Χρησιμοποιώντας δολάρια ΗΠΑ στο Περού

Αν ψάχνετε σε απευθείας σύνδεση για πληροφορίες σχετικά με τη λήψη αμερικανικών δολαρίων στο Περού, πιθανότατα θα συναντήσετε αντιφατικές συμβουλές. Μερικοί ιστότοποι και κάτοικοι φόρουμ συνιστούν να παίρνετε ένα μεγάλο ποσό από δολάρια, δηλώνοντας ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις θα δεχτούν ευτυχώς το αμερικανικό νόμισμα. Άλλοι, εν τω μεταξύ, προτείνουν να βασίζονται σχεδόν αποκλειστικά στο περουβιανό νόμισμα . Λοιπόν, τι συμβουλή θα πρέπει να ακολουθήσετε;

Ποιος δέχεται δολάρια ΗΠΑ στο Περού;

Πολλές επιχειρήσεις στο Περού αποδέχονται δολάρια ΗΠΑ, ειδικά στο πλαίσιο της τουριστικής βιομηχανίας.

Οι περισσότεροι ξενώνες και ξενοδοχεία, εστιατόρια και ταξιδιωτικά γραφεία θα πάρουν ευτυχώς τα δολάρια σας (μερικά ακόμη και να καταγράψουν τις τιμές τους σε δολάρια ΗΠΑ), ενώ ταυτόχρονα δέχονται το τοπικό νόμισμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δολάρια σε μεγάλα πολυκαταστήματα, σούπερ μάρκετ και ταξιδιωτικά γραφεία (για εισιτήρια λεωφορείων, πτήσεις κ.λπ.).

Για την καθημερινή χρήση, ωστόσο, είναι καλύτερο να μεταφέρετε σόλες και όχι δολάρια. Μπορείτε να πληρώσετε για όλες τις ταξιδιωτικές σας ανάγκες - φαγητό, διαμονή, μεταφορά κλπ. - χρησιμοποιώντας το τοπικό νόμισμα, ενώ δεν θα δέχονται όλοι δολάρια (θα έχετε προβλήματα στην πληρωμή μικρών αντικειμένων σε πολλά καταστήματα και αγορές, καθώς και σε βασικά, οικογενειακά εστιατόρια).

Επιπλέον, η συναλλαγματική ισοτιμία μπορεί να είναι πολύ χαμηλή όταν πληρώνετε για είδη ή υπηρεσίες σε δολάρια, ειδικά όταν η ενδιαφερόμενη επιχείρηση δεν είναι συνηθισμένη να δέχεται δολάρια ΗΠΑ.

Πόσα χρήματα πρέπει να φέρετε στο Περού;

Η απάντηση είναι οπουδήποτε από κανένα σε κάποιο. Αν έρχεστε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η μεταφορά ενός μικρού αποθέματος USD είναι μια καλή ιδέα, έστω και για έκτακτες ανάγκες.

Μπορείτε να ανταλλάξετε τα δολάρια σας για σόλες όταν φτάνετε στο Περού (αποφεύγοντας πιθανά τέλη απόσυρσης ΑΤΜ), ή να τα χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε για ξενοδοχεία και περιηγήσεις.

Ωστόσο, αν έρχεστε από το Ηνωμένο Βασίλειο ή τη Γερμανία, για παράδειγμα, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξετε το νόμισμα της χώρας σας για δολάρια μόνο για χρήση στο Περού. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας για να βγάλετε σόλες από ένα περουβιανό ATM (τα περισσότερα ΑΤΜ κατέχουν επίσης δολάρια ΗΠΑ, εάν τα χρειάζεστε για οποιονδήποτε λόγο).

Οι νεοαφιχθέντες θα βρουν ΑΤΜ στο αεροδρόμιο της Λίμα . αν δεν θέλετε να βασιστείτε στα ΑΤΜ του αεροδρομίου, θα μπορούσατε να πάρετε αρκετά δολάρια για να φτάσετε στο ξενοδοχείο σας (ή να κάνετε κράτηση για ένα ξενοδοχείο που προσφέρει δωρεάν παραλαβή από το αεροδρόμιο).

Το ποσό των USD που λαμβάνετε εξαρτάται επίσης από τα ταξιδιωτικά σας σχέδια. Εάν πηγαίνετε πίσω στο Περού με λογικά χαμηλό προϋπολογισμό, είναι απλά πιο εύκολο να ταξιδεύετε με πέλματα παρά με δολάρια ΗΠΑ. Αν σχεδιάζετε να μείνετε σε ξενοδοχεία κορυφαίας ποιότητας, να τρώτε σε πολυτελή εστιατόρια και να πετάτε από τόπο σε τόπο (ή αν κατευθυνθείτε στο Περού σε μια πακέτα), μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα δολάρια είναι εξίσου χρήσιμα με τα πέλματα.

Όταν λαμβάνετε δολάρια ΗΠΑ στο Περού

Αν αποφασίσετε να πάρετε δολάρια στο Περού, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε την τελευταία ισοτιμία. Εάν δεν το κάνετε, διατρέχετε τον κίνδυνο να εξαπατηθείτε κάθε φορά που κάνετε μια αγορά ή ανταλλάξετε τα δολάρια σας για σόλες.

Βεβαιωθείτε ότι οποιαδήποτε δολάρια που μεταφέρετε στο Περού είναι σε καλή κατάσταση. Πολλές επιχειρήσεις δεν δέχονται σημειώσεις με ελαφρές αντιδράσεις ή ελαφρά ελαττώματα. Εάν έχετε μια κατεστραμμένη σημείωση, μπορείτε να προσπαθήσετε να την αλλάξετε σε ένα σημαντικό υποκατάστημα οποιασδήποτε περουβιανής τράπεζας.

Οι μικροί λογαριασμοί δολαρίων είναι καλύτεροι από τους μεγάλους, καθώς ορισμένες επιχειρήσεις δεν θα έχουν αρκετή αλλαγή για μεγαλύτερες ονομαστικές αξίες. Τέλος, να είστε έτοιμοι να λάβετε την αλλαγή σας σε σόλες και όχι σε δολάρια.