Αλεξάνδρεια Πληροφορίες Ταξιδιού

Αλεξάνδρεια - Περιηγήσεις, καλύτερη ώρα για να πάτε, να φτάσετε στην Αλεξάνδρεια και να γνωρίσετε

Η Αλεξάνδρεια, οι ταξιδιωτικές πληροφορίες στην Αίγυπτο περιλαμβάνουν περιηγήσεις στην Αλεξάνδρεια, πώς να φτάσετε στην Αλεξάνδρεια, πότε να πάτε και να φτάσετε στην Αλεξάνδρεια.

Σελίδα δύο - Τι να δείτε στην Αλεξάνδρεια
Σελίδα τρία - Πού να μείνετε και να φάτε στην Αλεξάνδρεια

Αλεξανδρεία

Η Αλεξάνδρεια (Al-Iskendariyya ή απλά ο Άλεξ) είναι μια μεγάλη κοσμοπολίτικη λιμενική πόλη στη Μεσόγειο Θάλασσα, που ονομάστηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο. Η Αλεξάνδρεια κάποτε ήταν το κέντρο της μάθησης στον Αρχαίο Κόσμο και ακόμη και κάτω από την κυριαρχία της Κλεοπάτρας συγκρίθηκε με τις μεγάλες πόλεις της Αθήνας και της Ρώμης.

Ωστόσο, ακολούθησε μακρά περίοδος παρακμής και η Αλεξάνδρεια δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα ψαροχώρι με ένδοξο παρελθόν. Τον 19ο αιώνα οι περιουσίες άλλαξαν και η Αλεξάνδρεια μεγάλωσε ως σημαντικό λιμάνι και εμπορικό κέντρο. Έχει ελκύσει πολλούς Έλληνες, Ιταλούς, Λιβανέζους και άλλες εθνότητες στις ακτές της. Η κοσμοπολίτικη επιρροή παραμένει μέχρι σήμερα. Μέχρι το 1940, στην πραγματικότητα, πάνω από το 40% του πληθυσμού της Αλεξάνδρειας είχε μη αιγυπτιακές ρίζες.

Σήμερα, η Αλεξάνδρεια είναι μια πολυσύχναστη πόλη με πάνω από 4 εκατομμύρια (κυρίως αιγυπτιακούς) κατοίκους. Η Αλεξάνδρεια ήταν πάντα δημοφιλής ως προορισμός διακοπών για τους ντόπιους Αιγύπτιους που αναζητούν να ξεφύγουν από τη ζέστη του καλοκαιριού και να απολαύσουν τις παραλίες της Μεσογείου Οι ξένοι τουρίστες ανακαλύπτουν επίσης πόσο εύκολο είναι να επισκεφθείτε την Αλεξάνδρεια για ακόμη και μια μέρα ή δύο.

Καλύτερος χρόνος να πάτε στην Αλεξάνδρεια

Το χειμώνα (Δεκέμβριος - Φεβρουάριος) είναι αρκετά ζεστό και ηλιόλουστο στην Αλεξάνδρεια, αν και η θάλασσα θα είναι πολύ ψυχρή για να κολυμπήσει άνετα.

Ένας ζεστός, σκονισμένος άνεμος (Khamsin) μπορεί να είναι ενοχλητικός κατά τη διάρκεια του Μαρτίου - Ιουνίου. Το καλοκαίρι είναι υγρό, αλλά με ένα αεράκι παραμένει πολύ πιο δροσερό από ό, τι στο Κάιρο και τόσοι πολλοί Αιγύπτιοι θα συρρέουν στην Αλεξάνδρεια το καλοκαίρι. Κάντε κράτηση στο ξενοδοχείο σας εκ των προτέρων αν έρχεστε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Σεπτέμβριος - Οκτώβριος είναι μια πολύ καλή στιγμή για να επισκεφθείτε.

Κάντε κλικ εδώ για τον καιρό σήμερα στην Αλεξάνδρεια.

Να φτάσετε στην Αλεξάνδρεια και μακριά

Με αεροπλάνο
Υπάρχουν απευθείας πτήσεις από διάφορες ευρωπαϊκές και αραβικές πόλεις στην Αλεξάνδρεια, όπως το Μάντσεστερ, το Ντουμπάι, την Αθήνα και τη Φρανκφούρτη Προσγειώνονται στο διεθνές αεροδρόμιο Borg El-Arab της Αλεξάνδρειας.

Ένα πιο πολυσύχναστο περιφερειακό αεροδρόμιο - το El Nhouza χρησιμοποιείται από την EgyptAir για πτήσεις από το Κάιρο, το Σαρμ Ελ Σέιχ, τη Βηρυτό, το Τζέντα, το Ριάντ, το Νταμάμ, το Ντουμπάι και το Κουβέιτ. Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς El Nhouza.

Το El Nhouza είναι πολύ πιο κοντά στο κέντρο της πόλης (7χλμ.) Από το Borg al-Arab (25χλμ.),

Με το τρένο
Υπάρχουν πολλές επιλογές τρένων από το Κάιρο (σταθμός Ramses) στην Αλεξάνδρεια και συνήθως δεν είναι απαραίτητο να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων. Το καλύτερο είναι το τρένο Express που διαρκεί περίπου 2-3 ​​ώρες (ανάλογα με τις στάσεις). Για τα προγράμματα κάντε κλικ εδώ. Το TurboTrain δεν λειτουργεί πλέον από το Δεκέμβριο του 2007, επειδή ήταν πολύ ακριβό. Ένα εισιτήριο πρώτης κατηγορίας κοστίζει περίπου 7 δολάρια ΗΠΑ με έναν τρόπο.

Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα τρένο από την Αλεξάνδρεια στο El Alamein και το Mersa Matruh (εύχρηστο για όσους επιθυμούν να επισκεφτούν τη Siwa Oasis ), κάντε κλικ εδώ για τα δρομολόγια.

Και υπάρχουν πολλά τρένα την ημέρα από την Αλεξάνδρεια στο Port Said, κάντε κλικ εδώ για τα δρομολόγια.

Η Αλεξάνδρεια έχει δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς και ο πρώτος που μπορείτε να σταματήσετε (αν ταξιδεύετε από το Κάιρο) είναι το Mahattat Sidi Gaber που εξυπηρετεί τα ανατολικά προάστια της πόλης.

Ως τουρίστας πιθανότατα θέλετε να κατεβείτε στο δεύτερο σιδηροδρομικό σταθμό στην Αλεξάνδρεια που ονομάζεται Mahattat Misr (Σταθμός Misr) που βρίσκεται περίπου ένα μίλι νότια από το κέντρο της πόλης. Μια γρήγορη βόλτα με ταξί μακριά από τα περισσότερα από τα κεντρικά ξενοδοχεία ή με το τραμ μακριά από τα περισσότερα αξιοθέατα.

Με λεωφορείο
Ο σταθμός λεωφορείων μεγάλων αποστάσεων βρίσκεται ακριβώς πίσω από το σιδηροδρομικό σταθμό Sidi Gaber (αυτό στα ανατολικά προάστια της Αλεξάνδρειας - όχι τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό). Υπάρχουν τακτικά λεωφορεία σε πολλά μέρη της Αιγύπτου. Το Superjet και το Δυτικό Δέλτα είναι οι κύριες εταιρείες. Για δρομολόγια λεωφορείων σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, κάντε κλικ εδώ.

Γύρω από την Αλεξάνδρεια

Με τα πόδια
Η Αλεξάνδρεια είναι μια θαυμάσια πόλη για να περπατήσετε μέσα. Αν θέλετε να δείτε τα souqs και το Corniche είναι καλύτερο να περπατήσετε και να απολαύσετε την ατμόσφαιρα της πόλης.

Πολλά από τα αξιοθέατα της Αλεξάνδρειας βρίσκονται σε κοντινή απόσταση (περίπου 45 λεπτά).

Με το Τραμ
Το Mahattat Ramla είναι ο κεντρικός σταθμός του τραμ στο κέντρο της πόλης. Τα τραμ είναι φθηνά και εύκολα κατανοητά και ένας πολύ καλός τρόπος να ξεφύγετε από την Αλεξάνδρεια (αν δεν βιάζεστε). Μπορείτε να φτάσετε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό με το τραμ, καθώς και το τζαμί Fort και Abu Abbas al-Mursi και πολλά μουσεία. Υπάρχει συνήθως ένα αυτοκίνητο που προορίζεται μόνο για γυναίκες, επομένως ελέγξτε πριν προχωρήσετε! Κίτρινα τραμ ταξιδεύουν δυτικά και μπλε τραμ ταξιδεύουν ανατολικά.

Ταξί
Τα ταξί είναι παντού στην Αλεξάνδρεια, είναι βαμμένα μαύρα και κίτρινα. Ρωτήστε ένα τοπικό άτομο πόσο θα πρέπει να είναι περίπου το εισιτήριό σας και στη συνέχεια να συμφωνήσετε για ένα ναύλο με τον οδηγό ταξί σας προτού μπείτε.

Σελίδα δύο - Τι να δείτε στην Αλεξάνδρεια
Σελίδα τρία - Πού να μείνετε και να φάτε στην Αλεξάνδρεια

Σελίδα ένα - Περιηγήσεις και περιηγήσεις στην Αλεξάνδρεια
Σελίδα τρία - Πού να μείνετε και να φάτε στην Αλεξάνδρεια

Τι να δείτε στην Αλεξάνδρεια

Τα περισσότερα από τα αξιοθέατα που αναφέρονται παρακάτω μπορούν να επισκεφθούν ανεξάρτητα αν δεν προτιμάτε να κάνετε μια περιοδεία.

Fort Qaitbey
Το Fort Qaitbey είναι ένα εντυπωσιακό κτίριο, που βρίσκεται σε μια στενή χερσόνησο όπου βρίσκεται ένα από τα αρχαία θαύματα του κόσμου, ο περίφημος φάρος - ο Φάρος κάποτε. Το Φρούριο χτίστηκε τον 15ο αιώνα και τώρα στεγάζει ναυτικό μουσείο.

Θα χρειαστείτε περίπου μία ώρα για να εξερευνήσετε τα δωμάτια και τους πύργους, καθώς και το μουσείο στο οποίο υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα όπλα. Το Φρούριο προσφέρει επίσης όμορφη θέα στην πόλη της Αλεξάνδρειας καθώς και στη Μεσόγειο. Ένα μικρό ενυδρείο γύρω από το ξενοδοχείο αξίζει μια ματιά. Υπάρχουν σχέδια για την κατασκευή ενός μεγάλου υποθαλάσσιου μουσείου στο εγγύς μέλλον, το οποίο θα παρουσίαζε μερικά από τα συναρπαστικά πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα.

Περισσότερες πληροφορίες για το οχυρό ...

Το Corniche
Το Corniche είναι ένας δρόμος που εκτείνεται κατά μήκος του ανατολικού λιμανιού της Αλεξάνδρειας και είναι το ιδανικό μέρος για μια βόλτα στην παραλία. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια όπου μπορείτε να απολαύσετε φρεσκοψημένα ψάρια. Θα περάσετε μερικά ωραία παραδείγματα κτιρίων Art Deco όπως το Sofitel Cecil Hotel το οποίο απολαμβάνουν μεταξύ άλλων ο Mohammed Ali (ο μπόξερ), η Agatha Christie και ο Winston Churchill.

Μια βόλτα στο Corniche σας φέρνει επίσης σε πολλά από τα κύρια αξιοθέατα της Αλεξάνδρειας (μερικά από τα οποία περιγράφονται παρακάτω) όπως η πλατεία Ramla, το Μουσείο Cavafi, το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, η περιοχή Attarine (για ψώνια) και η πλατεία Tahrir (απελευθέρωση). Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με έναν βραζιλιάνικο καφέ, έναν φουσκωτό σωλήνα ή ένα ζεστό ποτήρι τσαγιού σε μερικές από τις υπέροχες καφετέριες της Αλεξάνδρειας.

Attarine Souk
Το souk Attarine είναι ένας αραβόσιτος από μικρούς δρόμους, πολύ στενούς για να ταιριάζουν τα αυτοκίνητα, που φιλοξενεί κυριολεκτικά εκατοντάδες μικρά καταστήματα με αντίκες και μπουτίκ. Ονομάζεται η αγορά Zinqat as-Sittat (η οποία κυριολεκτικά μεταφράζεται στη «συμπίεση των γυναικών»). Θα βρείτε μερικές καλές προσφορές για να διαπραγματευτείτε εδώ. Είναι ένα ακάλυπτο παζάρι, ώστε να μην είναι τόσο βουλωμένο όπως και άλλοι. Οι ντόπιοι νέοι προτιμούν τα εμπορικά κέντρα στις σουκς αυτές τις μέρες, οπότε αν ενδιαφέρεστε για τη σύγχρονη αιγυπτιακή μόδα, εκεί θα το βρείτε.

Γκρεκο-Ρωμαϊκό Μουσείο
Αυτό το μουσείο είναι γεμάτο από συναρπαστικά αντικείμενα που αντανακλούν τη συνάντηση της Αιγύπτου με τον ελληνικό πολιτισμό κατά τις Ελληνιστικές και Ρωμαϊκές περιόδους. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον μερικές ώρες εδώ για να δείτε όλα τα αντικείμενα. Υπάρχουν ψηφιδωτά, κεραμικά, σαρκοφάγοι και πολλά άλλα, συμπεριλαμβανομένου ενός υπέροχου κήπου γεμάτου αγάλματα.

Περισσότερα για το Μουσείο ...

Τζαμί Αμπού Αλ-Αμπάς Αλ Μουρσί
Το Τζαμί Αμπού Αλ-Αμπάς αλ-Μουρσί χτίστηκε αρχικά το 1775 από τους Αλγερινούς, αλλά από τότε έχει κάνει πολλές ανακατασκευές και αναβατήρες προσώπου, το τελευταίο σημαντικό το 1943. Είναι τώρα ένα όμορφο κτίριο με τεράστιους πυλώνες από γρανίτη, έγχρωμους γυάλινους φεγγίτες , περίτεχνα σκαλισμένα ξύλινα παράθυρα και πόρτες καθώς και πλακόστρωτα μαρμάρινα δάπεδα.

Σημειώστε ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να επισκεφθούν το τζαμί, αλλά μπορούν να δουν το μαυσωλείο και να ρίξουν μια ματιά στο ίδιο το τζαμί πίσω από ένα φράγμα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Τζαμί ...

Ενδιαφέροντα ερείπια

Το Παλάτι του Αλ-Μοντάσα
Το παλάτι Al-Montazah χτίστηκε από έναν πρώην βασιλιά πριν από εκατό χρόνια, ως καλοκαιρινή κατοικία. Τώρα χρησιμοποιείται από τον πρόεδρο της Αιγύπτου, αλλά οι κήποι είναι ανοιχτοί στο κοινό. Οι κήποι είναι ωραίοι και σκιεροί με ένα κεντρικό κιόσκι, πολλά λουλούδια και υπάρχει επίσης μια μικρή παραλία που μπορείτε να απολαύσετε με μικρή χρέωση. Είναι ένα δημοφιλές μέρος για τους τοπικούς Αιγύπτιους να απολαύσουν μια βόλτα και ένα πικνίκ.

Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας - Βιβλιοθήκη Αλεξανδρινής
Η Αλεξάνδρεια είναι ιστορικά τόπος μάθησης. Είναι μια πόλη που έχει προσελκύσει ποιητές και συγγραφείς για χιλιάδες χρόνια. Το 2002 κατασκευάστηκε μια νέα βιβλιοθήκη που επιστρέφει στη μεγάλη βιβλιοθήκη του 3ου αιώνα π.Χ. Δυστυχώς, δεν έχει το ίδιο ποσό βιβλίων όπως εκείνη την εποχή, αλλά υπάρχει αρκετό περιθώριο για να προσθέσετε στη συλλογή.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βιβλιοθήκη ...

Εθνικό μουσείο
Το εθνικό μουσείο βρίσκεται σε ένα ανακαινισμένο παλάτι και περιέχει περίπου 1.800 έργα τέχνης που αφηγούνται την ιστορία της Αλεξάνδρειας σε όλες τις ηλικίες. Το Μουσείο άνοιξε τις πόρτες του τον Δεκέμβριο του 2003.

Σελίδα ένα - Περιηγήσεις και περιηγήσεις στην Αλεξάνδρεια
Σελίδα τρία - Πού να μείνετε και να φάτε στην Αλεξάνδρεια

Σελίδα ένα - Περιηγήσεις και περιηγήσεις στην Αλεξάνδρεια
Σελίδα δύο - Τι να δείτε στην Αλεξάνδρεια

Πού να μείνετε στην Αλεξάνδρεια

Η Αλεξάνδρεια διαθέτει πολύ λίγα καλά οικονομικά ξενοδοχεία, αλλά υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία μεσαίας εμβέλειας έως υψηλής ποιότητας, ειδικά κατά μήκος της Corniche. Παρακάτω παραθέτω ένα δείγμα ξενοδοχείων που προσφέρονται, τα οποία εξ όσων γνωρίζω είναι καλές τιμές.

Οικονομικά ξενοδοχεία σε Αλεξάνδρεια
Θυμηθείτε, αυτή είναι η Αίγυπτος και αν μένετε σε ένα οικονομικό ξενοδοχείο πρέπει να είστε λίγο ευέλικτο με την ιδέα σας για το τι αποτελεί ένα καθαρό δωμάτιο και ένα καλά οργανωμένο ξενοδοχείο.

Για να κάνετε κράτηση σε αυτά τα ξενοδοχεία, πρέπει να τα καλέσετε απευθείας και να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων. Ο κωδικός χώρας για την Αίγυπτο είναι 20 και για την Αλεξάνδρεια προσθέτετε 3. Εάν είστε στην Αίγυπτο, καλέστε 03 πρώτα για την Αλεξάνδρεια.

Το Hotel Union (20-3-480 7312) βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ξενοδοχείων για την Αλεξάνδρεια. Είναι ένα φιλικό και καθαρό ξενοδοχείο με δωμάτια για λογικές τιμές (περίπου 20 δολάρια ανά διανυκτέρευση) και είναι τοποθετημένο κατά μήκος της Corniche, ώστε να μπορείτε να πάρετε ακόμη και ένα δωμάτιο με θέα στο λιμάνι και μπαλκόνι. Διαβάστε κριτικές.

Άλλα οικονομικά ξενοδοχεία που συνιστώνται περιλαμβάνουν το Hotel Crillon (20 3 - 480 0330), το οποίο είναι βασικό, καθαρό και έχει επίσης θέα στο λιμάνι. Το ξενοδοχείο Sea Star (20-3483-1787) είναι μια λογική επιλογή στην περιοχή Midan Rimla, αν δεν μπορείτε να πάρετε ένα δωμάτιο είτε στην Ένωση είτε στο Crillon.

Ξενοδοχεία Μεσαίας Κατηγορίας - Αλεξάνδρεια
Το Windsor Palace Hotel είναι γεμάτο από παλιά γοητεία και βρίσκεται σε όμορφη τοποθεσία κατά μήκος της Corniche, έτσι υπάρχουν δωμάτια με θέα στη θάλασσα (αν και ο θόρυβος της κυκλοφορίας είναι σημαντικός).

Διαβάστε κριτικές.

Το Metropole Hotel είναι επίσης ένα παλιό ξενοδοχείο όπως το Windsor και χτίστηκε στα τέλη του 20ου αιώνα. Είναι πολύ κεντρική τοποθεσία (μπορείτε να περπατήσετε από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό) και γενικά παίρνει αξιοπρεπή σχόλια.

Ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών στην Αλεξάνδρεια
Τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της αλυσίδας εκπροσωπούνται στην Αλεξάνδρεια.

Τα παρακάτω είναι όλα τα μεγάλα, καθαρά, 4-5 αστέρων ξενοδοχεία που παίρνουν καλές βαθμολογίες από τους ανθρώπους που έμειναν εκεί:

Πού να φάτε στην Αλεξάνδρεια

Η Αλεξάνδρεια διαθέτει πολλά καλά εστιατόρια. Μερικά από τα πιο συνιστώμενα εστιατόρια είναι: Για καλύτερη θέα , σκεφτείτε το σπίτι της Κίνας στο Cecil Hotel. Το εστιατόριο βρίσκεται στην ταράτσα και μπορείτε να απολαύσετε την πιο όμορφη θέα στο λιμάνι. Το φαγητό δεν εκτιμάται τόσο πολύ όσο η θέα.

Καφές και Ζαχαροπλαστική

Ένα από τα θαυμάσια πράγματα για μια πόλη όπως η Αλεξάνδρεια με την κοσμοπολίτικη κληρονομιά της, είναι το παλιό παραδοσιακό καφενείο. Οι πολλοί ποιητές και συγγραφείς της Αλεξάνδρειας πήραν την έμπνευσή τους σε αυτά τα καφέ:

Σελίδα ένα - Περιηγήσεις και περιηγήσεις στην Αλεξάνδρεια
Σελίδα δύο - Τι να δείτε στην Αλεξάνδρεια

Πηγές και περαιτέρω πληροφορίες για την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου
Ξενοδοχεία Αλεξάνδρεια του Tripadvisor
TourEgypt Αλεξάνδρεια πληροφορίες
Blogs της Αλεξάνδρειας του Travelpod
VirtualTourist Οδηγός Αλεξάνδρειας
Οδηγός Lonely Planet Αίγυπτος
Αιγυπτιακή τουριστική αρχή
Το Κουαρτέτο της Αλεξάνδρειας από τον Lawrence Durrell