Οδήγηση: Taupo στο Wellington (εσωτερική διαδρομή)

Η πιο άμεση διαδρομή από Taupo προς Wellington (πύλη προς το νότιο νησί) είναι μέσω του χαμηλότερου κεντρικού τμήματος του βόρειου νησιού. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα μέρη για να δείτε και να σταματήσετε κατά μήκος αυτού του δίσκου. Το πιο αξιοσημείωτο είναι το Εθνικό Πάρκο Tongariro, το οποίο εκτείνεται από τη νότια ακτή της λίμνης Taupo.

Εάν ταξιδεύετε από το Auckland στο Wellington για να πάρετε το πλοίο προς το νότιο νησί, θα βρείτε αυτή τη διαδρομή να είναι η συντομότερη.

Σχεδιάστε το ταξίδι σας

Το συνολικό μήκος αυτού του ταξιδιού είναι 230 μίλια (372 χιλιόμετρα) και έχει συνολικό χρόνο οδήγησης τεσσάρων ωρών. Το αρχικό μέρος του ταξιδιού μπορεί να είναι επικίνδυνο, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. από το νότο του Turangi έως το Waiouru ο κύριος αυτοκινητόδρομος είναι συχνά κλειστός λόγω του χιονιού.

Πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν σε αυτή τη διαδρομή σε μια μέρα. Ωστόσο, αν είστε σε θέση να πάρετε το χρόνο σας θα ανακαλύψετε μερικά από τα καλύτερα τοπία και τα αξιοθέατα στο βόρειο νησί.

Εδώ είναι τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος σε αυτό το ταξίδι. Οι αποστάσεις που μετριούνται είναι από το Taupo και το Wellington.

Taupo (372 χλμ. Από το Γουέλινγκτον)

Το Taupo είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ζηλανδίας και μια mecca για υπαίθριες δραστηριότητες όπως η αλιεία και η κρουαζιέρα. Η πόλη στη βόρεια ακτή της λίμνης είναι μια από τις καλύτερες πόλεις που επισκέπτονται στο κεντρικό βόρειο νησί.

Turangi (50 χλμ. Από το Taupo, 322 χλμ. Από το Wellington)

Το Turangi βρίσκεται στον ποταμό Tongariro κοντά στο σημείο όπου εισέρχεται στη λίμνη Taupo.

Η περιοχή είναι γνωστή για την καλύτερη αλιεία πέστροφας στη Νέα Ζηλανδία.

Εθνικό Πάρκο Tongariro (104 χλμ. Από το Taupo, 336 χλμ. Από το Wellington)

Κυριαρχείται από τα τρία βουνά της Ruapehu, Tongariro και Ngaruhoe, αυτό είναι το παλαιότερο εθνικό πάρκο της Νέας Ζηλανδίας και μια λίστα με την πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO. Θα περάσετε από αυτό το πάρκο μέσω ενός τμήματος της εθνικής οδού 1 που ονομάζεται Desert Rd.

Αυτό βρίσκεται στην υψηλότερη ανύψωση οποιουδήποτε τμήματος αυτής της κύριας εθνικής οδού στη Νέα Ζηλανδία. Ως εκ τούτου, είναι συχνά κλειστό λόγω του χιονιού κατά τους χειμερινούς μήνες (Ιούνιος-Αύγουστος).

Αυτή είναι μια απομακρυσμένη και έρημη χώρα (η κύρια βάση του Στρατού της Νέας Ζηλανδίας βρίσκεται εδώ), αλλά είναι εξαιρετικά όμορφη, κυριαρχείται από άγονα υπο-αλπικά φυτά και πεδιάδες. Είναι η φύση που μοιάζει με έρημο και δίνει το όνομα της, την έρημο Rangipo.

Waiouru (112 χλμ. Από το Taupo, 260 χλμ. Από το Wellington)

Αυτή η μικρή πόλη φιλοξενεί τη βάση του στρατού της Νέας Ζηλανδίας. Είναι αξιοσημείωτο το Εθνικό Μουσείο Στρατού, το οποίο αξίζει τον κόπο. Καταγράφει τη στρατιωτική ιστορία της Νέας Ζηλανδίας από τις προευρωπαϊκές εποχές Μαορί μέχρι σήμερα.

Taihape (141 χλμ. Από το Taupo, 230 χλμ. Από το Wellington)

Ο Taihape ονομάζεται "η πρωτεύουσα του κόσμου του Gumboot". Έγινε φημισμένος από τον κωμικός Fred Dagg της Νέας Ζηλανδίας, ένα ψεύτικο ενός τυπικού αγρότη της Νέας Ζηλανδίας (το gumboot είναι η ισοτιμία της Νέας Ζηλανδίας με την μπότα του Wellington). Κάθε χρόνο, τον Μάρτιο, η πόλη φιλοξενεί μια μέρα Gumboot, η οποία περιλαμβάνει διαγωνισμούς για ρίψη gumboot.

Παρόλο που είναι μικρό, υπάρχουν δύο καλές καφετέριες στο Taihape. Το τοπίο στα νότια της πόλης είναι επίσης πολύ δραματικό, με απότομους και ασυνήθιστους σχηματισμούς λόφων.

Στο φαράγγι Mangaweka ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος συναντά τον ποταμό Rangitikei και υπάρχουν πολλά σημεία επιτήρησης στο δρόμο που δίνουν μια υπέροχη θέα.

Ταύροι (222 χλμ. Από το Taupo, 150 χλμ. Από το Wellington)

Μικρή πόλη στη διασταύρωση των εθνικών οδών 1 και 3 και εδώ δεν υπάρχουν πολλά. Αλλά σταματήστε να βλέπετε το σύμβολο έξω από το Κέντρο πληροφοριών. θα δείτε μερικές πολύ δημιουργικές χρήσεις της λέξης "Bull" για να περιγράψετε τις τοπικές επιχειρήσεις.

Palmerston North (242 χλμ. Από το Taupo, 142 χλμ. Από το Wellington)

Αυτή είναι η μεγαλύτερη πόλη μεταξύ Taupo και Wellington, και βρίσκεται στην περιοχή Manawatu. Η γύρω περιοχή είναι σε μεγάλο βαθμό επίπεδη γεωργική γη. Το Palmerston North είναι ένα ωραίο μέρος για να σταματήσετε. έχει φημισμένα τον μεγαλύτερο αριθμό καφενείων ανά κάτοικο οποιασδήποτε πόλης στη Νέα Ζηλανδία. Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είναι φοιτητές, καθώς αυτό είναι το σπίτι για την κύρια πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Massey και μια σειρά άλλων τριτοβάθμια ιδρύματα.

Palmerston North στο Ουέλλινγκτον

Υπάρχουν δύο δρομολόγια μεταξύ του Palmerston North και του Wellington. Η πιο άμεση ακολουθεί τη δυτική ακτή, μέσα από τις μικρές πόλεις Levin, Waikanae και Paraparaumu. Υπάρχουν ωραίες παραλίες κατά μήκος αυτής της ακτής, μεταξύ των οποίων οι Φώκτων, Οτάκι, Ουακάνα και Παραπαράουμ. Εκτός της ακτής είναι το νησί Kapiti, ένα σημαντικό καταφύγιο άγριας ζωής και ένα από τα καλύτερα μέρη στη Νέα Ζηλανδία για να παρατηρήσει το πουλί ακτινίδιο στην άγρια ​​φύση.

Η άλλη διαδρομή ακολουθεί την άλλη πλευρά της οροσειράς Tararua, κατά μήκος της εθνικής οδού 2. Αυτό είναι το πιο γραφικό, αν και περισσότερο, κίνηση. Οι πόλεις περιλαμβάνουν Woodville, Masterton, Carterton και Featherston. Νότια του Masterton, κοντά στην πόλη Martinborough, είναι η περιοχή κρασιού Wairarapa, μια από τις καλύτερες περιοχές για pinot noir και άλλα κρασιά στη Νέα Ζηλανδία. Είναι μια δημοφιλής περιοχή για τους Wellingtonians να απολαύσουν ένα διάλειμμα το Σαββατοκύριακο.

Wellington

Το πολιτικό κεφάλαιο της Νέας Ζηλανδίας, το Wellington περιγράφεται επίσης συχνά ως πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας. Με ένα υπέροχο λιμάνι, υπέροχες καφετέριες και νυχτερινή ζωή και πολλά πολιτιστικά και καλλιτεχνικά γεγονότα που συμβαίνουν, είναι μια πραγματικά διεθνής πόλη.