Το αεροδρόμιο της Φλωρεντίας και οι μεταφορές στο σιδηροδρομικό σταθμό της Φλωρεντίας

Πετώντας στην Τοσκάνη; Αυτά είναι τα πρώτα σας βήματα

Φλωρεντία είναι ένας τόσο δημοφιλής τουριστικός προορισμός που αφθονούν τις επιλογές μεταφοράς. Εδώ με λίγα λόγια θα βρείτε τα απαραίτητα για να φτάσετε και να φτάσετε στη Φλωρεντία .

Δείτε επίσης: Τοσκάνη σε μια ξεναγήσεις μιας ημέρας από τη Φλωρεντία

Ποιο αεροδρόμιο είναι καλύτερο για την επίσκεψη στη Φλωρεντία;

Υπάρχουν δύο κύρια αεροδρόμια στην Τοσκάνη, τα οποία συνδέονται καλά με τη Φλωρεντία. Το πιο κοντινό αεροδρόμιο της Φλωρεντίας είναι το Aeroporto de Firenze , το οποίο συνήθως αναφέρεται ως αεροδρόμιο της Φλωρεντίας Peretola ή απλά το Peretola (και πρώην Aeroporto Amerigo Vespucci), που απέχει 4χλμ. Από το κέντρο της Φλωρεντίας.

Είναι ένας σημαντικός κόμβος για το Vueling, αλλά έχει και πολλές πτήσεις από όλη την Ευρώπη.

Ο διεθνής αερολιμένας της Πίζας , που ονομάζεται επίσης Galileo Galilei Airport , απέχει περίπου 80χλμ. Από τη Φλωρεντία. Είναι ο κεντρικός κόμβος της περιοχής για τη Ryanair καθώς και εποχιακές πτήσεις από τις ΗΠΑ. Το Galileo Galilei έχει άμεσες και σχετικά φθηνές σιδηροδρομικές υπηρεσίες στη Φλωρεντία. Υπάρχουν επίσης ιδιωτικές μεταφορές από το Galileo Galilei στη Φλωρεντία .

Το αεροδρόμιο της Φλωρεντίας είναι το καλύτερο αεροδρόμιο για την ίδια την πόλη. εάν κάνετε ένα διάλειμμα το Σαββατοκύριακο εδώ, θα πρέπει να εξοικονομήσετε χρόνο μεταφοράς και να πετάξετε όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην πόλη. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν θα είναι δυνατό.

Φυσικά, εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τόσο την Πίζα και τη Φλωρεντία στο ίδιο ταξίδι, οι επιλογές σας είναι μεγαλύτερες.

Αυτό το άρθρο αφορά το Aeroporto de Firenze.

Πώς να φτάσετε από το αεροδρόμιο της Φλωρεντίας στο σιδηροδρομικό σταθμό Santa Maria Novella

Με ταξί Ένα ταξί μπορεί να κάνει το ταξίδι σε 15 λεπτά και το λεωφορείο μεταξύ του αεροδρομίου και του σιδηροδρομικού σταθμού Santa Maria Novella διαρκεί 20 λεπτά.

Με λεωφορείο Το λεωφορείο του αεροδρομίου Volainubus συνδέει το αεροδρόμιο της Φλωρεντίας με το κέντρο της Φλωρεντίας. Τα εισιτήρια αγοράζονται επί του σκάφους και κοστίζουν περίπου πέντε ευρώ. Ελέγξτε τον ιστότοπο ATAF για τους χρόνους αναχώρησης. Ο ιστότοπος παραθέτει τον προορισμό ως Stazione Galleria / Autostazione Busitalia, ο οποίος είναι ο σταθμός λεωφορείων δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Ιδιωτική μεταφορά Εάν επιθυμείτε να κάνετε τις μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο σας εκ των προτέρων, η Viator προσφέρει μια ποικιλία επιλογών μεταφοράς:

Με αυτοκίνητο Το αεροδρόμιο είναι προσβάσιμο από το A11 / E76 (ακολουθώντας τις πινακίδες λέγοντας "αεροδρόμιο"). Η πραγματική είσοδος στο αεροδρόμιο είναι μάλλον δύσκολη. Βλέπετε, ο Viale Giovanni Luder είναι ένας δρόμος μονής κατεύθυνσης προς τα δυτικά. Θα βρεθείτε στον Viale degli Astronauti, ο οποίος θα είναι παράλληλος με τον Viale Giovanni Luder και θα κάνει έναν βρόχο που θα σας μεταφέρει και θα σας κατευθύνει προς τη Viale Alessandro Guidoni, η οποία θα μετατραπεί σε Viale Giovanni Luder. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στη δεξιά λωρίδα της τρίκλιτης λωρίδας Viale Giovanni Luder, επειδή αυτή είναι η μόνη λωρίδα που εισέρχεται στο αεροδρόμιο, παρά το τι μπορεί να σας πει τα σημάδια. Εάν χάσετε την είσοδο, είσαστε για ένα μακρύ βρόχο πίσω.

Ξενοδοχεία κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της Φλωρεντίας

Μπορεί να σας βολεύει να μείνετε κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό, ιδιαίτερα εάν προγραμματίζετε πολλές ημερήσιες εκδρομές ή εάν έχετε πτήση νωρίς το πρωί. Διαβάστε κριτικές για ξενοδοχεία κοντά σε Σιδηροδρομικός Σταθμός Φλωρεντία στο TripAdvisor