρος του ταξιδιού σας. Όπως σας λέω παραπάνω, τα περισσότερα ταξί δεν έχουν ζώνες, και θα βρείτε το κάθισμα ένα μεγάλο βάρος αν δεν το χρησιμοποιείτε. Αν το μεγαλύτερο μέρος της περιήγησής σας περιλαμβάνει τη χρήση ιδιωτικού αυτοκινήτου, τότε ναι, φέρτε τη θέση σας.

Αλλά αν αυτό δεν συμβαίνει, αφήστε το κάθισμα στο σπίτι. Ξέρω ότι ακούγεται τρομακτικό και αληθινό, δεν είναι ασφαλές. Δυστυχώς όμως, η ασφάλεια των παιδιών στα αυτοκίνητα βρίσκεται πίσω από τις εποχές εδώ στην Κίνα.

Τι γίνεται με το νερό και την ασφάλεια των τροφίμων ;

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ γι 'αυτό. Αν τα παιδιά σας είναι τα λιγότερο περιπετειώδη, θα βρουν μια μεγάλη ποικιλία από ενδιαφέροντα σνακ και καραμέλες σε κάθε τοπικό παντοπωλείο και κατάστημα ψωμιού. Το εμφιαλωμένο νερό διατίθεται παντού από καταστήματα σε πάγκους δρόμων και σε εστιατόρια, εάν σερβίρετε νερό που βρίσκεται σε ένα ποτήρι, προέρχεται από ένα μεγάλο ψυγείο - όχι από τη βρύση.

Έχω ακούσει κακά πράγματα για τις τουαλέτες ...

Ναι, έχετε και σωστά. Αλλά η Κίνα έκανε BIG βελτιώσεις, ακόμα και τα τέσσερα χρόνια από τότε που ήμουν εδώ. Ξέρουν ότι η φήμη τους και οι δημόσιες τουαλέτες καθαρίζονται. Αλλά πιθανότατα θα συναντήσετε μια τουαλέτα τύπου squat περισσότερες από μία φορές στις περιπέτειές σας.

Θα έπρεπε να φέρω ένα μήνα προμήθειας παιδικών τροφών και πανών;

Εξαρτάται από το εάν το μωρό σας έχει ειδικές ανάγκες, αλλά όχι, μπορείτε να πάρετε πολλές προμήθειες στην Κίνα, ειδικά στις μεγαλύτερες πόλεις. Όπου υπάρχουν μεγάλες κοινότητες εκπατρισμάτων, θα βρείτε μάρκες και αντικείμενα που εισάγονται από το σπίτι. Πολλές μάρκες έχουν κινέζους ομολόγους, όπως Huggies και Pampers. Δεν είναι ακριβώς όπως αυτοί που επιστρέφουν στο σπίτι, αλλά είναι εντάξει. Μια σημείωση για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες, θα θελήσετε να υπολογίσετε το βάρος του μωρού σας σε χιλιόγραμμα!