Περού Νόμισμα Οδηγός

Το Sol είναι το εθνικό νόμισμα του Περού. Το περουβιανό κολλοειδές είναι συντετμημένο ως PEN. Όσον αφορά τη συναλλαγματική ισοτιμία, το αμερικανικό δολάριο συνήθως πηγαίνει πολύ στο Περού. Την ώρα της αναφοράς αυτής (Μάρτιος 2018), $ 1 USD ισούται με $ 3,25 PEN.

Σύντομη ιστορία του Sol

Μετά από μια περίοδο οικονομικής αστάθειας και υπερπληθωρισμού κατά τη δεκαετία του 1980, η κυβέρνηση του Περού επέλεξε να αντικαταστήσει το υφιστάμενο νόμισμα του έθνους-το inti-με το sol.

Τα πρώτα περουβιανά κέρματα τέθηκαν σε κυκλοφορία την 1η Οκτωβρίου 1991, ακολουθούμενα από τα πρώτα τραπεζογραμμάτια Sol στις 13 Νοεμβρίου 1991.

Περουβιακά νομίσματα Sol

Το περουβιανό κολώνιο υποδιαιρείται σε centitimos (S / .1 ισούται με 100 centitimos). Οι μικρότερες ονομαστικές αξίες είναι τα κέρματα 1 και 5 céntimo, τα οποία παραμένουν στην κυκλοφορία αλλά σπάνια χρησιμοποιούνται (ειδικά εκτός της Λίμα), ενώ η μεγαλύτερη ονομαστική αξία είναι το νόμισμα S / .5.

Όλα τα περουβιανά νομίσματα χαρακτηρίζονται από την Εθνική Ασπίδα από τη μία πλευρά, μαζί με τις λέξεις "Banco Central de Reserva del Perú" (Central Reserve del Peru). Στο οπίσθιο μέρος, θα δείτε την ονομαστική αξία του κέρματος και ένα σχέδιο συγκεκριμένο για την αξία του. Τα 10 και 20 céntimo νομίσματα, για παράδειγμα, παρουσιάζουν σχέδια από τον αρχαιολογικό χώρο του Chan Chan, ενώ το S / .5 διαθέτει το γεωγλύφα Nazca Lines Condor .

Τα νομίσματα S / .2 και S / .5 είναι εύκολα αναγνωρίσιμα λόγω της διμεταλλικής κατασκευής τους.

Και οι δύο έχουν κυκλικό πυρήνα χαλκού που περιβάλλεται από χαλύβδινη ταινία.

Τραπεζογραμμάτια περουβιανών Sol

Τα πεντάνια τραπεζογραμμάτια έρχονται σε ονομαστικές αξίες 10, 20, 50, 100 και 200 ​​σόλες. Τα περισσότερα ΑΤΜ στο Περού διανέμουν τραπεζογραμμάτια S / .50 και S / .100, αλλά ενδέχεται μερικές φορές να λάβετε μερικές σημειώσεις S / .20. Κάθε νότα διαθέτει μια διάσημη εικόνα από την ιστορία του Περού, από τη μία πλευρά, με μια αξιόλογη θέση στο πίσω μέρος.

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011, η Banco Central de Reserva del Perú ξεκίνησε την εισαγωγή ενός νέου συνόλου τραπεζογραμματίων. Ο περουβιανός που τιμήθηκε σε κάθε σημείωμα παραμένει ο ίδιος, αλλά η αντίστροφη εικόνα άλλαξε, όπως και ο συνολικός σχεδιασμός. Και οι παλιές και οι νέες σημειώσεις παραμένουν στην κυκλοφορία. Οι πιο συνηθισμένες περουβιακές νότες που χρησιμοποιούνται σήμερα περιλαμβάνουν:

Κεντρική Τράπεζα του Περού

Η Banco Central de Reserva del Perú (BCRP) είναι η κεντρική τράπεζα του Περού. Το νόμισμα της Banco Central διανέμει όλα τα χαρτιά και τα μεταλλικά χρήματα στο Περού.

Fake Money στο Περού

Λόγω των υψηλών επιπέδων παραχάραξης, οι ταξιδιώτες πρέπει να αποφεύγουν να λαμβάνουν ψεύτικα χρήματα στο Περού (είτε παραδίδονται εν αγνοία τους είτε ως μέρος απάτης ). Εξοικειωθείτε με όλα τα νομίσματα και τα τραπεζογραμμάτια το συντομότερο δυνατό. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνιση και την αίσθηση του περουβιανού νομίσματος, καθώς και τα διάφορα χαρακτηριστικά ασφαλείας που περιλαμβάνονται τόσο στις νέες όσο και στις παλιές εκδόσεις όλων των τραπεζογραμματίων Sol.

Κατεστραμμένο Περού Νόμισμα

Οι επιχειρήσεις σπάνια δέχονται τα κατεστραμμένα χρήματα, ακόμα κι αν τα χρήματα εξακολουθούν να θεωρούνται νόμιμο χρήμα. Σύμφωνα με το BCRP, ένα τραπεζογραμμάτιο που έχει υποστεί ζημιά μπορεί να ανταλλαγεί σε οποιαδήποτε τράπεζα αν παραμείνει περισσότερο από το ήμισυ του τραπεζογραμματίου, εάν τουλάχιστον μία από τις δύο αριθμητικές τιμές της σημείωσης είναι άθικτη ή εάν η σημείωση είναι αυθεντική (όχι πλαστό).

Εάν λείπουν τα κύρια χαρακτηριστικά ασφαλείας ενός τραπεζογραμματίου, η σημείωση μπορεί να αλλάξει μόνο στο Casa Nacional de Moneda και στα εξουσιοδοτημένα υποκαταστήματα.