Χρησιμοποιώντας ΑΤΜ στο Περού

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες παίρνουν κάποια μετρητά μαζί τους στο Περού, με τη μορφή δολάρια, περουβιανά πέλματα από το neuvos ή και τα δύο. Αλλά αν ταξιδεύετε στο Περού για περισσότερο από λίγες μέρες, σε κάποιο σημείο πιθανότατα θα θέλετε να αποσύρετε χρήματα από ένα ΑΤΜ (αυτόματη ταμειακή μηχανή / ταμειακή μηχανή).

Η απόσυρση χρημάτων από ένα ΑΤΜ είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για τους ταξιδιώτες να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια τους ενώ στο Περού. Είναι επίσης μια από τις απλούστερες μεθόδους, με ΑΤΜ που βρίσκονται σε κάθε πόλη.

Τοποθεσίες ATM

Θα βρείτε πολλά ΑΤΜ σε κάθε μεγάλη πόλη του Περού και τουλάχιστον ένα ζευγάρι σε κάθε μεσαία πόλη. Τα αυτόνομα ΑΤΜ βρίσκονται συχνά κοντά στο κέντρο της πόλης, συνήθως στην ή κοντά στην Plaza de Armas (κεντρική πλατεία) της πόλης. Εναλλακτικά, αναζητήστε μια πραγματική τράπεζα, τα περισσότερα από τα οποία διαθέτουν ATM μέσα (δείτε την παρακάτω ασφάλεια).

Θα βρείτε επίσης ΑΤΜ σε ορισμένα περουβιανά αεροδρόμια και περιστασιακά σε φαρμακεία και εμπορικά κέντρα. Ορισμένα από αυτά τα ΑΤΜ ενδέχεται να έχουν υψηλότερες από τις μέσες χρεώσεις χρήσης (δείτε τα παρακάτω τέλη).

Οι μικρές πόλεις και ιδιαίτερα τα χωριά είναι απίθανο να έχουν ΑΤΜ, γι 'αυτό πάρτε μερικά μετρητά μαζί σας. Πάρτε πέλματα nuevos σε μικρές ονομαστικές αξίες καθώς πολλές επιχειρήσεις δεν θα έχουν αλλάξει για μεγαλύτερες σημειώσεις .

Ως πλευρικό σημείωμα, τα Περουβιανά ΑΤΜ σας δίνουν συνήθως δύο γλώσσες: ισπανικά και αγγλικά. Εάν δεν μιλάτε την τοπική γλώσσα, επιλέξτε Αγγλικά / Αγγλικά όταν βλέπετε την επιλογή Language / Idioma .

Χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες στο Περού

Η Visa είναι η πιο ευρέως αποδεκτή κάρτα ( tarjeta ) στο Περού και σχεδόν όλα τα ΑΤΜ δέχονται Visa για αναλήψεις μετρητών.

Θα βρείτε επίσης κάποια ΑΤΜ που δέχονται το Cirrus / MasterCard, αλλά η Visa είναι η πιο συνηθισμένη.

Πριν πάτε στο Περού , ρωτήστε πάντα την τράπεζά σας για τη χρήση των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας στο εξωτερικό. Μερικές φορές θα χρειαστεί να καθαρίσετε την κάρτα σας για χρήση στο Περού. Ακόμα κι αν καθαρίσετε την κάρτα σας ή εάν η τράπεζά σας σας διαβεβαιώσει ότι θα λειτουργήσει καλά στο Περού, μην εκπλαγείτε αν ξαφνικά μπλοκαριστεί σε κάποιο σημείο (το τμήμα απάτης του Barclays αγαπά να μπλοκάρει τη χρεωστική κάρτα μου).

Εάν ένα ΑΤΜ δεν σας επιτρέψει να ανακαλέσετε χρήματα, μπορεί να είναι εκτός λειτουργίας ή εκτός μετρητών (ή εσείς έχετε εισάγει εσφαλμένα το τετραψήφιο PIN σας). Σε αυτή την περίπτωση, δοκιμάστε άλλο ΑΤΜ. Εάν δεν υπάρχουν ATMs θα σας δώσει μετρητά, μην πανικοβληθείτε. Το τοπικό δίκτυο ενδέχεται να είναι εκτός λειτουργίας ή η κάρτα σας ενδέχεται να αποκλειστεί. Μεταβείτε στον πλησιέστερο κάτοχο (κέντρο κλήσεων) και καλέστε την τράπεζά σας. εάν η κάρτα σας έχει αποκλειστεί για οποιονδήποτε λόγο, μπορείτε κανονικά να την ξεκλειδώσετε μέσα σε λίγα λεπτά.

Αν ένα ΑΤΜ καταπιεί την κάρτα σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την τράπεζα που είναι συνδεδεμένη με το ATM. Η αποκατάσταση της κάρτας σας μπορεί να είναι μια μακρά διαδικασία, αλλά να είναι ευγενική, να βάζετε στο καλύτερό σας "είμαι λυπημένος και αβοήθητος" πρόσωπο και θα το πάρετε πίσω τελικά.

Αμοιβές ATM και όρια ανάληψης στο Περού

Τα περισσότερα ΑΤΜ στο Περού δεν σας χρεώνουν ένα τέλος συναλλαγής - αλλά η τράπεζά σας πίσω στο σπίτι πιθανόν να κάνει. Αυτή η χρέωση είναι συχνά μεταξύ $ 5 και $ 10 για κάθε απόσυρση (μερικές φορές περισσότερες). Μπορεί επίσης να υπάρχει επιπλέον χρέωση συναλλαγής 1 έως 3% για όλες τις αναλήψεις πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στο εξωτερικό. Θα πρέπει να ρωτήσετε την τράπεζά σας για τα τέλη ATM στο Περού πριν ταξιδέψετε.

Τα ATM της GlobalNet χρεώνουν ένα τέλος απόσυρσης (προσαύξηση περίπου $ 2 ή $ 3, πιστεύω). Θα βρείτε αυτά τα ΑΤΜ στο αεροδρόμιο της Λίμα . εάν πρέπει να κάνετε ανάληψη μετρητών κατά την άφιξη, αποφύγετε την GlobalNet και αναζητήστε μια άλλη επιλογή με χαμηλότερα / χωρίς τέλη (θα βρείτε μερικές εναλλακτικές λύσεις στο αεροδρόμιο).

Όλα τα Περουβιανά ΑΤΜ έχουν μέγιστο όριο ανάληψης. Αυτό μπορεί να είναι τόσο χαμηλό όσο το S / .400 ($ 130), αλλά το S / .700 ($ 225) είναι πιο κοινό. Η τράπεζά σας μπορεί επίσης να έχει ένα μέγιστο ημερήσιο μέγιστο όριο ανάληψης, οπότε ρωτήστε πριν ταξιδέψετε.

Διαθέσιμα νομίσματα

Τα περισσότερα ΑΤΜ στο Περού διανέμουν πέλματα και δολάρια nuevos. Σε γενικές γραμμές, η απόσυρση πέλματος nuevos έχει νόημα. Αλλά εάν πρόκειται να φύγετε από το Περού για άλλη χώρα, ίσως είναι συνετό να αποσύρετε δολάρια.

Ασφάλεια ATM στο Περού

Το ασφαλέστερο μέρος για να αποσύρετε χρήματα από ένα ΑΤΜ είναι μέσα στην ίδια την τράπεζα. Πολλές τράπεζες περιέχουν τουλάχιστον ένα ΑΤΜ.

Εάν πρέπει να κάνετε ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ στο δρόμο, αποφύγετε να το κάνετε τη νύχτα ή σε μια απομονωμένη περιοχή. Ένα καλά φωτισμένο ATM σε μια σχετικά απασχολημένη (αλλά όχι πολύ γεμάτη) οδό είναι μια καλή επιλογή. Να γνωρίζετε το περιβάλλον σας πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την ανάληψη χρημάτων.

Εάν ανησυχείτε για την απόσυρση χρημάτων από ένα ΑΤΜ, ζητήστε από έναν φίλο να πάει μαζί σας.

Εάν παρατηρήσετε κάτι περίεργο σε ένα ΑΤΜ, όπως σημάδια παραβίασης ή οτιδήποτε "κολλημένο" (όπως ψευδές μέτωπο), αποφύγετε τη χρήση του μηχανήματος.