Προφίλ κρουαζιερόπλοιων Ponant

Η γαλλική γραμμή κρουαζιέρας διαθέτει γιοτ κρουαζιέρες και αποστολές

Ponant Lifestyle:

Η γαλλική κρουαζιέρα Ponant (πρώην Compagnie du Ponant) ιδρύθηκε το 1988 από αρκετούς αξιωματικούς του γαλλικού εμπορικού ναυτικού, αλλά το 2006, η γαλλική εταιρεία ναυτιλίας και εμπορευματοκιβωτίων, ο όμιλος CMA CGM αγόρασε τον Ponant και μετέφερε την έδρα του στη Μασσαλία. Το καλοκαίρι του 2012, η ​​Bridgepoint Capital Ltd., εταιρεία επενδύσεων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, απέκτησε τη γραμμή κρουαζιέρας. Τα μικρά σκάφη φαίνονται και μοιάζουν περισσότερο με ιδιωτικά σκάφη από τα παραδοσιακά κρουαζιερόπλοια και όλες οι κρουαζιέρες είναι διγλωσσικές (γαλλικά και αγγλικά).

Η ατμοσφαιρική ατμόσφαιρα είναι πολύ πιο ήσυχη από ένα κανονικό πλοίο, με λίγες ανακοινώσεις, χωρίς χαρτοπαικτική λέσχη και περιορισμένες οργανωμένες δραστηριότητες στο πλοίο.

Η φιλοσοφία της εταιρείας ταξιδεύει "à la française", αλλά οι κρουαζιέρες είναι δίγλωσσες - γαλλικά και αγγλικά. Πολλοί από το προσωπικό καμπίνα, τραπεζαρία και μπαρ μιλούν αγγλικά επίσης (ή καλύτερα) από ό, τι κάνουν τα γαλλικά.

Τα πέντε πλοία της εταιρείας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο σε πολλά εξωτικά λιμάνια που δεν είναι προσβάσιμα σε μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Τα μικρά πλοία και τα δελεαστικά δρομολόγια είναι τα ισχυρότερα σημεία της εταιρείας. Η ατμόσφαιρα είναι κομψή, αλλά ποικίλλει ανάλογα με το δρομολόγιο. Για παράδειγμα, οι κρουαζιέρες αποστολής προς την Αρκτική ή την Ανταρκτική θα είναι πιο απλές από αυτές στη Μεσόγειο ή τη Βαλτική.

Το 2015, η Ponant απέκτησε μέρος της Travel Dynamics International , φορέα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα μικρά κρουαζιερόπλοια. Η νέα εταιρεία προσφέρει προγράμματα κρουαζιέρας για την αμερικανική αγορά με την επωνυμία "PONANT, πολιτιστικές κρουαζιέρες και αποστολές".

Ποντιακά κρουαζιερόπλοια:

Ο Ponant διαθέτει πέντε κομψά, πολύ ελκυστικά πλοία:

Δύο πρόσθετα πλοία με το όνομα Le Champlain και Le Laperouse θα προστεθούν στο στόλο το 2018.

Προφίλ επιβατών:

Οι περισσότεροι επιβάτες στα Ponant πλοία είναι είτε γαλλικά είτε αγγλόφωνα που αγαπούν όλα τα γαλλικά. Ο συνδυασμός ηλικίας των επισκεπτών εξαρτάται κάπως από τα δρομολόγια, με νεότερους, πιο ευέλικτους ενήλικες στις κρουαζιέρες εκστρατείας που περιλαμβάνουν ευκαιρίες για εξερεύνηση στα φουσκωτά σκάφη.

Τα πλοία είναι σύγχρονα, γαλλικά κομψά, και μοιάζουν με γιοτ. Τα πλοία δεν διαθέτουν χαρτοπαικτικές λέσχες και οι επιβαίνοντες δραστηριότητες είναι πιο αθόρυβες και περισσότερο προσανατολισμένες στις εκπαιδευτικές διαλέξεις απ 'ό, τι τα παιχνίδια για πάρτι. Έτσι, όσοι ευνοούν την ξέφρενη ατμόσφαιρα των κυριοτέρων κρουαζιερόπλοιων μπορεί να απογοητευθούν ή να βαρεθούν.

Ponant Διαμονή και καμπίνες:

Δεδομένου ότι τα πλοία ποικίλλουν τόσο πολύ στο σχεδιασμό και το μέγεθος, οι καμπίνες ποικίλουν πολύ επίσης. Ωστόσο, όλες οι καμπίνες είναι έξω. Οι περισσότερες καμπίνες (125/132) στα τέσσερα πλοία της κατηγορίας Le Boreal έχουν ιδιωτικά μπαλκόνια, αλλά καμία από τις καμπίνες Le Ponant δεν έχει μπαλκόνια.

Πλεύτηκα σε μια αίθουσα Prestige στο Le Boreal και βρήκα το μπαλκόνι των 200 τετραγωνικών ποδιών + 43 τετραγωνικών ποδιών για να είμαι πολύ ωραία. Μου άρεσε η διακόσμηση και το λουτρό, με τουαλέτα σε ξεχωριστό δωμάτιο από το ντους και το νεροχύτη.

Ο χώρος αποθήκευσης ήταν εντυπωσιακός, όπως και η μεγάλη τηλεόραση επίπεδης οθόνης.

Εάν προγραμματίζετε μια κρουαζιέρα με τον Ponant, φροντίστε να μελετήσετε προσεκτικά τα σχέδια των καταστρωμάτων, καθώς η διαρρύθμιση των πλοίων και οι καμπίνες ποικίλλουν σημαντικά.

Ποντιακή κουζίνα και δείπνο:

Όπως θα περίμενε κανείς από μια γαλλική γραμμή κρουαζιέρας, το φαγητό είναι πολύ καλό, με πολλά στοιχεία εξαιρετικά. Πολλά από τα πιάτα είναι τοπικά και είναι πάντα διασκεδαστικό να δοκιμάσετε πιάτα με τοπική γεύση. Αν και το μενού πρωινού παραμένει το ίδιο κάθε μέρα, τα γεύματα διαφέρουν, με διαφορετική κουζίνα κάθε μέρα.

Όλα τα γεύματα είναι ανοιχτά, με δωρεάν κρασί για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Το Le Boreal, το Le Soleal και το L'Austral διαθέτουν ένα κεντρικό εστιατόριο και ένα απλό εστιατόριο με μπουφέ. Το Le Ponant διαθέτει ένα κεντρικό εστιατόριο.

Ponant Δραστηριότητες και ψυχαγωγία:

Όλα τα σκάφη Ponant διαθέτουν ένα μεγάλο εκθεσιακό χώρο με μουσική ή καμπαρέ διασκέδαση τα βράδια.

Εκπαιδευτικές διαλέξεις (γαλλικές και αγγλικές διαλέξεις είναι ξεχωριστές) πραγματοποιούνται επίσης στο σαλόνι εμφάνισης ή στο κεντρικό σαλόνι πίσω από το κατάστρωμα 3. Τα πλοία δεν διαθέτουν καζίνο.

Μεγαλύτερες κοινές περιοχές:

Όπως προαναφέρθηκε, τα Ponant πλοία μπορούν καλύτερα να περιγραφούν ως γαλλικά chic. Η διακόσμηση είναι σύγχρονη και ξεκούραστη. Όλα τα πλοία εκτός από το Le Ponant διαθέτουν μικρή εξωτερική πισίνα. Το Le Boreal, το Le Soleal, το Le Lyrial και το L'Austral διαθέτουν εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους μπαρ και μεγάλα σαλόνια που χρησιμοποιούνται για τσάι, μουσική ψυχαγωγία και χορό.

Ponant Spa, γυμναστήριο και γυμναστήριο:

Το Le Boreal, το L'Austral, το Le Soleal και το Le Lyrial διαθέτουν ένα πολύ ωραίο σπα, σάουνα και γυμναστήριο με σύγχρονο εξοπλισμό άσκησης. Το Le Ponant δεν διαθέτει σπα.

Ponant:

Το νόμισμα είναι το ευρώ. Το εισιτήριο περιλαμβάνει κρασί στο μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο, αλλά όχι στα μπαρ ή άλλες φορές. Τα δώρα είναι επιπλέον.

Ponant Στοιχεία επικοινωνίας:

ΗΠΑ Διεύθυνση: 4000 Hollywood Boulevard, Σουίτα 555-S, Χόλιγουντ, FL 33021

Τηλέφωνο: Από τις ΗΠΑ και τον Καναδά: 1-888-400-1082 (αριθμός χωρίς χρέωση)
Από το Ηνωμένο Βασίλειο: 0808 234 38 02 (αριθμός χωρίς χρέωση)
Από τη Γερμανία: 0800 180 00 59 (αριθμός χωρίς χρέωση)
Από την Αυστρία: 0800 29 60 94 (αριθμός χωρίς χρέωση)
Από την Ελβετία: 0800 55 27 41 (δωρεάν αριθμός)
Από οπουδήποτε στον κόσμο: +33 4 88 66 64 00

Κάντε κλικ εδώ για να στείλετε email στον Ponant.