Περού Σχεδιασμός Διαδρομών: Κλασικό Δρομολόγιο

10 ημέρες έως ένα μήνα στο μονοπάτι Gringo του Περού

Υπάρχει μια καλά περιπλανημένη τουριστική διαδρομή στο νότιο μισό του Περού, που συνήθως αναφέρεται ως το μονοπάτι Gringo. Αυτό το κλασικό δρομολόγιο του Περού περιλαμβάνει πολλά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του έθνους, όπως το Machu Picchu, η λίμνη Titicaca και οι γραμμές Nazca. Με καλές συνδέσεις με το λεωφορείο και το αεροπλάνο, η διαδρομή είναι αρκετά ευέλικτη για να φιλοξενήσει χρονοδιαγράμματα που κυμαίνονται από 10 ημέρες έως ένα μήνα ή περισσότερο.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες φθάνουν στη Λίμα, οπότε θα το πάρουμε ως σημείο εκκίνησης (μπορείτε εύκολα να συμμετάσχετε στο μονοπάτι Gringo εάν εισέρχεστε στο Περού από τη Βολιβία ή τη Χιλή).

Πόσες ημέρες ξοδεύετε σε κάθε τοποθεσία εξαρτάται από το χρόνο που διαθέτετε και τις προσωπικές σας προτιμήσεις, έτσι ώστε οι ημέρες που αναφέρονται είναι μόνο ένας γενικός οδηγός.

Λίμα (1 έως 4 ημέρες)

Πολλοί τουρίστες φθάνουν στην πρωτεύουσα και φεύγουν εξίσου γρήγορα. Εάν έχετε μόνο 10 έως 15 ημέρες στο Περού, ίσως χρειαστεί μόνο μια μέρα ή δύο στη Λίμα, ίσως περισσότερο αν σας αρέσουν οι μεγάλες πόλεις. Πάρτε μια μέρα για να εξερευνήσετε το ιστορικό κέντρο και να φάτε σε μια καλή cevicheria (ceviche εστιατόριο). Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στη Λίμα , οπότε κολλήστε αν έχετε χρόνο.

Pisco και Paracas (0 έως 2 ημέρες)

Προχωρήστε νότια από τη Λίμα και θα περάσετε από την Pisco και την Paracas. Αν δεν έχετε χρόνο, οι δύο πόλεις είναι υποψήφιες για αποκλεισμό. Η Εθνική Αποθεραπεία Islas Ballestas είναι μια μεγάλη διαδρομή για τους λάτρεις της φύσης, έτσι ώστε να μπορείτε να εξερευνήσετε τα κοντινά νησιά και τους φυσικούς κατοίκους τους (πιγκουίνοι Humboldt, περουβιανά ψωμάκια, πελεκάνους κ.α.) μια μέρα ή δύο στο Pisco ή στο Paracas.

Ica (0 έως 2 ημέρες)

Η επόμενη στάση είναι η πόλη της Ica, μια άλλη περιοχή για να παρακάμψετε αν θέλετε περισσότερο χρόνο αλλού. Το Ica είναι ένας σημαντικός παραγωγός του pisco , οπότε μια ημέρα δειγματοληψίας του πιο διάσημου αλκοολούχου ποτού του Περού μπορεί να είναι σε τάξη. Το Pisco και το sandboarding είναι ίσως ένας κακός συνδυασμός, αλλά δεν θα βρείτε μεγαλύτερους αμμόλοφους από αυτούς του κοντινού χωριού Huacachina.

Αυτή η μικρή όαση είναι το hotspot του Περού, οπότε οι φανατικοί των ακραίων σπορ θα πρέπει να θεωρούν μια διανυκτέρευση.

Nazca (1 έως 2 ημέρες)

Προχωρήστε νοτιότερα και θα φτάσετε στην πόλη Nazca. Η πόλη μπορεί να μην έχει πολλά να προσφέρει, αλλά οι κοντινές γραμμές Nazca περισσότερο από ό, τι κάνουν για αυτό. Αν φτάσετε νωρίς το πρωί, μπορείτε να πάρετε μια πτήση πάνω από τις γραμμές Nazca και να επισκεφθείτε κάποια γύρω αξιοθέατα προτού προχωρήσετε στην Αρεκίπα αργότερα την ημέρα.

Arequipa (2 έως 4 ημέρες)

Η ελκυστική αποικιακή καρδιά της Αρεκίπα αξίζει μια μέρα ή δύο για εξερεύνηση. Μην χάσετε την εντυπωσιακά μεγάλη Μονή της Santa Calina . Θα βρείτε επίσης πολλά εξαιρετικά εστιατόρια, μπαρ και ντίσκο. Σκληρά τοπία περιβάλλουν την πόλη, έτσι οι πεζοπόροι θα πρέπει να θέσουν κατά μέρος τουλάχιστον μια μέρα ή δύο στην Αρεκίπα. Χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την κάθοδο στο Colca Canyon και την ανάβαση του ηφαιστείου El Misti.

Puno και λίμνη Titicaca (2 έως 5 ημέρες)

Η λίμνη Titicaca , εν συντομία, είναι εντυπωσιακή. Η πόλη Puno της λίμνης, γνωστή ως λαογραφική πρωτεύουσα του Περού, αποτελεί την κύρια βάση για τουρίστες στην περουβιανή πλευρά της Titicaca. Από το Puno, μπορείτε να περάσετε τρεις ή τέσσερις ημέρες για να εξερευνήσετε τη λίμνη και τα νησιά της, συμπεριλαμβανομένων των Islas Flotantes και διάφορους αρχαιολογικούς χώρους.

Εάν είστε σύντομα στην ώρα σας, εξακολουθείτε να βλέπετε τα κύρια αξιοθέατα της Titicaca σε δύο ολόκληρες μέρες. Αν έχετε μέρες για να πετάξετε στο δρομολόγιο του Περού, σκεφτείτε ένα ταξίδι στη βολιβιανή πλευρά της λίμνης Titicaca, ιδιαίτερα στο Islas del Sol y del la Luna.

Κούσκο και Μάτσου Πίτσου (2 έως 5 ημέρες)

Θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε έναν μήνα για να εξερευνήσετε την πόλη Cusco και τη γύρω περιοχή. Το Μάτσου Πίτσου είναι το κύριο αξιοθέατο, αλλά και άλλες περιοχές παρόμοιου ενδιαφέροντος είναι διάσπαρτες σε ολόκληρη την περιοχή. Οι επισκέπτες έχουν επίσης την τοπική κουζίνα, τη νυχτερινή ζωή και την πολιτιστική κληρονομιά του Cusco για να ανακαλύψουν. Ενώ ένας μήνας θα ήταν ιδανικός, μπορείτε ακόμα να συσκευάσετε πολύ σε δύο ή τρεις πλήρεις ημέρες. Φυσικά, αν θέλετε να περάσετε το κλασικό Inca Trail , θα πρέπει να αφήσετε τέσσερις ημέρες μόνο για το ταξίδι. Εάν ο χρόνος είναι σύντομος, μια μονοήμερη εκδρομή στο Machu Picchu μπορεί να είναι μια πιο έξυπνη επιλογή.

Προσαρμογή της κλασικής διαδρομής Περού

Προσθέτοντας τις ημέρες που πέρασε στο παραπάνω Περού, έχουμε οκτώ ημέρες στο κατώτερο άκρο και 24 στο υψηλότερο τέλος. Συμπεριλαμβανομένου του χρόνου ταξιδιού, που θα έκανε περίπου 10 ημέρες για τη σύντομη περιήγηση και 28 ημέρες για ένα πιο ολοκληρωμένο ταξίδι (ανάλογα με τον κύριο τρόπο μεταφοράς σας στο Περού ).

Ανεπανάληπτες προσκρούσεις στο δρόμο μπορεί σύντομα να ανατρέψουν ένα καλά προγραμματισμένο δρομολόγιο, οπότε έχοντας μία ή δύο ελεύθερες ημέρες είναι μια καλή ιδέα. Εάν βρεθείτε λίγος καιρός στο τέλος του ταξιδιού σας, θα μπορούσατε να κάνετε ένα σύντομο ταξίδι στη ζούγκλα ή κατά μήκος της βόρειας ακτής του Περού .