Πότε είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου να επισκεφθείτε την Αίγυπτο;

Πότε είναι ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε την Αίγυπτο;

Όσον αφορά τον καιρό, ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε την Αίγυπτο είναι από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, όταν οι θερμοκρασίες είναι πιο ευχάριστες. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο συνιστούν κορυφαία τουριστική περίοδο και εικονικές τοποθεσίες όπως οι Πυραμίδες της Γκίζας , οι ναοί του Λούξορ και του Αμπού Σιμπέλ μπορούν να γίνουν άβολα γεμάτοι. Επιπλέον, τα ποσοστά στα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας είναι τα πιο ακριβά.

Εάν η ελαχιστοποίηση της δαπάνης αποτελεί προτεραιότητα, οι περιηγήσεις και τα καταλύματα είναι συχνά σημαντικά φθηνότερα κατά τη διάρκεια των πρησμένων ώμων των μηνών του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου. Ρεαλιστικά, οι θερμοκρασίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο καθιστούν δύσκολη τη θέα της ημέρας, αν και τα παραθαλάσσια θέρετρα της χώρας προσφέρουν κάποια ανάπαυλα από τη ζέστη του καλοκαιριού. Σε αυτό το άρθρο, ρίχνουμε μια ματιά σε:

Σημείωση: Το πολιτικό κλίμα στην Αίγυπτο είναι επί του παρόντος ασταθές και ως εκ τούτου σας συνιστούμε να αναζητήσετε ενημερωμένη καθοδήγηση πριν σχεδιάσετε το ταξίδι σας. Βλέπετε Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στην Αίγυπτο; για περισσότερες πληροφορίες, ή ελέγξτε τις ειδοποιήσεις και τις προειδοποιήσεις ταξιδιών του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Καιρός στην Αίγυπτο

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ο καιρός είναι ο βασικός παράγοντας για να αποφασίσετε πότε θα επισκεφθείτε την Αίγυπτο. Το κλίμα είναι συνήθως ζεστό και ηλιόλουστο καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους και υπάρχει πολύ μικρή βροχόπτωση νότια του Καΐρου.

Ακόμη και στις πιο υγρές περιοχές (Αλεξάνδρεια και Ράφα), μόνο βροχές κατά μέσο όρο 46 ημέρες το χρόνο. Οι χειμώνες είναι γενικά ήπιοι, ενώ οι ημερήσιες θερμοκρασίες στο Κάιρο κατά μέσο όρο περίπου 68 ° F / 20 ° C. Τη νύχτα, οι θερμοκρασίες στην πρωτεύουσα μπορούν να μειωθούν στους 50 ° F / 10 ° C ή χαμηλότερες. Το καλοκαίρι, οι θερμοκρασίες φτάνουν κατά μέσο όρο στους 95 ° F / 35 ° C, που επιδεινώνονται από έντονη υγρασία.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι πολλά από τα αρχαία αξιοθέατα της Αιγύπτου βρίσκονται σε ερημικές περιοχές που παραμένουν ζεστές παρά την εγγύτητα του ποταμού Νείλου . Η αναρρίχηση σε έναν αερόθερο τάφο σε μια ημέρα 100 ° F / 38 ° C μπορεί να αποστραγγίζει, ενώ αρκετά κορυφαία αξιοθέατα βρίσκονται στη νότια Αίγυπτο, όπου είναι ακόμα πιο καυτό από το Κάιρο . Εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε το Λούξορ ή το Ασουάν από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, βεβαιωθείτε ότι αποφύγετε τη μεσημεριανή ζέστη προγραμματίζοντας την επίσκεψή σας για νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο, ο αιολικός χιονισμένος φέρνει συχνή σκόνη και καταιγίδες.

Καλύτερος χρόνος για να Cruise του Νείλου

Έχοντας αυτό υπόψη, η καλύτερη στιγμή για να κλείσετε μια κρουαζιέρα στο Νείλο είναι μεταξύ Οκτωβρίου και Απριλίου. Οι θερμοκρασίες είναι διαχειρίσιμες αυτή τη στιγμή του χρόνου, επιτρέποντάς σας να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ημερήσιες εκδρομές σε εικονικά αξιοθέατα όπως η κοιλάδα των βασιλέων και οι ναοί του Λούξορ. Για τους ίδιους λόγους, τα ταξίδια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο δεν συνιστώνται. Οι μέσες κορυφές για Aswan υπερβαίνουν τους 104 ° F / 40 ° C αυτή τη στιγμή του έτους, και δεν υπάρχει πολύ σκιά για να προσφέρει ανάπαυση από το μεσημεριανό ήλιο.

Καλύτερος χρόνος για να απολαύσετε την Ερυθρά Θάλασσα

Ιούνιος-Σεπτέμβριος είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε τα παραθαλάσσια παραθεριστικά θέ Παρά το γεγονός ότι είναι η αιχμή του καλοκαιριού, οι θερμοκρασίες στην ακτή είναι πολύ πιο δροσερές από αυτές του εσωτερικού της χώρας.

Οι μέσες καλοκαιρινές θερμοκρασίες στο δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο της Χουργκάντα κυμαίνονται γύρω στους 84 ° F / 29 ° C, ενώ η θερμοκρασία της θάλασσας είναι μια ζεστή θερμοκρασία 80 ° F / 27 ° C - ιδανική για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ωστόσο, είναι σημαντικό να κάνετε κράτηση πολύ νωρίτερα, καθώς τα θέρετρα μπορούν να ασχοληθούν με τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς και με τους πλούσιους Αιγυπτίους να αποφεύγουν τη ζέστη του Καΐρου.

Καλύτερος χρόνος να επισκεφθείτε τη δυτική έρημο της Αιγύπτου

Τα καλοκαίρια στην έρημο πρέπει να αποφεύγονται, καθώς οι θερμοκρασίες σε προορισμούς όπως η Siwa Oasis συνήθως υπερβαίνουν τους 104 ° F / 40 ° C. Κατά τη διάρκεια των χειμερινών βροχών, οι νυχτερινές θερμοκρασίες μπορούν να πέσουν λίγο κάτω από το πάγωμα, οπότε ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε είναι στα μισά της διαδρομής είτε στην άνοιξη είτε στο φθινόπωρο. Από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο και από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο είναι οι βέλτιστοι χρόνοι θερμοκρασίας, ενώ οι επισκέπτες από την άνοιξη θα πρέπει να γνωρίζουν πιθανές καταιγίδες ως αποτέλεσμα του ετήσιου ανέμου khamsin .

Ταξιδεύοντας στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού

Το Ραμαζάνι είναι ο μουσουλμανικός ιερός μήνας νηστείας και οι ημερομηνίες αλλάζουν κάθε χρόνο σύμφωνα με τις ημερομηνίες του ισλαμικού ημερολογίου. Το 2016, για παράδειγμα, το Ραμαζάνι πραγματοποιήθηκε από τις 6 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου, ενώ οι ημερομηνίες 2017 είναι από τις 27 Μαΐου έως τις 24 Ιουνίου. Οι τουρίστες δεν αναμένεται να νιώσουν γρήγορα όταν επισκέπτονται την Αίγυπτο κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού Ωστόσο, τα καταστήματα και οι τράπεζες τείνουν να κλείνουν για μεγάλο μέρος της ημέρας, ενώ πολλές καφετέριες και εστιατόρια δεν ανοίγουν καθόλου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα, υπάρχει μια γενική εορταστική ατμόσφαιρα όπως το φαγητό και το πόσιμο βιογραφικό σημείωμα. Προς το τέλος του Ραμαζανιού, υπάρχουν αρκετές εκδηλώσεις που είναι διασκεδαστικές για να ζήσετε και να παρατηρήσετε.

Άρθρο που ενημερώθηκε από την Jessica Macdonald στις 5 Αυγούστου 2016.