Κορυφαίες συμβουλές για ψώνια σουβενίρ στην Αφρική

Ενώ η ψώνια είναι απίθανο να είναι ο κύριος λόγος για να ταξιδέψετε στην Αφρική, θα είναι πιθανώς κάτι που θα επιδοθείτε όταν θα είστε εκεί. Μετά από όλα, οι τοπικές αγορές και τα medinas είναι εξαιρετικά μέρη για να απολαύσετε τον τοπικό πολιτισμό και το χρώμα. Παρέχουν επίσης το ιδανικό έδαφος για να βρείτε το τέλειο μήνυμα, ώστε να μπορείτε να θυμάστε το ταξίδι σας πολύ καιρό αφού φτάσετε στο σπίτι σας.

Οι αγορές στην Αφρική είναι μια μοναδική (και μερικές φορές δύσκολη!) Εμπειρία, αν καταλήγετε να χαθείτε μέσα στα παζάρια του Καΐρου, ενώ ψάχνετε για την τέλεια χάλκινη κανάτα. ή να παζαρεύουν πάνω από την τιμή της χάντρας Zulu σε μια αγορά ψύλλων του Durban .

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε μερικούς τρόπους για να βεβαιωθείτε ότι η αναμνηστική σας περιπέτεια είναι τόσο επιτυχής όσο και ευχάριστη.

Βεβαιωθείτε ότι είναι νόμιμο

Τα παράνομα αντικείμενα συχνά πηγαίνουν στην αγορά της Αφρικής και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να τα αποφύγουμε. Τα σουβενίρ από ζωικά προϊόντα είναι συχνά ένα πρόβλημα, όπως και εκείνα που προέρχονται από αυτόχθονες σκληρές ξυλώδεις ουσίες. Συγκεκριμένα, προσέξτε τα προϊόντα που κατασκευάζονται από χελώνες, ελεφαντόδοντο και τη γούνα, το δέρμα ή τα μέρη του σώματος προστατευόμενων ειδών. Στοιχεία όπως αυτά απαγορεύονται και θα κατασχεθούν στο τελωνείο - όπου θα μπορούσατε επίσης να είστε υπεύθυνοι για ένα υψηλό πρόστιμο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα παράνομα προϊόντα των ζώων, ελέγξτε το δίκτυο παρακολούθησης του εμπορίου αγρίων ζώων TRAFFIC.

Παρόμοιες θεωρήσεις ισχύουν για την αγορά αρχαιοτήτων, ειδικά σε χώρες όπως η Αίγυπτος. Οι περιπλανώμενοι έχουν εισβάλει στην αρχαία περιοχή της Αιγύπτου εδώ και αιώνες για να πουλήσουν αντικείμενα σε επισκέπτες τουριστών. Για να βοηθήσετε να διατηρήσετε ό, τι έχει απομείνει από την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας (και να αποφύγετε να σπάσετε τους νόμους), επιλέξτε αντίγραφα αντί για το πραγματικό πράγμα.

Κατάστημα υπεύθυνα

Συχνά, τα αντικείμενα δεν είναι παράνομα, αλλά πρέπει να αποφεύγονται για ηθικούς λόγους. Αυτά περιλαμβάνουν κελύφη και κομμάτια κοραλλιών που συλλέγονται από τον ωκεανό. και έπιπλα από μη βιώσιμα είδη δέντρων. Η απαίτηση για αναμνηστικά όπως αυτά οδήγησε στη μαζική εξολόθρευση εύθραυστων οικοσυστημάτων σε ολόκληρη την Αφρική και, υποστηρίζοντας το εμπόριο, θα μπορούσατε έμμεσα να υποστηρίξετε καταστροφικές πρακτικές όπως η λαθροθηρία και η αποψίλωση των δασών.

Αντ 'αυτού, προσπαθήστε να ψωνίσετε με τρόπο που ωφελεί τη χώρα που επισκέπτεστε. Για παράδειγμα, πολλοί οργανισμοί συντήρησης ή φιλανθρωπικά ιδρύματα ανθρωπιστικής βοήθειας με έδρα την Αφρική έχουν γειτονικά καταστήματα αναμνηστικών, τα έσοδα των οποίων ωφελούν άμεσα τη σχετική αιτία. Οι τοπικές βιοτεχνικές αγορές παρέχουν εισόδημα σε συχνά φτωχές κοινότητες, ενώ μια αυξανόμενη τάση στην ανακυκλωμένη τέχνη ωφελεί τους καλλιτέχνες και το περιβάλλον.

Περιορισμοί αποσκευών

Είναι εύκολο να παγιδευτεί τη στιγμή, ενώ ψωνίζετε για αναμνηστικά, μόνο για να βρεθείτε περπατώντας πίσω στο ξενοδοχείο σας με μια ξύλινη καμηλοπάρδαλη ζωής. Εξετάστε την πρακτικότητα της μεταφοράς των αγορών σας στην Αφρική για το υπόλοιπο ταξίδι σας, καθώς και τους περιορισμούς βάρους και μεγέθους που επιβάλλονται από το επίδομα αποσκευών της αεροπορικής σας εταιρείας. Συχνά, η υπέρβαση αυτών των επιδομάτων μπορεί να είναι εξαιρετικά δαπανηρή.

Όπου κι αν πετάτε, οι περισσότερες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες έχουν μέγιστη αποζημίωση αποσκευών 23 κιλών / 50 λιρών για όσους ταξιδεύουν στην οικονομική θέση. Οι εγχώριες αεροπορικές εταιρείες εντός της Αφρικής είναι ακόμη πιο περιοριστικές, ενώ μικρές πτήσεις τσάρτερ (π.χ. από το Maun στην καρδιά του Δέλτα του Okavango στη Μποτσουάνα) επιτρέπουν μόνο πολύ περιορισμένες αποσκευές στο πλοίο.

Διαπραγματεύσεις & ανταλλαγή

Η διαπραγμάτευση είναι συνηθισμένη σε όλη την Αφρική, ειδικά για αναμνηστικά και περιβόλια που πωλούνται σε αγορές, medinas, παζάρια και souks.

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της πληρωμής πάρα πολύ και να πάρει σχισμένο μακριά? και πληρώνουν πολύ λίγα και προσβάλλουν ή αλλάζουν σύντομα τον πωλητή. Βρίσκοντας ότι η γραμμή είναι το ήμισυ της διασκέδασης, αλλά ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να μειώσετε κατά το ήμισυ την πρώτη ζητούμενη τιμή και να αρχίσετε να παίζετε από εκεί.

Εάν διαπιστώσετε ότι ο εταίρος σας διαπραγμάτευσης είναι ένα σκληρό καρύδι για να σπάσει, το περπάτημα μακριά είναι ένας καλός τρόπος για να πάρει την τιμή κάτω γρήγορα. Βεβαιωθείτε ότι παραμείνετε ευγενικοί και διατηρήστε την αίσθηση του χιούμορ, αλλά μην φοβάστε να μειώσετε την πώληση εάν δεν μπορείτε να συμφωνήσετε σε μια κατάλληλη τιμή. Πληρώστε ό, τι νομίζετε ότι το στοιχείο αξίζει και βεβαιωθείτε ότι έχετε φέρει μικρούς λογαριασμούς, ώστε να μην χρειάζεται να ζητήσετε αλλαγή.

Τελικά, μετατρέψτε την ζητούμενη τιμή στο δικό σας νόμισμα προτού να καταλήξετε να παίζετε σαν τρελός για αυτό που αποδεικνύεται ότι είναι λίγα λεπτά. Ενώ η ανταλλαγή είναι διασκεδαστική, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι πωλητές της αγοράς σε περιοχές που πλήττονται από τη φτώχεια, όπως η Βικτώριας Καταρράκτες , η Ζιμπάμπουε εξαρτώνται από τις πωλήσεις τους για επιβίωση.

Μερικές φορές, αξίζει να πληρώσετε λίγο περισσότερο για την ικανοποίηση ότι γνωρίζετε ότι έχετε βοηθήσει κάποιον να καλύψει τα έξοδα διαβίωσης της ημέρας.

Ανταλλαγή εμπορευμάτων

Σε πολλές αφρικανικές χώρες (ιδίως εκείνες στην υποσαχάρια Αφρική), οι πωλητές της αγοράς εξετάζουν συχνά την ανταλλαγή υλικών αγαθών για σουβενίρ. Τα πιο περιζήτητα στοιχεία είναι συνήθως εκείνα με εμπορικό σήμα, συμπεριλαμβανομένων των πάνινα παπούτσια, τζιν, καπέλα μπέιζμπολ και μπλουζάκια. Ειδικότερα, το ποδόσφαιρο είναι κάτι θρησκείας σε πολλά μέρη της Αφρικής και τα αναμνηστικά της ομάδας είναι ένα ισχυρό νόμισμα. Αν αλλάξετε παλιά ρούχα για σουβενίρ στο τέλος του ταξιδιού σας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε μια προσωπική σύνδεση και να ελευθερώσετε λίγο χώρο στη βαλίτσα σας.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε και ξαναγράφηκε εν μέρει από την Jessica Macdonald στις 27 Σεπτεμβρίου 2016.