Οι Καιρικές Συνθήκες στη Βορειοδυτική Κίνα

Τι είναι η Βορειοδυτική Κίνα;

Το βορειοδυτικό τμήμα της Κίνας γίνεται περισσότερο σαν την Κεντρική Ασία από την Ανατολική Ασία. Το κλίμα είναι εξαιρετικά ξηρό και ξηρό, αλλά το έδαφος είναι από τα πιο όμορφα στην Κίνα. Είναι εδώ που ο ιστορικός δρόμος του μετάξι έπεσε από το ανατολικό άκρο του στο Xi'an στα βουνά και τις ερήμους μέσω της Κεντρικής Ασίας και στην Ευρώπη. Οι ταξιδιώτες θα νιώσουν τις ακραίες κινεζικές καιρικές συνθήκες όταν ταξιδεύουν εδώ.

Οι ακόλουθες περιοχές και επαρχίες θεωρούνται ότι βρίσκονται στο βορειοδυτικό της Κίνας, έτσι θα ζήσετε το είδος του καιρού που περιγράφεται σε αυτό το άρθρο:

Ποιος είναι ο καιρός στη βορειοδυτική Κίνα;

Η περιοχή παίρνει μερικές ακραίες χειμώνες, αλλά ας το δούμε σε εποχή κατά εποχή:

Χειμώνας

Ας ξεκινήσουμε με το χειμώνα, επειδή η περιοχή παίρνει τους πιο ακραίες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν. Οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το σημείο κατάψυξης. Ορισμένες περιοχές είναι κοντά για τη σεζόν. Για παράδειγμα, τα τουριστικά ξενοδοχεία δεν λειτουργούν από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι τον Απρίλιο κατά μήκος της εθνικής οδού Karakoram στο Xinjiang και θα ήταν δυστυχισμένος να κοιτάς τους βουδιστικούς πίνακες μέσα στα σπήλαια Mogao τον Δεκέμβριο. Εμπιστέψου με.

Ήταν αρκετά κρύο σε αυτές τις σπηλιές όταν επισκέφθηκα τον Ιούνιο!

Η κατώτατη γραμμή είναι ότι η Βορειοδυτική Κίνα είναι αρκετά απαγορευτική κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έτους και αν ταξιδεύετε για ευχαρίστηση, θα τη διάσωσα για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Ανοιξη

Η άνοιξη είναι σίγουρα μια πιο ήπια εποχή του χρόνου, αλλά εξακολουθεί να αισθάνεται πολύ ψυχρή μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Τούτου λεχθέντος, τα πράγματα στην περιοχή πράσινο μέχρι αρκετά και οι τουρίστες είναι λίγοι και πολύ μεταξύ τόσο άνοιξη είναι μια καλή στιγμή για να ταξιδέψετε στη Βορειοδυτική Κίνα.

Καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι υψηλή εποχή στις περιοχές. Είναι γενικά ζεστό και πολύ ξηρό. Υπάρχουν πολύ λίγες βροχοπτώσεις εδώ τους καλοκαιρινούς μήνες και οι θερμοκρασίες ημέρας μπορούν να φτάσουν πάνω από 100F (37C). Οι νυχτερινές θερμοκρασίες πέφτουν ριζικά με το ηλιοβασίλεμα, ώστε τα βράδια να είναι δροσερά και πολύ ευχάριστα. Επισκέφθηκα το βόρειο Gansu (το διάδρομο μετάξι Hexi και Dunhuang ) τον Αύγουστο και ο καιρός ήταν ευχάριστος.

Πτώση

Η πτώση είναι επίσης μια θαυμάσια στιγμή για να πάτε αν και ανάλογα με το πότε ταξιδεύετε, ίσως να φτάσετε στο τέλος της σεζόν (όπως ανέφερα παραπάνω, μερικά μέρη κοντά στους τουρίστες μετά το διάλειμμα του Οκτωβρίου). Κάναμε οικογενειακό ταξίδι στο Xinjiang τον Οκτώβριο και ο καιρός ήταν τέλειος. Ήταν ζεστό και άνετο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά δροσισμένο το βράδυ. Το μόνο μέρος που χρειαζόμασταν μπουφάν ήταν πάνω στην οδό Καρακάρα, όπου το υψόμετρο είναι υψηλό.

Μέσες θερμοκρασίες και βροχοπτώσεις για τις βορειοδυτικές κινεζικές πόλεις

Εδώ είναι μερικά χάρτες που θα σας δώσουν μια ιδέα για τον καιρό σε μερικές από τις μεγάλες πόλεις της Βορειοδυτικής Κίνας.

Xi'an


Urumuqi

Φυσικά ο καιρός ποικίλλει και τα παραπάνω έχουν σκοπό να δώσουν στον ταξιδιώτη γενική καθοδήγηση και κατεύθυνση. Είστε έτοιμοι να αρχίσετε να σχεδιάζετε και να συσκευάζετε; Ακολουθήστε τα 10 εύκολα βήματα σχεδιασμού ταξιδιού σας για να ξεκινήσετε με το ταξίδι σας και να διαβάσετε τα πάντα για τη συσκευασία στον πλήρη οδηγό μου για την Κίνα συσκευασίας .

Ταξίδι στη βορειοδυτική Κίνα

Η Βορειοδυτική Κίνα είναι μία από τις αγαπημένες μου περιοχές για να εξερευνήσετε στην Κίνα. Μου αρέσει πραγματικά η αρχαία ιστορία και τα παιδιά μου απολαμβάνουν να βλέπουν το απίστευτο τοπίο, συμπεριλαμβανομένων των παγετώνων, των ορεινών τοπίων και των ερήμων. Εδώ μπορείτε να κάνετε πεζοπορία με καμήλες στην έρημο Gobi ή να ζήσετε το χαμηλότερο μέρος της ηπείρου στη λεκάνη Turpan.

Εδώ είναι μερικά μέρη για να εξετάσει το ταξίδι στη Βορειοδυτική Κίνα: