ΑΤΜ και συνάλλαγμα του αεροδρομίου της Λίμα

Εάν παίρνετε δολάρια ΗΠΑ στο Περού , μπορείτε να τα ανταλλάξετε για σόλες Nuevos όταν φτάσετε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Jorge Chávez της Λίμα. Υπάρχουν τρία γραφεία Interbank Casas de Cambio (Bureau de change / ανταλλαγή νομισμάτων) στο αεροδρόμιο, που βρίσκονται στις αφίξεις των χωρών, στις διεθνείς αφίξεις και στο δεύτερο όροφο του Περού Plaza.

Εάν απλά θέλετε να πληρώσετε για ταξί στο ξενοδοχείο σας, θα βρείτε υπηρεσίες ταξί που βρίσκονται στο αεροδρόμιο και θα δέχονται πληρωμές σε δολάρια (ελέγξτε την προσφερόμενη τιμή συναλλάγματος πριν αποδεχτείτε μια βόλτα).

Αν έχετε αποφασίσει να μην πάρετε δολάρια στο Περού και δεν μεταφέρετε ήδη τα πέλματα Nuevos, μπορείτε να αποσύρετε χρήματα στο αεροδρόμιο (και τα δύο στρώματα nuevo και US $). Υπάρχουν ATM του GlobalNet που βρίσκονται σε ολόκληρο τον Διεθνή Αερολιμένα Jorge Chávez (τα ΑΤΜ της GlobalNet αποτελούν τμήμα της Interbank). Η προσαύξηση μπορεί να είναι υψηλή. περιμένετε μια πρόσθετη χρέωση περίπου US $ 3.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Global Net, τα Global Net ATM δέχονται αποσύρσεις χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες διεθνείς κάρτες: Visa, Visa Electron, Plus, MasterCard, Cirrus, JCB, Discover και American Express. Αν έχετε αμφιβολίες, ρωτήστε την τοπική τράπεζά σας για περαιτέρω συμβουλές.

Αν θέλετε να αποφύγετε την επιβάρυνση GlobalNet, θα βρείτε τα ATM Banco de Crédito, Banco Continental και Scotiabank στον δεύτερο όροφο του αεροδρομίου.

Εάν θέλετε να αποφύγετε όλες τις οικονομικές παραμέτρους στο αεροδρόμιο, εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε κράτηση σε ξενοδοχείο στη Λίμα που προσφέρει δωρεάν παραλαβή από το αεροδρόμιο. Το ξενοδοχείο σας θα σας παραλάβει κατά την άφιξη, αφήνοντάς σας να διευθετήσετε τυχόν προβλήματα χρημάτων μόλις εγκατασταθείτε.